Trcanje

@_Look_Of_Expectancy_

probaj sa masazom kolena,s obzirom da trcis jako kasno....
a sve ti zavisi i kako gazis,mozda je to razlog :/

Ja trcim oko 7,pola 8 ujtru...pre dorucka,kasnije ne mogu,a i neda mi se....
kasnije plivam ili vozim rolere...ili jedem :D

Pozdrav
Kasno ti je to za rekreaciju.
De nađi drugu stazu

Zasto je kasno? Ujutru ne mogu jer mi jutro pocinje u 11 a tad je pakao:D I i inace nisam jutarnju tip... Do 2 sata nakon ustajanja nemam snage ni za sta a kamoli za trcanje.

@_Look_Of_Expectancy_

probaj sa masazom kolena,s obzirom da trcis jako kasno....
a sve ti zavisi i kako gazis,mozda je to razlog :/

Trudim se da gazim pravilno...

Zeznuh koleno opet:dash: Ne znam koja je to fora s mojim levim kolenom... Lepo je sve funkcionisalo posle one prve povrede nekoliko dana nakon prvog trcanja, onda sam pauzirala 10ak dana i posle toga sve ok... I evo danas opet osetila oko 25og minuta bol sa spoljasnje strane al rekoh istrajacu do 30og i posle toga katastrofa, ne mogu normalno da silazim niz stepenice:poludeo: Sa cu opet morati danima da se oporavljam:roll: A lepo se zagrejem pre trcanja, ne znam zasto se to desava...

Q-angle.. Trebala si prochitati linkove koje stavih gore :andjeo:

Zasto je kasno? Ujutru ne mogu jer mi jutro pocinje u 11 a tad je pakao:D I i inace nisam jutarnju tip... Do 2 sata nakon ustajanja nemam snage ni za sta a kamoli za trcanje.

Trudim se da gazim pravilno...

Najbolje ti je ujutru da trcis na prazan stomak. Ali vecina njih trci uvece... Donekle i to ima logike, jer [ovo je sad moje licno shvatanje i nemoj ga uzeti kao cinjenicu jer nemam izvor da to potvrdim, nego ja mislim da je tako]:

Kada trcis ujutru, trcis na prazan stomak i nemas sta da potrosis telo ubrzo poteze masti kao izvor energije [ova recenica je cinjenica, naucno dokazana]

Kada trcis uvece telo koristi ugljene hidrate koje si uneo tokom dana i nakon toga prelazi na masti ali jako brzo prelazi u katabolizam misica, tj faza skidanja masnih naslaga je dosta kraca nego kada trcis ujutru i samim tim manje masti skines, ali ce tokom noci biti manje sintetizovano novih jer si ispucao sve ugljene hidrate. [ova recenica je moje vidjenje]

Zato kada ti je cilj da skidas masne naslage trebao bi trcati cim ustanes na prazan stomak. A kada ti je cilj odrzavanje trenutnog stanja mozes da trcis uvece jer ces tako osigurati da se nove masti nece sintetizovati. Pozdrav

Najbolje ti je ujutru da trcis na prazan stomak. Ali vecina njih trci uvece... Donekle i to ima logike, jer [ovo je sad moje licno shvatanje i nemoj ga uzeti kao cinjenicu jer nemam izvor da to potvrdim, nego ja mislim da je tako]:

Kada trcis ujutru, trcis na prazan stomak i nemas sta da potrosis telo ubrzo poteze masti kao izvor energije [ova recenica je cinjenica, naucno dokazana]

Kada trcis uvece telo koristi ugljene hidrate koje si uneo tokom dana i nakon toga prelazi na masti ali jako brzo prelazi u katabolizam misica, tj faza skidanja masnih naslaga je dosta kraca nego kada trcis ujutru i samim tim manje masti skines, ali ce tokom noci biti manje sintetizovano novih jer si ispucao sve ugljene hidrate. [ova recenica je moje vidjenje]

