"Треба ли помоћ?"

storm cloud

Poznat
Poruka
9.024
Хехе, ово је већ постало правило, а не спорадичан случај.

Дакле, ове године сам имала прилике да се напутујем и да се навуглим путних торби. Наравно, увек носим превише ствари, "за сваки случај" и наравно, сама пакујем - сама носим, не очекујем да ми други вуку торбе.

Међутим, нисам могла да не приметим следећу појаву: сваки пут када је требало носити торбу, а поготово подићи је у возу или бусу, десила се иста ствар. Ако је била присутна нека (непозната) мушка персона, а обично јесте, увек би прво сачекао да се торба пренесе, подигне, шта год, а тек онда би уследило љубазно питање: "Треба ли помоћ?", дакле када је трансфер торбе већ обављен. А за њим, логично, одговор: "Не треба, хвала.". И није се дешавало само мени, него свакој жени која се са мном затекла у путу.

Јесу ли то мушкарци окилавили у последње време или ми се чини? :lol:

Ма све ОК, не мислим да је неко осуђен да вугли ташне непознате жене, али то питање ми никако не иде у главу. Зашто га уопште постављају? :confused: :roll:

Неки коментар?

To je zato sto imaju malo usporene mozdane vijuge i vetjaju da li da postave pitanje, da li da ne postave, da li da pomognu, da li da iscool-iraju... I to se sve desava dok ti teglis tu torbekanju, i onda onaj porazeni vitez iz dubine, poslednjim dahom izgovara to cuveno pitanje... E id' u **** sad.

Nesto ne volim kad moram da zavisim od bilo koga za stvari koje sam sama spakovala, a takodje ne mislim da neko treba da se oseca duznim da mi pomogne. Smatram da je pristojno ako vidis nekoga da se muci da ubaci torbu da mu ponudis pomoc, ali sad to smatrati odgovornoscu... :?

Само једном ми се десило да сам понела пртљаг који нисам била у стању сама да носим. Пре пар година, сва важна, купим онај највећи кофер, и као, супер, нисам га напунила, још сва поносна што нисам понела пуно ствари. И било је лепо вући кофер са точкићима, али моје муке су настале када га је требало дизати и уносити.

Углавном сам имала помоћ, али у једном тренутку сам морала да је затражим и то је уједно био и једини пут у мом животу да тражим да ми непозната особа помогне са пртљагом. Замолим ја тако неког човека да ми помогне да подигнем кофер у возу, а он мртав-ладан одговори да не може и окрене ми леђа. Ја остала као попишана! Сва срећа, то је чуо неки други путник, па ми је помогао. Пар минута касније долази онај исти што није хтео да ми помогне да ме пита да се заменимо места у купеима. Ха, погодите који је био мој одговор! :twisted:

Од тада више нисам носила тај кофер на путовања, већ торбу, њу бар ладно дижем сама. 8-)

Bila baš emisija o tome. Neka naučna studija. Postavili dve žene sa ogromnim koferima na železničku stanicu. Naravno treba da prenesu svoj prtljag do određenog mesta. I merili su koliko će trebati vremena muškarcima da im priteknu u pomoć. Jedna je zgodna plavuša u miniću, druga je žena osrednjeg izgleda, ništa posebno, ne baš privlačna.
Plavuši su trojica priskočila u roku od 3 sekunde. A pored ove druge su svi prolazili pola sata i na kraju su joj dve žene pomogle da prenese kofer. :roll:

Dakle, devojeke, naravoučenije: u nekim situacijama treba biti plavuša. :lol:

bug.gif

Ma ne mora plavusha...samo da je zgodna i svaki ce i bruh da dobije da prenese.

A shto se teme tiche....paaa zavisi od tereta....danas ima i zena za koje je to uvreda kao fora:"shtaaa,mislish da kao nisam sposobna sama,nisam dovoljno snazna,bla,bla,bla"(meni se slichno deslio da se neka baba uvredila u tramvaju shto sam joj ustao jer kao ide samo 2 stanice pa ce je mrzeti da ustane ako sedne,slichan princip)...i kako bi se neko posle toga osecao glupo?ili fora mozda misli da ce da misli da je muva ili ima muza koji tegli ali nje tu ili mozda pomisli da ce da joj ukrade prtljag ako je nepoznata osoba...?

aha, kad ne putujes orijent-ekspresom, pa da ti fini gospodin u putnom odelu kaze ne "da li mogu da vam pomognem" nego "Dozvolite da uzmem vas kofer.."... a ti samo zavrtis suncobran, nakrivis sesiric - pa kazes "Oh! Hvala" (trep-trep)

Mislim, lepo je da ponude pomoc kad vide da se kilavis (uzgred, otkud izraz "vugliti"? To mi je bas novo saznanje...) ali (vise) nije obavezno da ti se otimaju kofer jer si zensko.

Koliko su samo siroti muskarci popili ostrih komentara kvazifeministkinja ( kvazi jer pogresno kapiraju celu stvar) sto bi da pridrze kaput ili privuku stolicu doticnoj. Kada bi se neki dzentlmen osmelio da poljubi ruku dami dobio bi tasnom po glavi, najmanje!

Naravno da covek moze da odbije kada ga zapitamo da li bi nosio nas kofer. Mozda je pri sebi imao otpusnu listu iz bolnice, al' ga bilo blam da vadi...

I na kraju, ja nikada necu zaboraviti mladica koji je nosio moju tesku pretesku torbetinu po Budimpesti ( u onim nesrecnim ratnim godinama, kada se u torbu stavljalo sve sto moze da zatreba...i sto se jede...:( ). Evo, i sada izrazavam najdublju zahvalnost jednom Fuadu Nailovicu , neka je ziv i zdrav, i sretan gde god njegova stopa zgazi.

Borg_Queen:
visoka, krshna, pa misle da ti ne treba pomoc :)
aaaa ako je visoka i krsna onda je sve jasno - je li gledao neko ono istrazivanje (neki kanal od ovih satelitskih), kada su odabrali dva coveka slicnog izgleda lica, nacina izrazavanja, obukli ih identicno - a jedina razlika je bila u visini - i onda ispitivali ljude po ulici cime se bavi visoki, a cime niski covek?

Vugliti :lol: a mene to asocira na vugla, kao glava, pa se pitala otkud sad vugljenje?! :lol:
A teme sto se tice, zaista nisam primetila doticnu osobinu kod muskaraca. Al' bolje da cutim, da ne miniram.
Mada mozda je to i zato sto ne putujem sama, vec uglavnom imam musko za vucu. :lol:

Back