mali plavi zvrk
Obećava
- Poruka
- 83
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav
Kasno ti je to za rekreaciju.
De nađi drugu stazu
@_Look_Of_Expectancy_
probaj sa masazom kolena,s obzirom da trcis jako kasno....
a sve ti zavisi i kako gazis,mozda je to razlog :/
Zeznuh koleno opetNe znam koja je to fora s mojim levim kolenom... Lepo je sve funkcionisalo posle one prve povrede nekoliko dana nakon prvog trcanja, onda sam pauzirala 10ak dana i posle toga sve ok... I evo danas opet osetila oko 25og minuta bol sa spoljasnje strane al rekoh istrajacu do 30og i posle toga katastrofa, ne mogu normalno da silazim niz stepenice
Sa cu opet morati danima da se oporavljam
A lepo se zagrejem pre trcanja, ne znam zasto se to desava...
Zasto je kasno? Ujutru ne mogu jer mi jutro pocinje u 11 a tad je pakaoI i inace nisam jutarnju tip... Do 2 sata nakon ustajanja nemam snage ni za sta a kamoli za trcanje.
Trudim se da gazim pravilno...
Najbolje ti je ujutru da trcis na prazan stomak. Ali vecina njih trci uvece... Donekle i to ima logike, jer [ovo je sad moje licno shvatanje i nemoj ga uzeti kao cinjenicu jer nemam izvor da to potvrdim, nego ja mislim da je tako]:
Kada trcis ujutru, trcis na prazan stomak i nemas sta da potrosis telo ubrzo poteze masti kao izvor energije [ova recenica je cinjenica, naucno dokazana]
Kada trcis uvece telo koristi ugljene hidrate koje si uneo tokom dana i nakon toga prelazi na masti ali jako brzo prelazi u katabolizam misica, tj faza skidanja masnih naslaga je dosta kraca nego kada trcis ujutru i samim tim manje masti skines, ali ce tokom noci biti manje sintetizovano novih jer si ispucao sve ugljene hidrate. [ova recenica je moje vidjenje]
Zato kada ti je cilj da skidas masne naslage trebao bi trcati cim ustanes na prazan stomak. A kada ti je cilj odrzavanje trenutnog stanja mozes da trcis uvece jer ces tako osigurati da se nove masti nece sintetizovati. Pozdrav
Ako trci ujutro, telo je vec uveliko u katabolickom stanju i sve sto radi pre dorucka rezultirace gubitkom misicne mase. Malo po malo naravno. Svako odlaganje obroka je signal telu da razgradi misice i sacuva masne naslage jer misli da gladuje. Preskakanje dorucka je zapravo proveren nacin da vam naraste stomacic. A o drugim zdravstvenim problemima koji ce doci na duge staze da ne pocinjemo. Drugim recima, cim ustanes, jedi. Po mom misljenju, organizam je najspremniji za trcanje uvece, ali ponekad covek mora da se prilagodjava obavezama.
Ako trci ujutro, telo je vec uveliko u katabolickom stanju
O CEMU TI PRICAS DECKO? JEL MOZES DA MI POJASNIS KADA SE PO TEBI ODVIJA KATABOLIZAM A KADA ANABOLIZAM.
Tokom spavanja telo je u anabolickom stanju, sintetise masti, sintetise misice, obnavlja kozu, nervni sistem, organe itd! Nemoj pisati o onome u sta nisi siguran ili bar napomeni kao ja u postu koji si citirao da je to tvoje misljenje i da ne tvrdis da je 100%. Za ovaj moj post ja garantujem da je sastavljen od CINJENICA.
Ivane, nemoj odmah da se ljutis. Iako meni kazes 'decko', po tvojoj preterano emotivnoj reakciji rekao bih da si ti mlad i to dosta. Pre nego sto kazem bilo sta, bodibilderi me uopste ne interesuju (bez uvrede ikome) a verujem da ne interesuju ni devojku koja je postavila pitanje.
Tvoji postovi jesu uglavnom sastavljeni od cinjenica, ali to ne znaci da zakljucak koji izvlacis iz njih ne moze biti pogresan. U tome je ovde i problem.
Namerno sam rekao preskakanje dorucka jer ako ne jedes cim ustanes vec prvo obavis trening, ti si preskocio dorucak. Ono sto pojedes posle (a to ce ovde biti dosta posle) za mene vise nije dorucak. Tokom spavanja telo jeste pretezno u anabolickom stanju, ali ono se budi nakon osam sati gladovanja. Katabolizam nastupa u stanju gladovanja, to si i sam rekao, iako ne bas tim recima. Mislim da se mozemo sloziti oko toga da se covek pre ugoji kada pravi velike pauze izmedju obroka i takvo gojenje je uvek na ustrb misica. Telo uvek tezi da se adaptira. Kada dugo ne jede, telo misli da gladuje. Kada telo gladuje, hoce da napravi masne naslage.