Zato kada ti je cilj da skidas masne naslage trebao bi trcati cim ustanes na prazan stomak. A kada ti je cilj odrzavanje trenutnog stanja mozes da trcis uvece jer ces tako osigurati da se nove masti nece sintetizovati. Pozdrav

Ako trci ujutro, telo je vec uveliko u katabolickom stanju i sve sto radi pre dorucka rezultirace gubitkom misicne mase. Malo po malo naravno. Svako odlaganje obroka je signal telu da razgradi misice i sacuva masne naslage jer misli da gladuje. Preskakanje dorucka je zapravo proveren nacin da vam naraste stomacic. A o drugim zdravstvenim problemima koji ce doci na duge staze da ne pocinjemo. Drugim recima, cim ustanes, jedi. Po mom misljenju, organizam je najspremniji za trcanje uvece, ali ponekad covek mora da se prilagodjava obavezama.

Ako trci ujutro, telo je vec uveliko u katabolickom stanju i sve sto radi pre dorucka rezultirace gubitkom misicne mase. Malo po malo naravno. Svako odlaganje obroka je signal telu da razgradi misice i sacuva masne naslage jer misli da gladuje. Preskakanje dorucka je zapravo proveren nacin da vam naraste stomacic. A o drugim zdravstvenim problemima koji ce doci na duge staze da ne pocinjemo. Drugim recima, cim ustanes, jedi. Po mom misljenju, organizam je najspremniji za trcanje uvece, ali ponekad covek mora da se prilagodjava obavezama.

ZASTO MORATE DA ME NERVIRATE. ZNACI SVI ZIVI KOJI SU IKADA BILI NA DEFINICIJI, I PAPAGAJI ZNAJU DA SE TRCI UJUTRU NA PRAZAN STOMAK I DA JE TAKO NAJBOLJE IZ PROSTOG RAZLOGA STO SU GLOKOGENSKE ZALIHE TADA NAJNIZE. Sada kada smo to razjasnili idemo dalje.

Dok se ne ispuca glikogen nema skidanja masti. Znaci ako trcis uvece a da nisi imao prethodno nikakvu aktivnost trebace ti mnogo vise vremena da udjes u katabolizam masnih naslaga nego kada to radis ujutru.

Inace, sta ti mislis zasto telo ako radi kao sto kazes "kada radis kardio pre dorucka telo misli da gladuje i skladisti masne materije" [nije bas doslovan citat], sta mislis za sta skladisti te masne materije? Za period kada budes totalna anoreksija i raspadnu ti se misici ili sta? NE DRUZE, MASTI SLUZE KAO IZVOR ENERGIJE KADA SOKIRAS ORGANIZAM. ZNACI SKLADISTI SE VREMENOM DOK JE OPUSTEN ZIVOT I ONDA KAD TE "POJURI DINOSAURUS" TAD TROSIS MASTI. Isti je slucaj i kada trcis ujutru.

I samo da kazem da nema katabolizma masti bez katabolizma misica, ali to se valjda donekle podrazumeva, samo sto je to neznatno ako ne trcis duze od 1h dnevno! I znaci bodybuilderi na definiciji trce ili ujutru na prazan stomak ili posle treninga sa tegovima kada istrose sto vise glikogena, trcanje uvece vam nece smanjiti Masne naslage ni blizu kao takav kardio.

JA NIGDE NISAM SPOMENUO PRESKAKANJE DORUCKA, DORUCAK JE NAJVAZNIJI OBROK I NE SME SE PRESKAKATI. JA SAM REKAO SAMO DA SE PRVO TRCI A ONDA DORUCKUJE. I OBAVEZNO DA SE UNESE UGLJENIH HIDRATA [najbolje dekstroza] POSLE KARDIA.

