Dragan Jovanovic
Zainteresovan član
- Poruka
- 247
Raspitujem se, da li postoji firma ili fizičko lice na teritoriji Srbije (a naročito u Novom Sadu)
koja radi ili bi radila uslugu skladištenja i slanja robe mojim kupcima?
Nakon što preko interneta ljudi poruče od mene nešto od proizvoda
(suvenira i poklona) i nakon što meni stigne uplata od kupca, ja onda
izdajem nalog, toj uslužnoj firmi da odredjene plaćene proizvode zapakuje
i pošalje na adresu kupca, putem neke kurirske službe kao na primer AKS.
Kroz ovo pitanje se raspitujem da li tako nešto uopšte postoji u Srbiji,
kao i da li bi neka firma ili osoba to radila, na koji način, pod kojim uslovima,
koliko bi koštala ta usluga, kako Vi vidite taj posao, itd.
1) Skladišni prostor bi trebao da bude posebna prostorija veličine 20m2,
koja može da se zaključa, u kojoj se ne bi nalazilo ništa drugo osim mojih proizvoda,
koji bi trebao da bude sigurnosno obezbedjen (kvalitetnom bravom sa kodiranim cilindrom,
sigurnosnim vratima, rešetkama ili alarmom) to bi se videlo šta je potrebno ili dovoljno u
konkretnom slučaju. U taj prostor bi mogla da ulaze samo osoba (osobe) koje rade taj posao.
Čak ni ja ne bih u taj prostor mogao da udjem bez da je ta osoba prisutna. Za svaki manjak
ili nedostatak na proizvodu koji će se svi donositi u dobrom stanju i biti pregledani svaki pojedinačno
od strane onoga koji prima proizvode, odgovarala bi osoba koja radi taj posao.
2) Prostor bi trebao da bude lako dostupan za utovar i istovar robe.
3) Bitno je da je prostor čist, okrečen i u dobrom stanju, da nema vlage, itd.
4) Potrebno je da ima police, za slaganje proizvoda.
5) Potrebno bi bilo voditi evidenciju pristiglih i poslatih proizvoda i na internetu ažurirati
tu evidenciju svakodnevno u bazi proizvoda (veoma jednostavna procedura, pristupi se
sa šifrom na link izmeni se u tabeli stanje, ta promena je evidentirana kada i ko je izvršio
i to je to), odnosno čim se desi neka promena na stanju. (za sada je to mali posao,
po nekoliko poklona ili suvenira na dan).
Sve ovo još uvek nije aktuelno ali se blagovremeno pripremam da pronadjem poslovnog
partnera u tom smislu.
S poštovanjem,
Dragan Jovanović
064 / 146 46 36
koja radi ili bi radila uslugu skladištenja i slanja robe mojim kupcima?
Nakon što preko interneta ljudi poruče od mene nešto od proizvoda
(suvenira i poklona) i nakon što meni stigne uplata od kupca, ja onda
izdajem nalog, toj uslužnoj firmi da odredjene plaćene proizvode zapakuje
i pošalje na adresu kupca, putem neke kurirske službe kao na primer AKS.
Kroz ovo pitanje se raspitujem da li tako nešto uopšte postoji u Srbiji,
kao i da li bi neka firma ili osoba to radila, na koji način, pod kojim uslovima,
koliko bi koštala ta usluga, kako Vi vidite taj posao, itd.
1) Skladišni prostor bi trebao da bude posebna prostorija veličine 20m2,
koja može da se zaključa, u kojoj se ne bi nalazilo ništa drugo osim mojih proizvoda,
koji bi trebao da bude sigurnosno obezbedjen (kvalitetnom bravom sa kodiranim cilindrom,
sigurnosnim vratima, rešetkama ili alarmom) to bi se videlo šta je potrebno ili dovoljno u
konkretnom slučaju. U taj prostor bi mogla da ulaze samo osoba (osobe) koje rade taj posao.
Čak ni ja ne bih u taj prostor mogao da udjem bez da je ta osoba prisutna. Za svaki manjak
ili nedostatak na proizvodu koji će se svi donositi u dobrom stanju i biti pregledani svaki pojedinačno
od strane onoga koji prima proizvode, odgovarala bi osoba koja radi taj posao.
2) Prostor bi trebao da bude lako dostupan za utovar i istovar robe.
3) Bitno je da je prostor čist, okrečen i u dobrom stanju, da nema vlage, itd.
4) Potrebno je da ima police, za slaganje proizvoda.
5) Potrebno bi bilo voditi evidenciju pristiglih i poslatih proizvoda i na internetu ažurirati
tu evidenciju svakodnevno u bazi proizvoda (veoma jednostavna procedura, pristupi se
sa šifrom na link izmeni se u tabeli stanje, ta promena je evidentirana kada i ko je izvršio
i to je to), odnosno čim se desi neka promena na stanju. (za sada je to mali posao,
po nekoliko poklona ili suvenira na dan).
Sve ovo još uvek nije aktuelno ali se blagovremeno pripremam da pronadjem poslovnog
partnera u tom smislu.
S poštovanjem,
Dragan Jovanović
064 / 146 46 36