- Poruka
- 237.301
Predizbornu tišinu su izmislili nekada davno negde na trulom Zapadu kako bi pred glasanje malo odmorili birače od navalentnih političara i pustili ih na miru da donesu odluku. Teoretski sve to lepo zvuči, malčice je drukčije u praksi, naročito srpskoj. Ovde naime ta tišina služi da se ućutka opozicija dok vladajući političari opušteno obilaze narod i preduzeća sve tobož' kao rade svoj posao, a ustvari stavljaju do znanja za koga treba da se glasa.
To znači da je kod nas cela ta stvar obesmišljena. Treba imati u vidu i to da je izmišljena u doba kad interneta (koji je u dobroj meri celu stvar obesmislio) nije bilo ni u najavi. Mislim da i nema mnogo zemalja u kojima ovo još uvek postoji.
Zato sam mišljenja da kod nas treba da bude ukinuta. Time bi sve strane imale prostor za ravnopravnu kampanju. Šta mislite?
To znači da je kod nas cela ta stvar obesmišljena. Treba imati u vidu i to da je izmišljena u doba kad interneta (koji je u dobroj meri celu stvar obesmislio) nije bilo ni u najavi. Mislim da i nema mnogo zemalja u kojima ovo još uvek postoji.
Zato sam mišljenja da kod nas treba da bude ukinuta. Time bi sve strane imale prostor za ravnopravnu kampanju. Šta mislite?