Da biste smanjili efekat katabolizma misica uzmite amino kiseline, posebno BCAA. Nadam se da sam bio jasan. Ono sto ti tvrdis kosi se sa iskustvom mnogih bodybuildera tipa Pedje Petrovica i sl ljudi koji treniraju godinama i osvajaju nagrade na takmicenjima sirom sveta u Bodybuildingu!

pozz

Ako trci ujutro, telo je vec uveliko u katabolickom stanju

O CEMU TI PRICAS DECKO? JEL MOZES DA MI POJASNIS KADA SE PO TEBI ODVIJA KATABOLIZAM A KADA ANABOLIZAM.

Tokom spavanja telo je u anabolickom stanju, sintetise masti, sintetise misice, obnavlja kozu, nervni sistem, organe itd! Nemoj pisati o onome u sta nisi siguran ili bar napomeni kao ja u postu koji si citirao da je to tvoje misljenje i da ne tvrdis da je 100%. Za ovaj moj post ja garantujem da je sastavljen od CINJENICA.

Tokom spavanja telo je u anabolickom stanju, sintetise masti, sintetise misice, obnavlja kozu, nervni sistem, organe itd! Nemoj pisati o onome u sta nisi siguran ili bar napomeni kao ja u postu koji si citirao da je to tvoje misljenje i da ne tvrdis da je 100%. Za ovaj moj post ja garantujem da je sastavljen od CINJENICA.[/QUOTE]

Pozdrav Ivane

Tvoje znanje iz biohemije je evidentno veliko, čak zadivljujuće.
Nego,nemoj se ljutiti. ( u slučaju prikazivanja ovde na forumu ) Moraš ga još malo upotpuniti.
Ja sam se ceo život bavio sportom,ishranom i naukom o tome.Studirao sam veterinu i batalio posle 6 semestra.
Važno je to, da o prethodnim pričama iznesem sledeće:
Najbolje je ako se trči izjutra uneti malo nekih ugljenih hidrata pre trčanja.
Zvuči ti čudno ali znaj da će se na tim ugljenim hidratima "pržiti" telesne masti u treningu za skidanje sala.
Ne bih ti to pojašnjavao duga je priča.Ponavljam jako, jako malo( dovoljna je kašičica )
Još da znaš da je dekstroza loša varijanta ( premda je i ja uzimam ) Ona ima i donje faze koje su tzv minusi
u nivoima ŠUK. Jednostavno takva je ...Ni to ti ne mogu pojašnjavati.
Idealan UH je malteks( kašičica i teraj ).Ima ga u teglama liči na džem.
Još da kažem i to da je pitanje vremena koje je proteklo od buđenja jako značajno.Nemoj reći da nije stres
trčati prvoga sata do 90 minuta. Daj bre... To baš "nije baro".

O CEMU TI PRICAS DECKO? JEL MOZES DA MI POJASNIS KADA SE PO TEBI ODVIJA KATABOLIZAM A KADA ANABOLIZAM.

Tokom spavanja telo je u anabolickom stanju, sintetise masti, sintetise misice, obnavlja kozu, nervni sistem, organe itd! Nemoj pisati o onome u sta nisi siguran ili bar napomeni kao ja u postu koji si citirao da je to tvoje misljenje i da ne tvrdis da je 100%. Za ovaj moj post ja garantujem da je sastavljen od CINJENICA.

Ivane, nemoj odmah da se ljutis. Iako meni kazes 'decko', po tvojoj preterano emotivnoj reakciji rekao bih da si ti mlad i to dosta. Pre nego sto kazem bilo sta, bodibilderi me uopste ne interesuju (bez uvrede ikome) a verujem da ne interesuju ni devojku koja je postavila pitanje.

Tvoji postovi jesu uglavnom sastavljeni od cinjenica, ali to ne znaci da zakljucak koji izvlacis iz njih ne moze biti pogresan. U tome je ovde i problem.

