Tranziti Marsa

Rak su mase ljudi, široke mase, a Mars u Raku jesu demonstracije, pa sa Merkurom, to je narod koji je izašao na ulicu, besan, divlji i ljut, pa demonstrira. Mars je gorak, a u Raku to su gorke tečnosti, na primer, ako je u aspektu sa Venerom, onda je i gorki liker. Ali, Mars simbolizuje i ljuto, pa će Mars biti "ljuta voda" kako su je Indijanci zvali ili danas rakija. Mars u Raku jesu građevinski radnici na bilo kom stambenom objektu, sa Saturnom kopači u rudniku ili rudari, sa Venerom ili Mesecom to su ginekolozi, sa Suncem ili Jupiterom to su vaterpolisti ili plivači. Mars je adrenalin što se u ovom slučaju odnosi na vodu, pa je ovo i splavarenje po Tari ili bilo kojoj planinskoj reci, to su regate i jedriličarska takmičenja. Vratimo li se u prošlost, pa sa Neptunom ovde možemo govoriti o gusarima i gusarskim brodovima.

Rak simbolizuje biljke, a Mars u Raku u aspektu sa Venerom jesu bodljikave biljke, kaktusi, bodljikavo žbunje, cveće koje ima trnje, koprive i divlje biljke. Sa druge strane Mars u Raku su životinje u ambijentu vode, odnosno vodene životinje, ali koje mogu biti opasne.

Bes, agresija, tuča, kriminal, a Mars u Raku opisuje posebno u aspektu sa Neptunom lopova u kući. U aspektu sa Plutonom, to je naoružan i opasan muškarac koji je provalio u kuću ili privatni posed. Mars u Raku u aspektu sa Saturnom može biti i kolekcioar oružija, pa ovde možemo govoriti o izloženim sabljama, mačevima, pištoljima i puškama na zidu sobe. Pištolj uperen u čoveka ovde okida metak pravo u stomak. Operacija na stomaku, jer je Mars u Raku u nepovoljnom aspektu sa Plutonom, pa je u oružanom obračunu, metak ostao u stomaku. Mars u Raku u aspektu sa Plutonom ili bez ovog aspekta može da bude i mladež, beleg ili ožiljak na stomaku. Mars u Raku, na primer u nepovoljnom aspektu sa Merkurom, može biti i opekotina na ruci, kao posledica prosipanja vrele vode po ruci. Stisnuta pesnica koja udara pravo u stomak. Tetovaža na stomaku.

Mars u Raku u aspektu sa Merkurom jesu mesnice ili trenutak kada mesar seče meso. U aspektu sa Merkurom, Mars u Raku jeste i gnezdo orla, jastreba ili bilo koje druge ptice grabljivice.

I mene.. Gde se tebi Bibi nalazi Mars?
Jel i tebi u XII kutji? :?

Evo ga........Mars Cancer 0°52'30 in house 2 retrograde.............(..Saturn Capricorn 22°28'10 in house 9 direct.....2nd House Cancer. 0°43'49...)

Samo da ti kažem, ja ga se sa razlogom plašim......Vidi, u martu je bio u ovnu, ako se ne varam. I tom periodu posvadjala sam se sa jednim forumašem, a ja sam bila kriva. Prosto sam htela da se svadjam s njim....:shock:...Inače, uopšte nisam svadjalački tip.

Mars je predstavnik elementa Vatre, pa će u Raku opisivati svaku takvu vatru, ali koja gubi toplotu i energiju, jer je sada gasi voda. On je muška planeta i uvek opisuje muškarca, a kako je u Raku, onda je ovo tipičan opis muškarca u kući, muškarca koji je vezan za porodicu, muškarca koji je sačinjen od emocija. Sa malo aspekta prema Saturnu, Mars u Raku može biti i muškarac koji radi i troši svoju energiju u bašti, koji radi oko kuće ili u dvorištu kuće gde ima radionicu ili koji čak gradi kuću.

:shock: Ово је невероватно, погоди у сам центар. Имам Марса у раку на самом асцеденту, са позитивним аспектима према Венери, Сатурну, Урану, а негативним према Плутону и Месецу. Ово за везаност за кућу и домаћинство и страст према уређењу дворишта и баште је погодило 100%. Једино ово ми је мало бзвз...:

Mars u Raku u nepovoljnom aspektu sa Plutonom, opisuje jedno ratno stanje, jednog muškarca u ratu, koji je violentan, pa upada u neku kuću i u njoj pobija celu porodicu.

