Тражимо царинске печате и за РС!

Semberac

Aktivan član
Poruka
1.051
Пошто чига Борко тврди да признавање царине унутар своје земље (Косово и Метохија) не претставља угрожавање територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије, што Срби из Р. Србске не затраже ВРАЋАЊЕ царине РС коју смо имали до пре неколко година?По дејтону, РС има право на сопствену царину. Има ту један проблем: Срби из РС јесу веома национално свесни и борци су за слободу (изборили смо се за РС у току рата против НАТО, АБИХ, ХВ, ХВО), али су ипак далеко од националне свјести просјечног Србина са сјевера Космета. Гдје су барикаде у РС?Гдје је народ који тражи царину РС?...

Пошто сад имамо примјер како постоје царине унутар једне државе, што ми Срби из РС не би тражили враћање царине РС, на коју имамо право по дејтону?

Пошто чига Борко тврди да признавање царине унутар своје земље (Косово и Метохија) не претставља угрожавање територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије, што Срби из Р. Србске не затраже ВРАЋАЊЕ царине РС коју смо имали до пре неколко година?По дејтону, РС има право на сопствену царину. Има ту један проблем: Срби из РС јесу веома национално свесни и борци су за слободу (изборили смо се за РС у току рата против НАТО, АБИХ, ХВ, ХВО), али су ипак далеко од националне свјести просјечног Србина са сјевера Космета. Гдје су барикаде у РС?Гдје је народ који тражи царину РС?...

Пошто сад имамо примјер како постоје царине унутар једне државе, што ми Срби из РС не би тражили враћање царине РС, на коју имамо право по дејтону?
Pa što ne biste? :lol:

Poslednja izmena:
Da, kada "vratite" carine narod ce u manjem bh.entitetu jesti zlatnim kašikama, kao što je živio i u periodu 1996.-2000. :lol::lol:
Ја сам само за поштовање Дејтона, јер Дејтон каже да постоји БИХ као независна држава са два ентитета, а у пракси ти ентитети имају 99% елемената државности. Друга је ствар што су се временом укидале институције РС и онда се неко пита што Срби сада желе да напусте заједничку државу?Вратите оно што је наше и опстаће ткз. БИХ:)

Уопште није ствар у томе дал ће Срби јесте златним кашикама или не, ствар је у томе што хоћемо да јачамо институције РС, да се вратимо на изворни Дејтон и да од РС направимо државу у држави!

Што се тиче економског профита царине: Па не заборави да има око 10% муслимана у РС, и они би од прихода царине РС имали неку корист, рецимо ако би се те паре издвојиле у запошљавању народа. Ако Косово може да има царину, што РС не може да име?Дај ми само један валидан аргумент.

Мислим треба оформити дијалог Сарајева и Бањалуке, по узору на дијалог Београд и Приштина:)
Дај Боже само да се и Сарајево буде понашало као Београд, ето нама државе РС:)

Poslednja izmena:

Браво, Семберац - ЛЕПА ПАРАЛЕЛА...

ne samo carine...RS treba da trazi sve ono sto traze siptari na kosovu i metohiji....cim siptari zatraze nesto...posle 15 dana isto to da traze i srbi iz RS...

Onda ce i Vojvodina traziti pecate i Bosnjaci u Sandzaku i sta onda prc....

За разлику од Војводине и Рашке области, РС је то право добила Дејтонским споразумом. Тај исти Дејтон је потписан од Срба, Хрвата и МУСЛИМАНА!!!Тај исти споразум је прихваћен од међународне заједнице на челу са САД. Ако неко не жели да се држи Дејтона, онда не морамо ни ми Срби. Онда је легитимно да тражимо независност и ако тај захтјев није дејтонски. Или ће се поштовати Дејтон или БИХ неће бити!Треће опције нема.

ne samo carine...RS treba da trazi sve ono sto traze siptari na kosovu i metohiji....cim siptari zatraze nesto...posle 15 dana isto to da traze i srbi iz RS...
По Дејтону, РС има право и на сопстевене таблице РЕПУБЛИКЕ СРБСКЕ. По Дејтону, РС има право да има границу између РС и ФБИХ. По Дејтону, Брчко је у саставу РС...
Ми ништа не тражимо што је ван Дејтона, али ћемо то тражити уколико се не поштује изворни Дејтон.

Само маштајте.
Мислим, ја бих радо да је РС у саставу Србије али неће да може док су нам на власти БоТа и Додо...
Нису они доведени да бране Србе, већ да их растурају.
Па ако би добили царину РС, то би значило и да је имамо на граници између Србије и РС...дакле и у интересу муслимана би требало да буде да се РС врати печат и граница, иначе ће можда за 10 година та царина бити замјењена уједињењем две србске земље- Србије и РС!Тад ће бити царина Србија, али не на Дрини...