Namerno sam rekao preskakanje dorucka jer ako ne jedes cim ustanes vec prvo obavis trening, ti si preskocio dorucak. Ono sto pojedes posle (a to ce ovde biti dosta posle) za mene vise nije dorucak. Tokom spavanja telo jeste pretezno u anabolickom stanju, ali ono se budi nakon osam sati gladovanja. Katabolizam nastupa u stanju gladovanja, to si i sam rekao, iako ne bas tim recima. Mislim da se mozemo sloziti oko toga da se covek pre ugoji kada pravi velike pauze izmedju obroka i takvo gojenje je uvek na ustrb misica. Telo uvek tezi da se adaptira. Kada dugo ne jede, telo misli da gladuje. Kada telo gladuje, hoce da napravi masne naslage.
Sa takvim stilom ishrane, bez obzira na trening, tesko da bi na duge staze znacajno mogla da promeni odnos masti i misica u telu.

Poslednja izmena:
Ivane, nemoj odmah da se ljutis. Iako meni kazes 'decko', po tvojoj preterano emotivnoj reakciji rekao bih da si ti mlad i to dosta. Pre nego sto kazem bilo sta, bodibilderi me uopste ne interesuju (bez uvrede ikome) a verujem da ne interesuju ni devojku koja je postavila pitanje.

Tvoji postovi jesu uglavnom sastavljeni od cinjenica, ali to ne znaci da zakljucak koji izvlacis iz njih ne moze biti pogresan. U tome je ovde i problem.

Namerno sam rekao preskakanje dorucka jer ako ne jedes cim ustanes vec prvo obavis trening, ti si preskocio dorucak. Ono sto pojedes posle (a to ce ovde biti dosta posle) za mene vise nije dorucak. Tokom spavanja telo jeste pretezno u anabolickom stanju, ali ono se budi nakon osam sati gladovanja. Katabolizam nastupa u stanju gladovanja, to si i sam rekao, iako ne bas tim recima. Mislim da se mozemo sloziti oko toga da se covek pre ugoji kada pravi velike pauze izmedju obroka i takvo gojenje je uvek na ustrb misica. Telo uvek tezi da se adaptira. Kada dugo ne jede, telo misli da gladuje. Kada telo gladuje, hoce da napravi masne naslage.
Sa takvim stilom ishrane, bez obzira na trening, tesko da bi na duge staze znacajno mogla da promeni odnos masti i misica u telu.

Ok, priznajem, izvinjavam se malo sam preterano reagovao. Ali ovi ljudi sto ovde pitaju za savete zele to znanje sazvakano i prosto, i sto je najbitnije primenljivo. Ako udjem u veliku teoriju sto izbegavam, osim u slucajevima kada nekome drugom koji deli savete moram da pojasnim zasto sam izneo pojedini stav, ovi ljudi sto citaju ce kao i mnogi drugi odustati od saveta jer ce im se uciniti previse komplikovanim za upotrebu, tj ma nema sanse da je to toliko bitno koliko je komplikovano.

Telo kada gladuje hoce da napravi masne naslage, slazem se. I tacno je da ces se vise ugojiti ako se trudis da sto vece pravis pauze izmedju obroka ili preskaces recimo veceru ili dorucak...mozda izgubis na tezini ali ces dobiti salo u svakom slucaju. Medjutim ovo sto ja ovde pricam je sazvakano gradivo. I svi oni koji se profesionalno bave fitnessom, bodybuildingom itd znaju da se trci ujutru. Poenta je uglavnom da se trci kad je glikogenski sadrzaj u misicima sto manji. Znaci ili ujutru ili odmah nakon treninga u teretani, pa tek onda PWM.

Znam da nekom ovo deluje kada cita kao "ma sta ovaj prica ja crknem u teretani i posle da trcim" ili tipa "ma ja dok se ne najedem ne mogu ni da odem do prodavnice kako treba a kamoli da trcim" ali imam tuznu vest za one koji tako misle: necete skinuti salo brzo gospodo bez ovakvog treninga. I jos jednom se izvinjavam na reakciji ali ovde svakih par dana dodje neko sa strane i baci svoju teoriju, a ljudi su samo dosli po savet. Pozz