Шта то значи? Да ћу једног дана да "одлепим" и измасакрирам породицу? :?

Da ne preterujemo... :wink:
Naravno, trebalo bi pogledati ceo natal za nešto pouzdanije, ali ova "situacija" koju si opisao može se odnositi na nekog drugog/nešto drugo.
Ako si Asc Rak možda ti je Pluton u 4. polju pa to naglašava neku porodičnu tematiku vezanu za taj aspekat, to može biti neki događaj od pre sto godina koji se desio u tvojoj familiji - ne nužno da je neko nekog ubio i sl. nego neke moguće nesreće, dešavanja u ratu ... gde je neko stradao, bio povređen i sl.

Jedino je pitanje kako bi se taj aspekat mogao kod tebe ispoljiti, s obzirom na sadašnje okolnosti i naravno, na prvom mestu - od tvog natala.

Da ne preterujemo... :wink:

Пази, није да нисам био у искушењу... :mrgreen:

Могуће је да то показује неке конфликте на унутрашњем плану пошто су ми све планете, осим Месеца у VII, испод хоризонта. Ако изузмемо далеке планете, имам Марса на ASC у раку, Месеца у VII у јарцу и осталих пет набијене у III кући у девици, на чијем је врху Меркур у конјункцији са Јупитером. Иначе, по свим особинама знакова "типична" сам девица, једино са тим изузетком што сам имао помало насилан и експлозиван карактер у адолесценцији, док сад с годинама себи све више личим на тромог рака.

If Mars is retrograde in the natal chart, this is what the Karmic Insight report
has to say about this position: "Asserting yourself vigorously and directly is complicated
by the fact that you had a prior lifetime or lifetimes in which aggression was either misused
(by you, or against you) and/or all personal initiative and self-will was insistently discouraged
(perhaps due to a belief system that advocated passivity).

Ovaj Mars ima i karmirčko značenje, ako sam razumela dobro?

Samo da vam kažem da sam zadnjih dana "ratobornog" raspoloženja, i da mi se to uopšte ne svidja. Al, ič. Sva sreća te je to raspoloženje samo kad me neko nagazi....I ako me to bude držalo do maja.......samoubiću se., što reče Livija.

Pazi, nije mi drago što si i ti, mada mi je lakše....Znači, ipak Mars !..:evil:... Ako se zakačim sa nekim na Forumu, barem ćeš me ti razumeti......Evo i sad kipim.....Pitam sinoć jednu pametnicu koja je vrsta voća o kojoj mnogo pričaju, a ona mi lupi latinski naziv ! I sad ja ispala glupača što nikad nisam jela - passifloru edulis var. flavicarpa? Možeš zamisliti facu prodavačice u Maxiju kad bi joj kupac tražio kilogram ovog čuda? Umesto da kratko i jasno napiše da je to - marakuja. E, a, sinoć primetim i da mi je komšija cviknuo dve grane bresta bez ijedne reči. Sek'o čovek svoje drveće, pa mu nadošlo malo i moje. Ništa ne bih imala protiv da mi je rekao, ali, bre, gde je tu kultura, poštovanje....? I sad imam želju da se svadjam sa njima, i svadjam......ono, baš teranje maka na konac....:evil: Sva sreća te znam da ćutim....Al, kipim....:wink:

Пази, није да нисам био у искушењу... :mrgreen:

Могуће је да то показује неке конфликте на унутрашњем плану пошто су ми све планете, осим Месеца у VII, испод хоризонта. Ако изузмемо далеке планете, имам Марса на ASC у раку, Месеца у VII у јарцу и осталих пет набијене у III кући у девици, на чијем је врху Меркур у конјункцији са Јупитером. Иначе, по свим особинама знакова "типична" сам девица, једино са тим изузетком што сам имао помало насилан и експлозиван карактер у адолесценцији, док сад с годинама себи све више личим на тромог рака.
Jesu li ti Mesec i Mars u opoziciji?

*simbolika XII kutje - desilo mi se to da me moji pitaju
zashto idem kod drugarice!?

P.S. Imam 26 godina :shock:

Toliko sam u chudu.. oko mnogih stvari koje mi se
deshavaju, da nemam energije niti da se svadjam niti
da se borim za svoja prava. :(

StoRmy, daj napiši još koju reč o ovom čudu.

