Trcanje

Nishta protiv trchanja, ja sam sav za sport i sve. "Any activity is better than no activity." Ali evo jedna studija za ozbiljnije:
http://jp.physoc.org/content/575/3/901.long

A evo i neshto shto si tiche zena:
http://www.bostonherald.com/blogs/e...ant-run-to-get-fit-you-need-to-be-fit-to-run/
http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/training_disasters (prochitajte ovo prvo oko Q ugla)

A evo i neshto shto je efektivnije od obichnog long-distance trchanja:
http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/running_man&cr=

Shto bi rekao boris, kombinujte i stalno vrshite varijacije, da "zbunite" mishicj. Ovaj zadnji link mi se chini kao mnogo dobra stvar za ljubitelje trchanja ;)

Gledam nesto po netu oko pulsa i nije mi jasno... Koliki puls treba da mi bude dok trcim da bih smrsala i zategla misice a da ne opteretim srce? Par puta sam merila puls, obicno posle 10-15 minuta trcanja i svaki put je bio oko 160 (uglavnom malo preko). Da li je to previse za moje godine i relativno slabu kondiciju?

Gledam nesto po netu oko pulsa i nije mi jasno... Koliki puls treba da mi bude dok trcim da bih smrsala i zategla misice a da ne opteretim srce? Par puta sam merila puls, obicno posle 10-15 minuta trcanja i svaki put je bio oko 160 (uglavnom malo preko). Da li je to previse za moje godine i relativno slabu kondiciju?

Cek,cek malo!U toku aktivnog 10-15min trcanja tebi puls ide na 160 ili je to posle zavrsenog trcanja,posle 10-15min?
U toku aktivnog trcanja taj puls je manje vise normalan.Decurliji od 20g moze da ode i na 200!Nista ne brini,ima ta skala negde pa ako je nadjem postovacu ti je ,ali nema mesta brizi.

trcanjem se najbolje gube kilogrami
ali, kako odrzati i kozu zategnutom?
i kako sprijeciti nastanak strija?
i na koji nacin zenama nakon mrsanja grudi ostanu podignute i zategnute?

Pa nakon mrsanja da bi ti grudi ostale zategnute i podignute treba pitati onu pevacicu Maju Nikolic,ona trvrdi da je uspela dijetama i sportom sve ovo sto ti trazis da dobije.

Neke zene strije dobijaju ranije,neke kasnije,mislim da ne postoji zena koja ih nema,samo je pitanje vremena.Samo ti redovno vezbaj i hrani se koliko toliko kvalitetno i umereno i sve ce biti ok.

Cek,cek malo!U toku aktivnog 10-15min trcanja tebi puls ide na 160 ili je to posle zavrsenog trcanja,posle 10-15min?
U toku aktivnog trcanja taj puls je manje vise normalan.Decurliji od 20g moze da ode i na 200!Nista ne brini,ima ta skala negde pa ako je nadjem postovacu ti je ,ali nema mesta brizi.

Za vreme trcanja je toliki. Posle nisam merila. A nasla sam na netu formulu za izracunavanje po kojoj bi trebalo da mi je oko 140 pa sam se zabrinula:neutral:

Za vreme trcanja je toliki. Posle nisam merila. A nasla sam na netu formulu za izracunavanje po kojoj bi trebalo da mi je oko 140 pa sam se zabrinula:neutral:

nemas se zasto brinuti.
razlika u pulsu je individualna.
npr.sportisti imaju puls oko 200,jer imaju zdravo srce.Takodje u minuti srce ispumpa 20l krvi umesto 5 :D
pusaci takodje imaju blize 200 jer teze podnose napor i nemaju toliko zdravo srce.
stvarno sve zavisi od brzine trcanja,stanja krvnih sudova,krvnog pritiska(uobicajnog) i stanja srca...

trebala bi se zabrinut da ti je 160 /min u stanju mirovanja,ovako opusteno :D

Pa nakon mrsanja da bi ti grudi ostale zategnute i podignute treba pitati onu pevacicu Maju Nikolic,ona trvrdi da je uspela dijetama i sportom sve ovo sto ti trazis da dobije.

Neke zene strije dobijaju ranije,neke kasnije,mislim da ne postoji zena koja ih nema,samo je pitanje vremena.Samo ti redovno vezbaj i hrani se koliko toliko kvalitetno i umereno i sve ce biti ok.

ovdje ima mnogo onih koji su drasticno zmanjili kilazu, i zanima me da li im je koza ostala zategnuta i kako su to regulisali...
koji je majin nick, da je pitam:D

ovdje ima mnogo onih koji su drasticno zmanjili kilazu, i zanima me da li im je koza ostala zategnuta i kako su to regulisali...
koji je majin nick, da je pitam:D

Evo ja cu pokusati da odgovorim na osnovu onog sto znam iako sam nikad nisam mnogo menjao kilazu. Najvise sto sam izgubio za jedno leto je 7kg, sto je neuobicajeno za mene, ali i kada mi je struk spao na 70cm nisam primetio takve probleme sa viskom koze.
Da li ce biti problema sa viskom koze zavisi po meni od tri stvari:
1. od kolicine izgubljenih kilograma; ljudi koji smrsaju 40 i vise kg vrlo verovatno ce se suociti sa tim problemom.
2. od brzine gubljenja kilograma; oni koji gube oko 1kg na dve nedelje, tesko da ce imati upadljivih problema.
3. od elasticnosti koze, a to rekao bih ima najvise veze sa godinama.

