†N4k1tumyn4yas1†
Početnik
- Poruka
- 2
Pozz svima. Ja radim svaki drugi dan trbušnjake(radim samo 100 kom)i zadovoljan sam sa tibom, ali da li ce mozda doci do kontraefekta ako radim svaki drugi dan? Pls ako neko ima neki savjet
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Malo mi nije jasno pitanjePozz svima. Ja radim svaki drugi dan trbušnjake(radim samo 100 kom)i zadovoljan sam sa tibom, ali da li ce mozda doci do kontraefekta ako radim svaki drugi dan? Pls ako neko ima neki savjet

Prvo da napomenem da sam musko... dakle nisam rekla nego sam rekao... Da, znam na sta mislis, i da budem konkretniji, ta vezba se u biomehanici i antropomotorici, takoreci i ne smatra vezbom za trbusanjake.. naime trbisni misic (m. rectus abdominis) radi, ali radi kao sinergist a ne kao agonist (ako ti to nesto znaci), naime on samo malo potpomaze pokret, dok glavni rad obavljaju misici butine, tacnije prednje loze butine (m. gracilis, m. rectus femoris). Pazi da bi neki misic bio treniran potreban mu je dinamicki (izotonicki rad), odnosno kontrakcije gde se pripoji tog misica medjusobno priblizavaju i udaljavaju, s obzirom na to da se trbusni misic pripaja na donjem delu grudne kosti (processus xiphoideus ako se dobro secam naziva) i spoju pubicnih kostiju (tuberculum pubicum) (to je odmah iznad polnog organa), potrebno je da se prilikom trbusnih kontrakcija te dve tacke medjusobno priblizavaju i udaljavaju, sto kod ove vezbe nije slucaj. Dakle pravi efekat ove vezbe bio bi, ako bi se stopala podigla do visine glave, a zatim i izdigli kukovi u vis, sto je veoma tesko, i retko ko ovde od forumasa to moze da izvede. Medjutim, smanjis nagib, tako da on ne bude 90 stepeni u odnosu na podlogu, vec stavis npr 45 stepeni, i eto fine vezbice![]()
Eto pokusah da objasnim zasto sam rekao da to nije najbolja vezba za donji deo trbusnog misica.

Oolong zeleni čaj izuzetno je dobar za:
• ubrzavanje metabolizma
• podizanje imuniteta
• uravnoteživanje mentalnih funkcija
• borbu protiv raka
• skidanje prekomernih kilograma
• absorpciju masnoća
• snižavanje povišenog holesterola
OOlong čaj se prodaje na
http://www.amazonplus.eu
Tkd je ovo moj prvi post!Tkd nemojte biti previse kriticno 9bar na pocetku) 
PoZz svima! Sve postove sto se tice ove teme sam procitao i posle toga se odlucio registrovati!Tkd je ovo moj prvi post!Tkd nemojte biti previse kriticno 9bar na pocetku)
E ovako ukratko!Prosle godine sam isao u teretanu 6 meseci,bio sam previse zagrejan za vezbe pa sam gresio,svaki dan sam trenirao osim vikenda i provodio vise od 4 sata!Znaci nedovoljna upucenost u vezbanje i razvoj tela.A sada zbog skole i obaveza upraznjavam vezbe u kucnoj varijanti pa me zanima nesto vezano za trbusnjake.Ja bih trenirao svaki dan od ponedeljka do petka dakle 5 dana.rasporedio sam Ponedeljak "gornji" trbusnjaci is klekovi,utorak "donji" i propadanje...i tako naizmenicno..pa me zanima da li je previse da treniram 5 puta nedeljno trbusnjake..ali ipak imam neki "plan" jer fakticki 2 puta nedeljno treniram gornji deo i 2 puta nedeljno donji deo trbusnjaka.nadam se da sam bio dovoljno jasan
![]()

Istripovo si nesto i da je tako ne moze to biti tako uocljivo i normalno je
, još malo pa će ljeto 

E da meni neko pomogne. Radim vježbe i sve to i vide mi s egornji trbušnjaci, srednji onako (ima malo sala još), a donji nikako je rne mogu salo skinuti. Trči, pij vodu, manje jedi više nzm šta nisam sve probao![]()
zna li iko kako da skinem to salo sa dna stomaka, molim vas, još malo pa će ljeto
![]()

Ma kkave bola hemikalije![]()
prije svega to zbog zdrvalja radim, kondicije i tih stvari. A uz to logično i de ljeto pa bi da naplatim taj trud, znaš valja se ljeti nešto ....![]()