Tražim bolest nervnog sistema za priču

shonery

Aktivan član
Poruka
1.124
Kao što naslov kaže, treba mi neka bolest nervnog sistema. Pišem priču, pa mi treba zbog autentičnosti.

Kako sam to zamislio: neka bolest koja osobu mentalno drži na nivou deteta, A pri tome telo normalno stari, da je životni vek relativno kratak (30-40 godina npr)

Ako neko ima predlog, bio bih zahvalan...

evo... možeš da iskombinuješ sindrom seljačke sirotinje sa prekidima u mozgu i stvaranjem fikcija po svaku cenu samo da se izbegne odgovornost uvalčeći sve druge oko sebe u veća sranja

za seljačku bedu imaš izvor na sve strane - ponašanje je na kalup
a malo mašte dodaj u takvu osobu koja ima problem sa prihvatanjem odgovornosti i koja je spremna na sve samo da izmisli nebulozu i opravda sebe
inače osoba ima prekide u mozgu kada je sve mirno i izuzetno je ubedjena u svoje fikcije da su se stvarno desile
ide u crkvu i zamišlja da je Gospod Džek Pot mašina koja služi samo za potrebe te osobe

mislim, ovo imaš skoro svuda oko sebe ali zabiberi malo...

Poslednja izmena:
Kao što naslov kaže, treba mi neka bolest nervnog sistema. Pišem priču, pa mi treba zbog autentičnosti.

Kako sam to zamislio: neka bolest koja osobu mentalno drži na nivou deteta, A pri tome telo normalno stari, da je životni vek relativno kratak (30-40 godina npr)

Autizam nije baš bolest koja drži mentalno na nivou deteta u užem smislu, ali je najbliža tvom opisu. Pisao sam o tome ovde:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/748541-Autizam-opis-i-rano-prepoznavanje-simptoma

Autizam mi se nije uklapao u celu priču(bar mi se tako čini), Daunov bi mogao da prođe(i o njemu sam razmišljao). Ako ne dođem do boljeg rešenja, onda ću videti šta ću, možda bolest ostavim neimenovanom ili izmislim neki novi naziv... Jednostavno, ne bih želeo da me neko posle ispravlja i da mi zamera što brkam babe i žabe...

Autizam mi se nije uklapao u celu priču(bar mi se tako čini), Daunov bi mogao da prođe(i o njemu sam razmišljao). Ako ne dođem do boljeg rešenja, onda ću videti šta ću, možda bolest ostavim neimenovanom ili izmislim neki novi naziv... Jednostavno, ne bih želeo da me neko posle ispravlja i da mi zamera što brkam babe i žabe...

Autistični spektar je baš širok skup neuro poremećaja, ima tu svašta a često je ukombinovan sa još nekim problemom - bukvalno ne možeš da pogrešiš.
Takođe ga karakteriše kraći životni vek:
Where are all the old people with autism? Most of them are dead.

Di ces bolje no hebefrena shizofrenija. :mrgreen: Smajli koji bi je opisao : :zbanana:

Back