smiley87
Aktivan član
- Poruka
- 1.225
Vec sam ranije pisala o tom problemu. Sve je pocelo kad sam povredila levo koleno na skijanju, bol je bio sa unutrasnje strane i javljao se kad cucnem ili kleknem znaci kad savijam koleno. I dan danas osecam kad sam duze u tim polozajima. Medjutim sa trcanjem me boli sa spoljasnje strane a pre nekog vremena je pocelo i pozadi. Ovo sa spoljasnje sam shvatila da je ITBS i to sam primetila da boli kad trcim duze nego sto bi trebalo...Recimo pocne da boli posle 10 minuta a ja ignorisem bol i trcim 20. Onda ne mogu da hodam niz stepenice nekoliko dana. Tako da kad taj bol osetim odmah prestanem pa makar povecavala vreme za po minut. Medjutim ovo sa zadnje strane je pocelo relativno skoro i pre dve nedelje me bolelo posle 10 minuta trcanja, juce me zabolelo tek posle 45, iako u medjuvrmenu uopste nisam trcala. Pojma nemam sa cime je povezano. Kad sam ranije ignorisala taj bol nisam mogla da hodam ni po ravnom duze vreme, uzbrdo da ne pominjem. Tako da prestajem odmah cim se javi. Podloga na kojoj trcim je relativno ravna (neki betonski teren), ima par ispupcenja ali nista strasno. Vec sam pitala ovde za taj bol ali niko nije znao da mi kaze od cega je.
Nemoj po betonu, nikako... mene su isto bolela kolena, a nikad nisam imala problema sa njima, iskusniji su mi rekli da ne trcim po betonu, i kad sam promenila povrsinu po kojoj trcim, bol je prestao...e sad, da li je bas zbog toga, ili je u pitanju bila neka "faza", to vec ne znam... ali da stvarno ne valja trcati po betonu, ne valja sigurno...
Evo ovde nekih saveta za trcanje:
http://www.trcanje.rs/2009/06/osnove-treninga/