@mac-ak ne ljutim se naprotiv. Volim da naucim nesto novo, i ne smatram da znam mnogo ili sve daleko bilo. Ali se trudim da dam sto prostije putokaze ljudima koji tek krecu da se aktiviraju ovde. Da bih im priblizio teoriju koja je bitna, jer bez nje nema valjane ni prakse moram prvo dati uproscene savete, a kome to nije dovoljno ima internet, ima mene pa cemo ici dalje. Pre neko vreme smo diskutovali o vezbanju trbusnjaka i bio sam se zestoko nervirao kad sam procitao sta su u stanju ljudi da napisu bez razmisljanja da li ce to nekome da skodi [ne mora da nanese stetu, dovoljno je da ne pomogne vidnom progresu i da taj koji je pitao za savet odustane jer nema efekta]...

Znam da dekstroza nije najidealnija ali je najzgodnija za upotrebu pa sam je zato spomenuo. Nema nicega zgodnog za kupiti, jeftinog, upotrebljivog u PWM i izvan a opet delotvornog kao dekstroza. Maltodekstrin mnogi koriste u kombinacili sa dekstrozom. Ali sve ovo koriste nakon treninga. I moram priznati da nisam cuo za uzimanje te kasicice UH pre treninga pa ako mozes detaljnije da mi pojasnis interesuje me. Ima logike ali bolje da mi ti objasnis nego da izvlacim zakljucak ;)... Ja uzimamm UH nakon treninga...

Pozdrav

E, Ivane pravo da ti kažem,zasigurno bih pogrešio negde u tipkanju te teorije.Pošto sam je davno skontao,a delovi su izvetrili iz glave.*** nisam od tipova koji bi nešto da lupe.
U stvari imam ja to lepo sve sažvakano negde u sveskama iz fiziologije a pisalo je baš tako i u koje kakvim skriptama i td.Sve u svemu zapamtio sam to i iz razgovora sa asistentima i profesoricom.
Nego da znaš da maltodekstrin i malteks nisu isto
Malteks je bolja roba ( ima svega boljeg u svom sastavu )
Ja za dve tri nedelje dolazim kod ćala i keve u Ša pa se javi da se vidimo i upoznamo.

Pozdrav

E, Ivane pravo da ti kažem,zasigurno bih pogrešio negde u tipkanju te teorije.Pošto sam je davno skontao,a delovi su izvetrili iz glave.*** nisam od tipova koji bi nešto da lupe.
U stvari imam ja to lepo sve sažvakano negde u sveskama iz fiziologije a pisalo je baš tako i u koje kakvim skriptama i td.Sve u svemu zapamtio sam to i iz razgovora sa asistentima i profesoricom.
Nego da znaš da maltodekstrin i malteks nisu isto
Malteks je bolja roba ( ima svega boljeg u svom sastavu )
Ja za dve tri nedelje dolazim kod ćala i keve u Ša pa se javi da se vidimo i upoznamo.

Vazi. Nisam znao za Malteks mislio sam da si mislio na maltodekstrin...Pozz

Citam predhodne teme (tj rasprave) i bas sam se nasmejao :)

Ja sam ranije bio opterecen SVAKOM JEDNOM CINJENICOM u vezi fitnesa. Ali sto vise zivim, jednostavno shvatam cinjenicu da za dobro telo ne treba ti PUNO ZNANJA, treba ti puno RADA.
Medjutim, treba da imas neko osnovno znanje (o vocu, povrcu, secerima, brasnu, masnocama, mesu, zitaricama, mlecnim proizvodima itd) takodje da znas lepo raspodeliti sve to. I pored toga, da znas da odradis trening kao istrajna osoba. Znaci da znas da slogiras, zabunis, sokiras, isforsiras misic da naraste. I ovo je staza kojom svaki muskarac mora proci.

I to je sve.

Ljudi koji su pokusavali kroz istoriju da zakompliciraju fitnes, napravili su budale od sebe. Fitnes je veoma, veoma, veoma jednostavna aktivnost.