Само маштајте.
Мислим, ја бих радо да је РС у саставу Србије али неће да може док су нам на власти БоТа и Додо...
Нису они доведени да бране Србе, већ да их растурају.

Slazem se s tobom i pre sam govorio da je Dodik Tadicev covek,ali to pojedinci ne shvataju ili nece da progutaju istinu.

Hahahah, kao deca... :lol:
Toliko se brinete za Kosovo da pristajete i na otcepljenje samo ako i nekom drugom "crkne krava". Kakva blamaža... :mrgreen:

Normalno u Dejtonu ne odlucuju sami Srbi kao sto si naveo i u dejtonskom sporazumu nigde ne stoji da je RS drzava (dokazi ako jeste) entitet i drzava nije isto to i mala beba zna.U dejtonu stoji jedna drzava sa dva entiteta i tri konst.naroda.
Па и нису само Срби одлучивали у Дејтону. И Алија Изетбеговић је потписао тај Дејтон по којем БИХ има свега 10 надлежности, а све остало је на нивоу ентитета и општина. По Дејтону, РС има право на границу и печат, на војску РС (то смо добровољно предали на заједнички ниво, то слабо ко и тражи да се врати на ниво РС), на регистарске таблице аутомобила итд...

Па и нису само Срби одлучивали у Дејтону. И Алија Изетбеговић је потписао тај Дејтон по којем БИХ има свега 10 надлежности, а све остало је на нивоу ентитета и општина. По Дејтону, РС има право на границу и печат, на војску РС (то смо добровољно предали на заједнички ниво, то слабо ко и тражи да се врати на ниво РС), на регистарске таблице аутомобила итд...

Nije tacno da imate pravo na sve to,mozes da tvrdis koliko hoces.

По Дејтону, РС има право и на сопстевене таблице РЕПУБЛИКЕ СРБСКЕ. По Дејтону, РС има право да има границу између РС и ФБИХ. По Дејтону, Брчко је у саставу РС...
Ми ништа не тражимо што је ван Дејтона, али ћемо то тражити уколико се не поштује изворни Дејтон.

RS sada treba da vrsi pritisak na MZ i da zahteva sve elemente drzavnosti i sire od dejtona..a sve to uzimajuci kosovski primer kao argument..

Hahahah, kao deca... :lol:
Toliko se brinete za Kosovo da pristajete i na otcepljenje samo ako i nekom drugom "crkne krava". Kakva blamaža... :mrgreen:

Напротив, нама Србима из РС је Космет света земља као и србска Босна и србска Херцеговина. Народ у РС никада не би прихватио печате Косова. Али тражимо да нам се врати оно што су нам отели. 95 су нам обећали печат и границу да би се зауставио рат, а кад се ситуација у БИХ смирила, онда су нам постепено укидали надлежности. Е не може то тако. РС смо већ једном одбранили оружјем, то не значи да је нећемо опет бранити ако треба!Немамо војску РС, али у оружаним снагама БИХ има преко 3000 србских војника. Свако домаћинству у РС поседује оружје из рата...није РС демилитаризована нити ће икада бити, бар све док постоје групе или појединци који оспоравају право РС на егзистенцију, а самим тим и право србског народа да опстане на својим вјековним огњиштима.

Живјела РС

NAJISKRENIJE I NAJDOBORONAMERNIJE PREDLAZEM GRADJANIMA RS-ske KAO I MILORADU, DA IZADJU NA ULICE, ZABARIKADIRAJU PUTEVE PREMA "FBIH" I TRAZE CARINE I PECHATE!!!:rtfm:
VRLO RADO BI IM SE PRIDRUZIO U TOME!!!.

NAJISKRENIJE I NAJDOBORONAMERNIJE PREDLAZEM GRADJANIMA RS-ske KAO I MILORADU, DA IZADJU NA ULICE, ZABARIKADIRAJU PUTEVE PREMA "FBIH" I TRAZE CARINE I PECHATE!!!:rtfm:

Opet ides u prazno podrzavas Dodika,a Tadica ne.
Kakva je to kombinacija?

@SOFIJA@ ti je dala praavi odgovor kakav je Dodik i Tadic.Nema DS-a u Srbiji na vlsati,nema u RS ni SNSD.

То је један начин мирне борбе за наша легитимна права. Али ту битку мора ДОДИК и власти РС да поведу, да не би обичан народ испашто од полиције. Много можемо учити од Срба са сјевера Космета!

Back