Trazim knjigu!

Interesujeme da li neko zna naziv knjige koju vec dugo trazim. Citala sam je u djetinjstvu tako da ne znam ni naziv ni autora, samo se malo sjecam sadrzaja.
Radnja knjige je smjestena u Boki Kotorskoj, glavni lik je Beatrice koju otac na magarcu dovede trudnu u Boku i ostavi gdje se ona porodi, dijete joj oduzimaju pa ga ona posle trazi i nalazi u nekom manastiru te ga prepoznaje po biljegu. To je sve cega se sjecam a moguce je da i nije sve tacno posto sam , ponavljam, knjigu citala pre 15-ak godina. Ako iko ima neku ideju i zna nesto o toj knjizi, molim vas da mi odgovorite. Hvala.

DakleM, interesuje me da li neko zna za postojanje istorijskih knjiga o potonuću Titanika, objavljenih na srpskom jeziku. Jedino što pronalazim su ljubavni/dečiji romani, ali nigde knjigu sa informacijama, fotografijama i sl. Ako neko zna za tako nešto... :hvala:

Ja dodjoh ovde posle sto godina,pa resio da vas zamolim za pomoc da ne bi guglo i drndo,bolje da pitam..Treba mi sedmi,osmi i deveti deo DEVETOLOGIJE Tomasa Kovenanta nevernika,pa me interesuje da li su isti izasli i kod nas u Srbiji(Hrvatskoj,Bosni,Crnoj Gori)?Aj budite dobri pa mi javite,cak bi i najbolje bilo da ih ima u nekoj od biblioteka u Beogradu.:worth:Hvala unapred!!
I jos nesto:da li je neko citao"Sivog vuka"od naseg pisca,skoro je knjiga izasla iz stampe i da li se isplati uzimati je u ruke uopste..

Izvini, a koji je NAŠ pisac u pitanju?:think:

Izvini nije u pitanju bio nas pisac nego sam na TV-u video na blic knjigu koju je predstavljao nas covek iz izdavacke kuce.Dva pisca su u pitanju,Sajmon Danstan i Džerard Vilijams.A ovo je kratak opis:
Britanski novinari Džerard Vilijams i Sajmon Danstan objavili su teoriju potkrepljenu "neverovatnom količinom dokaza", da Adolf Hitler nije umro u bunkeru u Berlinu, već kao starac u Južnoj Americi.

Iako se većina istoričara slaže da je Hitler izvršio samoubistvo u bunkeru u Berlinu 1945. godine, Vilijams i njegov koautor na knjizi "Sivi vuk - Hitlerov beg", tvrde da njihovo istraživanje, zasnovano na novim, klasifikovanim dokumentima i forenzičkim testovima, to dovodi u pitanje.

Hvala!!

na razne preporuke i pohvale resio sam da nabavim Leto Noci od Simonsa. nisam ranije citao horore,mozda jednu samo,ali sam bas resio da nabavim ovu knjigu. Veoma je skupa za polovnu-nove nema. platio sam je 1610 din u odlicnom stanju,a video sam pre toga da je cena negde mnogo veca. zanima me da li sam pogresio sto sam dao toliko na polovnu knjigu? :)

Dragi prijatelji,
Ovih dana sam u potrazi za dobrom (po mom ukusu) knjigom i to je postalo iznenadjujuce tesko. Prvo sam poceo citati popular literaturu, bicu kulturan pa necu reci sund, pa sam odlucio da odem na svetske klasike, Dostojevski, Dzojs:dash:, Fokner:sad2:, Junsenar:think:, nista.....trebalo mi je nesto vise "edzi" pa sam uzeo Lolitu, nabokov...:eek:,ali ne...

Treba mi neka knjiga o moci, sukobima, snaznim verbalnim duelima, interesantnom fabulom....itd. Da nije game of thrones, tj, da nije fantastika!
preporuka?!?!?!?!

Poslednja izmena:
Dragi prijatelji,
Ovih dana sam u potrazi za dobrom (po mom ukusu) knjigom i to je postalo iznenadjujuce tesko. Prvo sam poceo citati popular literaturu, bicu kulturan pa necu reci sund, pa sam odlucio da odem na svetske klasike, Dostojevski, Dzojs:dash:, Fokner:sad2:, Junsenar:think:, nista.....trebalo mi je nesto vise "edzi" pa sam uzeo Lolitu, nabokov...:eek:,ali ne...

Treba mi neka knjiga o moci, sukobima, snaznim verbalnim duelima, interesantnom fabulom....itd. Da nije game of thrones, tj, da nije fantastika!
preporuka?!?!?!?!

Preširoko si zahvatio. Da kažeš krimić, 'ajde de, da kažeš ljubić i to ima svoje favorite, ali ovo, "knjiga po mom ukusu"- malo neodređeno. Ako hoćeš andergraund, možda ezoteriju (Krouli) ili nešto slično. Ali ovo je kao kad mi devojka kaže:"Kupi mi nešto lepo".

Back