To su ti "naucnici" i "strucnjaci" koji zakompliciraju zivot jedne prosecne osobe koja zeli da udje u formu. To su ti naucnici i strucnjaci koji vise obracaju paznju na teorije, nego na treniranje.
Sjajan primer je nutricionista koji proucava hranu. On je covek koji zna apsolutno sve sto se moze znati o hrani, od hemijske strukture hrane, do kaloricne vrednosti, ali vecina nutricionista su debeli ljudi, sa pivskim stomakom, van oblika sa prepisanim lekovima za pritisak!
Dok sa druge strane postoje individualci koji jednostavno znaju sta treba da jedu i tacka. Znaju da je hleb i secer los, znaju da su voce i riba dobre hrane. Njih je briga sto, kako, zasto.
Jer veruju u sebe, veruju u tu cinjenicu toliko jako da im niko ne moze promeniti misljenje. Veruju zato sto ta cinjenica je prirodna cinjenica i oni sami poticu iz prirode i znaju da je jedini nacin da opstanu u prirodi, da koriste stvari koje im priroda pruza. Ovi ljudi su recimo Maori iz Novog Zelanda. U ono vreme, nisu imali POJMA o vitaminima i mineralima ali zato su znali da jedu za najbolje zdravlje.

U sustini, ako ne jedes hleba i secera i odradis dobar trening kardia od 60 minuta i svaki dan uradis tako, dobices neverovatne rezultate. Ja garantujem da osoba moze da smrsa neverovatno brzo ovom metodom - da izbaci hleb i secer, doda vise ribe, voca, povrca i mlecnih proizvoda + trening.
Sad mozda ima smisla ako se trci na prazan stomak ili nakon ustajanja, ali fora je u tome sto ne treba toliko praviti razliku i raspravu u vezi toga, zbog sledecih razloga.

1. Ako individualac svaki dan ustane u 6 ujutru i trci na prazan stomak i to radi 100 dana, ocigledno dobice sjajne rezultate, bez sumnje. Zato sto znam, jer sam radio ovo i dobio sam odlicne rezultate za to vreme i verujem fanaticno da ova metoda funkcionise (naravno, ishrana je kritican deo).

2. Ako individualac trci posle podne ili uvece, posle 100 dana ce smrsati GOTOVO ISTO kg kao individualac koji je trcao ujutru (podrazumevam da su osobe slicne visine i kilaze) cak sta vise ako mu je ishrana BOLJA nego individualca koji je trcao ujutru, on ce jos bolje napredovati!

I VEOMA JE MALA RAZLIKA U TOME.
Najvaznija stvar je da uradis svoj posao svaki dan, da verujes u sebe i rezultati ce doci.

Ovde na forumu drugacije stoje stvari.
Ljudi dodju na forumu i pitaju pitanja "Kako da smrsam", "kako da napumpam biceps", "hej, kako da dobijem te trbusnjake od brus lia", "kako da uradim dragon flag", "kako da imam podlaktice od popaja" , "kako da skacem kao majk dzordan" itd.

I mi im damo super savete, cak sta vise forum Rekreacija je PREPUN ZNANJA. (Ako mi ne verujete procitajte stare teme, ima gomila korisnih informacija, koje se ponavljaju barem 4 puta).
Problem kod njih je sto primene savet 1 - 2 dana.
Nijedan forumas nece uzeti JEDAN savet i reci ovako "Okej, ima ovo da probam za sledecih 2 meseca" i da isproba.
Vec ce probati jedan dan, i ako ne vidi rezultate, cao bato, odustajanje. To pokazuje koliko ljudi zele da udju u formu, to pokazuje koliko veruju u sebe i u druge, to pokazuje kolika im je zelja/istrajnost za bolju promenu.

I to je problem, jer mi ispisemo tekst od 100 metara, sve detaljne cinjenice, kako/zasto/kada/gde itd i na kraju oni se ne jave.