Mars je planeta akcije. U vodenim znacima on ne nailazi na pravi elemenat, koji bi mu omogutjio da ispolji svoju aktivnu, jurishnichku prirodu. Chak i u Shkorpiji, chiji je vladalac, Mars je ispod povrshine.

Mars u Raku

Osoba s Marsom u Raku nema neki veliki radni elan ni ambicije. Osetja se nesigurnom kada treba da preduzme akciju i strahuje od sukoba. Boritje se jedino ako oseti da je ugrozhena neka osoba iz njene porodice, pogotovo dete, ali i bilo koja druga osoba koju voli, ili kada se nadje pred pretnjom da izgubi neshto shto je za nju vredno: ima veoma jaku potrebu da shtiti i brani svoje. Tada tje se boriti instinktivno i samo u samoodbrani, nikada prva netje napasti. Njeni ciljevi su lichni i vishe su usmereni na unutrashnje zadovoljstvo sretje i ispunjenosti nego na materijalnu dobit. Veoma je podlozhna stresu, na nju prejako utiche negativna atmosfera okoline, ne podnosi presiju, a takmichenje je nimalo ne privlachi. Njena energija je vrlo promenljiva i veoma zavisi od harmonije u kutji.
Chovek s Marsom u Raku koji je profesionalno uspeshan, sigurno ima iza sebe neku veoma ambicioznu osobu koja je gura.

Retrogradni Mars u Raku

Ljudi s retrogradnim Marsom u Raku su veoma osetljivi i imaju dechju potrebu za zashtitom. Veoma chesto ih privlache osobe s velikom razlikom u godinama i podlozhni su uticaju starijih osoba i skloni su da im udovoljavaju i ako je to protivno njihovim zheljama. Od ljudi koje vole pokushavaju da naprave svoju porodicu i da je ograde bedemom da niko spolja ne mozhe da prodre unutra.

Mars mi je u 7.kući...( krš ilom mi je već napravio..a i dalje me rola )
ja ne verujem kakav gadan osećaj..Ljudi ja ne mogu da suzdržim suze ni u Maxi diskontu, ni na ulici...Pre dva dana sam se rasplakala u taxi-ju, taksista je buljio u retrovizor misleći verovatno da sam skrenula..samo jednostavno krenu niz obraze..Kao neka piz... sam!!!
Imam osećaj da se raspadam iznutra...
Majko moja!!! Kakav bedak!

Pazi, nije mi drago što si i ti, mada mi je lakše....Znači, ipak Mars !..:evil:... Ako se zakačim sa nekim na Forumu, barem ćeš me ti razumeti......Evo i sad kipim.....Pitam sinoć jednu pametnicu koja je vrsta voća o kojoj mnogo pričaju, a ona mi lupi latinski naziv ! I sad ja ispala glupača što nikad nisam jela - passifloru edulis var. flavicarpa? Možeš zamisliti facu prodavačice u Maxiju kad bi joj kupac tražio kilogram ovog čuda? Umesto da kratko i jasno napiše da je to - marakuja. E, a, sinoć primetim i da mi je komšija cviknuo dve grane bresta bez ijedne reči. Sek'o čovek svoje drveće, pa mu nadošlo malo i moje. Ništa ne bih imala protiv da mi je rekao, ali, bre, gde je tu kultura, poštovanje....? I sad imam želju da se svadjam sa njima, i svadjam......ono, baš teranje maka na konac....:evil: Sva sreća te znam da ćutim....Al, kipim....:wink:

NIsta mi ne pricaj. Ja sam prekjuce pukla kada je komsinica moje mame izasla u dvoriste da mi zvoca jer sam uzela da operem svom psu njuskicu....Znaci ona stalno zvoca, jer nema zivot...pa joj je to jedino ...a mi smo ti koji se non stop sklanjamo, kulturno...neces da imas problema...Medjutim, imajuci u vidu da je dvoriste isto toliko nase, koliko i njihovo....tj. nase je vise jer je to mamin stan dok su oni tu na crno...meni tako pukne film, da sam stala i ladno rekla " mnogo ser..s "i onda to jedno 5 puita ponovila sve glasnije i glasnije ....E sad kada bi znala mene, shvatila bi da je to nemoguce ...medjutim bilo jace ....pa kad sam pocela, jedna glava sto jezika...i mama sisla dole....smiruje....ma idi...Kada joj bombu nisam bacila , nikad necu....
Ovo je samo jedan od primera....sklanjaj se od mene ko moze ....:roll:

Back