ТРАНСПЛАТАЦИЈА МОЗГА

Neca1977

Ističe se
Banovan
Poruka
2.534
Шта мислите о овоме?

Američki i ruski naučnici rade na projektu koji bi se odnosio na transplantaciju nervnog sistema, tj. mozga, centralnog i perifernog nervnog sistema.

Kako bi to izgledalo po osobu kojoj bi se transplantovao mozak? Praktično, to bi bio novi početak za tu osobu, novo telo, stare uspomene, sećanja...

Čisto sumnjam da će ova ideja uspeti, jer naravno, barem po mom mišljenju, transplantacija mozga je nemoguća!

Zamislite, da je moguće, čovekov životni vek bi se produžio, sve dok je mozak živ, bit će i čovek. Čovekov mozak je ''živ'' od 2 do 3 minuta posle smrti. Pošto sam impresioniran uspehom austrijskih lekara, koji su ugradili veštačku ruku ( http://www.vesti-online.com/Stampan...Dnevnik/138447/Srbinu-ugradena--vestacka-ruka ), sve mi se čini da će naša tela izlaziti iz fabrike, dok će se mozak prenositi sve dok veštačka tela budu u funkciji.

Па у том случају боље је рећи трансплантација тела, јер мозак то смо ми.
Мада је све то шајзе, једино релевантно је заустављање старења на ћелијском нивоу.
Нпр црева, за разлику од друхих ткива, код људи не старе, тј биопсијом ткива црева и код бебице и код старца и њиховим поређењем немогуће је уочити разлику у старости ткива.

То није лоше. Рецимо свако ко дебело плати може да клонира Бред Пита и да када клон достигне одрђене године, пребаци у свој мозак у то тело. И ти си рецимо Бред Пит.

Па у том случају боље је рећи трансплантација тела, јер мозак то смо ми.

Ма немој. Мозак је објекат наспрам субјекта а субјекат или ја, је метафизички ентитет који сазнаје а који не може бити сазнат. Можда ти када кажеш ЈА мислиш на мозак, али то је само твоја заблуда изникла из апсурда реализма.

Што се тиче теме одавно је успело пресађивање главе мајмуна на друго тело а то су вероватно урадили и са човеком у тајности.

head_transplant_e.jpg

ono sto mene zanima je, ako postoji dusa, sta se desava sa dusom coveka nakon sto se njegov mozak presadi na drugo telo, tj da li ce on u sustini ostati ista licnost, ili ce postati taj drugi covek na cije telo mu se presadjuje mozak; tj pitanje je jel dusa locirana u mozgu, ili u celom telu?

a to da bi presadjivanje mozga na druga tela produzilo zivot.. neverujem, jer i mozak stari..pogledajte stare ljude kad "izlape" :)

Po mom skromnom kontu, kog ne namećem dosadno kao pojedini učesnici, mozak sa svim svojim delovima (motornim, emocionalnim, logičkim i šta ja znam još kojim) bi trebao generisati istovetnu dušu u novom organizmu.

Razmišljajući dalje, sva iskustva i sećanja, kao i način povezanosti sinapsi čine osobu, njenu kompletnu ličnost sve sa inteligencijom, afinitetima, ukusima htenjama i voljom.
Sve to zajedno u mom book-u ćini dušu čoveka.

Dakle, smatram da je mozak instalacioni CD koji tokom života kupi upgrade-e i patch-ove a presađivanjem (još uvek daleka budućnost) bi "instalirao" dušu u novo okruženje.

Ipak, mislim da je jedini put da se nećiji mozak saćuva taj da se kompletno sa telom genetski uzgoji, pa da mu se zatim "preslika" kompletna memorija. Genetski uzgoj mozga u tom telu bi bio "preslikan" naravno na genetskom nivou, da se ćelije razvijaju identićno kao orginal.

Kada medicina dođe u taj stadijum evolucije, napretka, mislim da joj ne bi bio poblem da kompletno iskustvo i memoriju dotičnog na neki naćin "utisne" u tako formiran mozak.

Ма немој. Мозак је објекат наспрам субјекта а субјекат или ја, је метафизички ентитет који сазнаје а који не може бити сазнат. Можда ти када кажеш ЈА мислиш на мозак, али то је само твоја заблуда изникла из апсурда реализма.

Што се тиче теме одавно је успело пресађивање главе мајмуна на друго тело а то су вероватно урадили и са човеком у тајности.

head_transplant_e.jpg

такође су успели и са пресађивањем главе пса

Шта мислите о овоме?

Američki i ruski naučnici rade na projektu koji bi se odnosio na transplantaciju nervnog sistema, tj. mozga, centralnog i perifernog nervnog sistema.

Kako bi to izgledalo po osobu kojoj bi se transplantovao mozak? Praktično, to bi bio novi početak za tu osobu, novo telo, stare uspomene, sećanja...

Čisto sumnjam da će ova ideja uspeti, jer naravno, barem po mom mišljenju, transplantacija mozga je nemoguća!

Zamislite, da je moguće, čovekov životni vek bi se produžio, sve dok je mozak živ, bit će i čovek. Čovekov mozak je ''živ'' od 2 do 3 minuta posle smrti. Pošto sam impresioniran uspehom austrijskih lekara, koji su ugradili veštačku ruku ( http://www.vesti-online.com/Stampan...Dnevnik/138447/Srbinu-ugradena--vestacka-ruka ), sve mi se čini da će naša tela izlaziti iz fabrike, dok će se mozak prenositi sve dok veštačka tela budu u funkciji.

много је лакше пресадити целу главу него само мозак

мислим да је пресађивање само мозга и данас немогуће

Back