Ja, ukljucujuci ivana,pivalice,macka, mickey-fine-a i ostalih [mrzi me sve da nabrajam nemojte se ljutiti :) ] se previse trudimo u vezi ovoga.
Jednostavno ljudi, opustite se ;)

Dobra stvar je kod foruma sto procitas svoje ranije postove i vidis gde si gresio, takodje mozes nauciti nove stvari. I da ne spomenem ponavljanje recenice iz dana u dan (veoma efikasno da zapamtite i budete motivisani kasnije u zivotu).

Odoh ja da jedem lubenice! :)

Ja sam sa foruma sve i naucio, malo sa ovog, malo vise sa nekih drugih i sad sam tu da znanje podelim. Upravo to sto ti kazes, znam po sebi, najgore ubijanje motivacije dogadja se kada prekomplikujes stvar na pocetku, i onda sa malo iskustva krenes da je uproscavas i pogresis.

Ja se trudim da dam sto prostiji odgovor kako bi osoba usla u sustinu, a to isto radi dosta forumasa osim mene. Ja inace ovde dolazim da bih ocuvao svoju motivaciju, svaki dan napisem ponesto, odgovorim na neko pitanje i to me odrzava motivisanim da vezbam. Pozz

Najteze je nakaniti se.
To je najteze.
Posle - ide nekako, najbitnije je DA SE NE ODUSTANE !!!!

Da li neko zna koliko ima krug u Sumicama na terenchetu - to je manji, i veci krug koji obuhvata terenche plus kavez ? Hvala.

I moram da kazem, volim kad vidim ljude da krecu na trcanje, vidi se da se muche, al oce, ne odustaju,
znoje se muche se, al ljudi, kad udjes u ritam nekako ne stajes i ochas posla mozhes da dodjes u sasvim solidnih 40-45 minuta bez pauze.

Pozdrav ozbiljnima

E Borise ja ti se divim koliko imaš strpljenja da lepo objašnjavaš događaje iz svih pozicija.Šteta što nastavni
kadar kojima je to struka ne ulažu ni malo napor ( a ovde ih jednostavno i nema a to im je opredeljenje i profesija).
Nego,hoće li doći neko sutra u NS da pogleda autora ovih redova kako potvrđuje prošlogodišnju
poziciju šampiona veterana na 400 m?
Evo do trke je ostalo još 33 sata i 33 minuta i uz veru u svoje mogućnosti i zalaganja u prethodnom periodu kao i uz pomoć pravednika koji postrada u svojoj trideset trećoj...

Pozdrav ozbiljnima

E Borise ja ti se divim koliko imaš strpljenja da lepo objašnjavaš događaje iz svih pozicija.Šteta što nastavni
kadar kojima je to struka ne ulažu ni malo napor ( a ovde ih jednostavno i nema a to im je opredeljenje i profesija).
Nego,hoće li doći neko sutra u NS da pogleda autora ovih redova kako potvrđuje prošlogodišnju
poziciju šampiona veterana na 400 m?
Evo do trke je ostalo još 33 sata i 33 minuta i uz veru u svoje mogućnosti i zalaganja u prethodnom periodu kao i uz pomoć pravednika koji postrada u svojoj trideset trećoj...

Ja mogu samo da ti pozalim srecu, posto jos ne vozim problem mi je doci do NS... Zato, Srecno :ok:

ZASTO MORATE DA ME NERVIRATE. ZNACI SVI ZIVI KOJI SU IKADA BILI NA DEFINICIJI, I PAPAGAJI ZNAJU DA SE TRCI UJUTRU NA PRAZAN STOMAK I DA JE TAKO NAJBOLJE IZ PROSTOG RAZLOGA STO SU GLOKOGENSKE ZALIHE TADA NAJNIZE. Sada kada smo to razjasnili idemo dalje.

Dok se ne ispuca glikogen nema skidanja masti. Znaci ako trcis uvece a da nisi imao prethodno nikakvu aktivnost trebace ti mnogo vise vremena da udjes u katabolizam masnih naslaga nego kada to radis ujutru.