Sa takvim stilom ishrane, bez obzira na trening, tesko da bi na duge staze znacajno mogla da promeni odnos masti i misica u telu.
Pozdrav
E, Ivane pravo da ti kažem,zasigurno bih pogrešio negde u tipkanju te teorije.Pošto sam je davno skontao,a delovi su izvetrili iz glave.*** nisam od tipova koji bi nešto da lupe.
U stvari imam ja to lepo sve sažvakano negde u sveskama iz fiziologije a pisalo je baš tako i u koje kakvim skriptama i td.Sve u svemu zapamtio sam to i iz razgovora sa asistentima i profesoricom.
Nego da znaš da maltodekstrin i malteks nisu isto
Malteks je bolja roba ( ima svega boljeg u svom sastavu )
Ja za dve tri nedelje dolazim kod ćala i keve u Ša pa se javi da se vidimo i upoznamo.
Pozdrav ozbiljnima
E Borise ja ti se divim koliko imaš strpljenja da lepo objašnjavaš događaje iz svih pozicija.Šteta što nastavni
kadar kojima je to struka ne ulažu ni malo napor ( a ovde ih jednostavno i nema a to im je opredeljenje i profesija).
Nego,hoće li doći neko sutra u NS da pogleda autora ovih redova kako potvrđuje prošlogodišnju
poziciju šampiona veterana na 400 m?
Evo do trke je ostalo još 33 sata i 33 minuta i uz veru u svoje mogućnosti i zalaganja u prethodnom periodu kao i uz pomoć pravednika koji postrada u svojoj trideset trećoj...
ZASTO MORATE DA ME NERVIRATE. ZNACI SVI ZIVI KOJI SU IKADA BILI NA DEFINICIJI, I PAPAGAJI ZNAJU DA SE TRCI UJUTRU NA PRAZAN STOMAK I DA JE TAKO NAJBOLJE IZ PROSTOG RAZLOGA STO SU GLOKOGENSKE ZALIHE TADA NAJNIZE. Sada kada smo to razjasnili idemo dalje.
Dok se ne ispuca glikogen nema skidanja masti. Znaci ako trcis uvece a da nisi imao prethodno nikakvu aktivnost trebace ti mnogo vise vremena da udjes u katabolizam masnih naslaga nego kada to radis ujutru.
Inace, sta ti mislis zasto telo ako radi kao sto kazes "kada radis kardio pre dorucka telo misli da gladuje i skladisti masne materije" [nije bas doslovan citat], sta mislis za sta skladisti te masne materije? Za period kada budes totalna anoreksija i raspadnu ti se misici ili sta? NE DRUZE, MASTI SLUZE KAO IZVOR ENERGIJE KADA SOKIRAS ORGANIZAM. ZNACI SKLADISTI SE VREMENOM DOK JE OPUSTEN ZIVOT I ONDA KAD TE "POJURI DINOSAURUS" TAD TROSIS MASTI. Isti je slucaj i kada trcis ujutru.
I samo da kazem da nema katabolizma masti bez katabolizma misica, ali to se valjda donekle podrazumeva, samo sto je to neznatno ako ne trcis duze od 1h dnevno! I znaci bodybuilderi na definiciji trce ili ujutru na prazan stomak ili posle treninga sa tegovima kada istrose sto vise glikogena, trcanje uvece vam nece smanjiti Masne naslage ni blizu kao takav kardio.
JA NIGDE NISAM SPOMENUO PRESKAKANJE DORUCKA, DORUCAK JE NAJVAZNIJI OBROK I NE SME SE PRESKAKATI. JA SAM REKAO SAMO DA SE PRVO TRCI A ONDA DORUCKUJE. I OBAVEZNO DA SE UNESE UGLJENIH HIDRATA [najbolje dekstroza] POSLE KARDIA.
Da biste smanjili efekat katabolizma misica uzmite amino kiseline, posebno BCAA. Nadam se da sam bio jasan. Ono sto ti tvrdis kosi se sa iskustvom mnogih bodybuildera tipa Pedje Petrovica i sl ljudi koji treniraju godinama i osvajaju nagrade na takmicenjima sirom sveta u Bodybuildingu!
pozz
Pozdrav
Eto ja drugi na 400 m i treći na 100 m
Nemoj da mesas bodybilding u trcanje, poznato je da bodybilding nije zdrav "sport", tako da o tome ne preba raspravljati. Trcite kada se najbolje osecate, nije bitno da li je to jutro ili vece, proci ce 24h do sledeceg trcanja, uneces istu kolicinu hrane, tako da se manje - vise svodi na isto, bitno je koliko dugo trcite, najbolje je sto duze mozete bez stajanja.
Evo ovde neka pishu ljubitelji trcanja i koliko km je najvise pretrcao ,naravno racuna se samo bez stajanja...
Za pocetak meni je rekord polumaraton...znaci malo preko 21km za 1:51...