Treba li kazniti Česku za etničko čišćenje Nemaca 1945?

I, onda Česi, posle svega toga, priznaju nezavisno Kosovo. Uvek su bili limunada od naroda. Jedino Čehinjice nisu bile za bacanje. :lol:

ау бре па ти си баш шарао по тим земљама варшавског пакта :D жена мађарица, хвалиш оне гугузанке из молдавије, сад чехиње :D

У духу демократије треба казнити све који су чинили злочине. Један злочин не оправдава други :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Стоти пут... Ратни злочин не постоји, постоје рат и савест која ограничава. Сам рат као рат је у самом старту зло. Злочин у рату је прича за манипулацију којом се моћнији користи. Тежина и бруталност рата говоре само о ''моралности'' и ''квалитету'' оних који у рату учествују.

Za svakoga ko pokusava da barata sa terminom etnicko ciscenje, nek prosudi sam o ponasanju Nemaca za vreme II svetskog rata u Cehoslovackoj.

The Liquidation of Lidice

lidice2a.jpg

lidice1.jpg

U maju 1945, saveznici su oslobodili Čehoslovačku, a 3 miliona etničkih Nemaca su Benešovim dekretima proterani u Nemačku i Austriju. Ovo je bilo jedno od najmasovnihih etnickih ciscenja koje su pocinili saveznici nad Nemcima.

Da li Ceska zasluzuje kaznu, oduzimanjem Sudeta ili treba da vrati imovinu potomcima proteranih?

Mislim da je sada već malo kasno za to. Odavno je već zaboravljeno ko šta zaslužuje i koga za šta treba kazniti... Mnoge stvari u ratu ostaju nekažnjene, naročito kada je tako velika vremenska distanca u pitanju... Proterivanje Nemaca odatle je, uslovno rečeno, "normalna reakcija".
Pitanje za tebe, jer ja nisam upućen - ko ih je proterao, Česi lično? Ili su im pomogli Ameri, Englezi, Francuzi itd.?

U maju 1945, saveznici su oslobodili Čehoslovačku, a 3 miliona etničkih Nemaca su Benešovim dekretima proterani u Nemačku i Austriju. Ovo je bilo jedno od najmasovnihih etnickih ciscenja koje su pocinili saveznici nad Nemcima.

Da li Ceska zasluzuje kaznu, oduzimanjem Sudeta ili treba da vrati imovinu potomcima proteranih?

Naravno da ne...

Back