Evo ja cu pokusati da odgovorim na osnovu onog sto znam iako sam nikad nisam mnogo menjao kilazu. Najvise sto sam izgubio za jedno leto je 7kg, sto je neuobicajeno za mene, ali i kada mi je struk spao na 70cm nisam primetio takve probleme sa viskom koze.
Da li ce biti problema sa viskom koze zavisi po meni od tri stvari:
1. od kolicine izgubljenih kilograma; ljudi koji smrsaju 40 i vise kg vrlo verovatno ce se suociti sa tim problemom.
2. od brzine gubljenja kilograma; oni koji gube oko 1kg na dve nedelje, tesko da ce imati upadljivih problema.
3. od elasticnosti koze, a to rekao bih ima najvise veze sa godinama.

Slazem se i problem se resava nabacivanjem misicne mase tu gde je bilo salo ;)

znaci nista naglo, moras imati elasticnu kozu, da ne gubis mnogo odjednom i da malo nabacis misica i bice to ok :) naravno hidratacija je potrebna kozi da ostane elasticna tako da tuci po vodi :D

trcanjem se najbolje gube kilogrami
ali, kako odrzati i kozu zategnutom?
i kako sprijeciti nastanak strija?
i na koji nacin zenama nakon mrsanja grudi ostanu podignute i zategnute?

Pozdrav

Odmah da Vam bude jasno da strije nastaju tokom uvećanja telesne mase koje je brže
nego što ga taj sloj kože ( subkutis ako se ne varam ) koji se istegne može pratiti.
Jednako je i kod žena i kod muškaraca uočljiv.Genetski faktor je presudan u tome da li će neko pri naglom
prilivu telesne mase dobiti srije ili ne.Ovo Vam kažem jer sam to lično pričao još na studijama veterine u BG-u sa profesorom histologije ( nauka o tkivima ).

nece se izgubiti, moze ih mazati kremama predvidjenim za to, ali ja nisam cula nikoga kome su se strije cak i ublazile, a kamoli nestale
Ne mogu da nestanu....ukratko objasnjeno....Prvo se pojave ;linije crvenkaste boje , a kasnije budu bele...
Skoro svaka devojka ima strije-vodoravne...kada smo u pubertetu naglo rasle onda nam se koza i sirila.....tako da su i nastale strije...Kod muskaraca mogu nastati kada preterano bilduju , a kod oba pola tzv.vertikalne strije - kada dodje do naglog gojenja ili mrsavljenja.
Primer...zasto trudnice nakon porodjaja imaju strije???
Eto ukratko pojasnjeno.

Moj rodjeni brat je naglo izrastao i ima strije na ledjima, pa me zanima da li ce se one izgubiti wremenom? Wisok je 185cm, a ima 57 kg.. Mrshawko...;)

Isto i kod mene :) .. Sa 180 na 190 u nevjerovatno kratkom periodu. .Stalan bol u nogama, stalan bol u kichmi.. sada su bolovi nestali hvala Bogu ali strije su ostale i ostacje :)

I ja sam poceo da trcim.Danas mi je bilo prvo trcanje uz Dunav pa kroz sumu.Mogu reci da je zdravo
A znate da je protrcala pored mene Olivera Jeftic, nasa najbolja trkacica i pobednik maratona,i to dok sam ja kilavio stazom ona je samo energicno proletela i to sa jos nekim likom - valjda trenerom, noge su joj mrsave ali vrlo oblikovane,nije losa riba mislim

Zeznuh koleno opet:dash: Ne znam koja je to fora s mojim levim kolenom... Lepo je sve funkcionisalo posle one prve povrede nekoliko dana nakon prvog trcanja, onda sam pauzirala 10ak dana i posle toga sve ok... I evo danas opet osetila oko 25og minuta bol sa spoljasnje strane al rekoh istrajacu do 30og i posle toga katastrofa, ne mogu normalno da silazim niz stepenice:poludeo: Sa cu opet morati danima da se oporavljam:roll: A lepo se zagrejem pre trcanja, ne znam zasto se to desava...

Ja sam naprawila pauzu, sada o5 na trchanje.. Pre sam mogla pes prestanka oko 40-50 min, sada 15.. A dobro, wraticu kondiciju.. Samo shto mi je ker crkao, ne moze da me prati.. Trchkara 5 metara iza mene.. :D U koliko sati wi trchite? ja trchim ujutru oko 9, ili oko 7 popodne, zawisi kada idem u shk... ;)

Back