Inace, sta ti mislis zasto telo ako radi kao sto kazes "kada radis kardio pre dorucka telo misli da gladuje i skladisti masne materije" [nije bas doslovan citat], sta mislis za sta skladisti te masne materije? Za period kada budes totalna anoreksija i raspadnu ti se misici ili sta? NE DRUZE, MASTI SLUZE KAO IZVOR ENERGIJE KADA SOKIRAS ORGANIZAM. ZNACI SKLADISTI SE VREMENOM DOK JE OPUSTEN ZIVOT I ONDA KAD TE "POJURI DINOSAURUS" TAD TROSIS MASTI. Isti je slucaj i kada trcis ujutru.

I samo da kazem da nema katabolizma masti bez katabolizma misica, ali to se valjda donekle podrazumeva, samo sto je to neznatno ako ne trcis duze od 1h dnevno! I znaci bodybuilderi na definiciji trce ili ujutru na prazan stomak ili posle treninga sa tegovima kada istrose sto vise glikogena, trcanje uvece vam nece smanjiti Masne naslage ni blizu kao takav kardio.

JA NIGDE NISAM SPOMENUO PRESKAKANJE DORUCKA, DORUCAK JE NAJVAZNIJI OBROK I NE SME SE PRESKAKATI. JA SAM REKAO SAMO DA SE PRVO TRCI A ONDA DORUCKUJE. I OBAVEZNO DA SE UNESE UGLJENIH HIDRATA [najbolje dekstroza] POSLE KARDIA.

Da biste smanjili efekat katabolizma misica uzmite amino kiseline, posebno BCAA. Nadam se da sam bio jasan. Ono sto ti tvrdis kosi se sa iskustvom mnogih bodybuildera tipa Pedje Petrovica i sl ljudi koji treniraju godinama i osvajaju nagrade na takmicenjima sirom sveta u Bodybuildingu!

pozz

Nemoj da mesas bodybilding u trcanje, poznato je da bodybilding nije zdrav "sport", tako da o tome ne preba raspravljati. Trcite kada se najbolje osecate, nije bitno da li je to jutro ili vece, proci ce 24h do sledeceg trcanja, uneces istu kolicinu hrane, tako da se manje - vise svodi na isto, bitno je koliko dugo trcite, najbolje je sto duze mozete bez stajanja.

Nemoj da mesas bodybilding u trcanje, poznato je da bodybilding nije zdrav "sport", tako da o tome ne preba raspravljati. Trcite kada se najbolje osecate, nije bitno da li je to jutro ili vece, proci ce 24h do sledeceg trcanja, uneces istu kolicinu hrane, tako da se manje - vise svodi na isto, bitno je koliko dugo trcite, najbolje je sto duze mozete bez stajanja.

Nisam pricao o unosenju steroida, cak ni o suplementaciji, a ovo sto sam rekao za katabolizam spomenuo sam bb-ere zato sto su oni tu najvise usli u materiju. Inace to vazi za sve, od fitnessa do bodybuildinga, joge, ista su pravila i isti zakoni.

Bodybuilding je zdrav sport ako si pametan, kao i svaki drugi sport. Uvek imas hemiju, i u trcanju i u tenisu i u bodybuildingu. Ako si pametan mozda neces biti najbolji ali ces biti zdrav.

Evo ovde neka pishu ljubitelji trcanja i koliko km je najvise pretrcao ,naravno racuna se samo bez stajanja...

Za pocetak meni je rekord polumaraton...znaci malo preko 21km za 1:51...

4 sata bez prekida, zaista nemam predstavu koliko km...
jeste bilo pre 10-ak godina, ali sam pre 4 dana odlučila da se ponovo vratim u formu i za sad mi dobro ide :)
obzirom da sam strastveni :rumenko: pušač, očekivala sam da me pluća otkinu, ali je to nekako izostalo, bar za sada :think:
jedino me kičma malo bolucka od saobraćajke, ali ne odustajem :mrgreen:

Back