Transferi u domaćem i inostranom fudbalu

Posto se Manchester Junajted upire decenijama da je najveci klub na svetu...a ni po jednom parametru to nisu nisu ni u top 5 realno...ali jesu tokom Fergijeve vladavine vazili za top 2 3 jer su shvatili matketing na vreme ja da sam na njihovom mestu uradio bi apsolutno sve da dovedem Messija...kad ga dovedes vise nisu bitni ni trofeji koje nisi osvajo nije nista bitno ti prica broj 1 opet pri tome imas pricu dva najveca svih vremena su igrala kod nas sa te marketinske strane i da brand Manchestera vaskrsne je nesto neverovatno...

Dinamo navodno prodao 18godišnjeg Gvardiola u Leeds za 20M. Prošli tjedan je bilo da Lille nudi 10M. Navodno to odbili i dočekali Leeds. Radi se o velikom talentu na poziciji stopera. Ne znam da li je skupio 10 nastupa za prvu momčad sve skupa. Ako je istina, ne sviđa mi se. U Cluju je ušao nakon što je Caterine dobio crveni i odigrao bez greške. Ima novi ugovor, tako da nema straha da ode za dž. S druge strane, teško da bi dočekali veću ponudu. Nisam pametan.

mesi nema sanse da bude isti u man citi kao u barseloni. u engleskoj se drugacije igra, vise na snagu i brzinu, ne na tehniku i kratke pasove. mesi jeste tehnicki jedan od najboljih, ali fizicki i brzinski nije, niti voli da trci (ako pratite njegove igre, vidite da potrci samo kada ima loptu, i to ne brzo, nego tehnicki). znaco ronaldo mnogo bolje pase u englesku, nego on. i ako se to desi, spanska primera ce mnogo izgubiti, ne samo fudbalski gledano, mego marketinski jos vise. bice zanimljivo

United da nije prodao Lukakua (kad se sjetim da su ga navijači Uniteda vrijeđali i sprdali da je igrač za male utakmice), imali bi prvih 11 da se odmah uključe u borbu za naslov. U biti falio bi im stoper umjesto Lindelofa. Ali recimo da završe Upamecana što je vrlo moguće.

Ma kakav Lukaku... Martial je bolji.. Mozda im treba jedan rezervni napadac ali Lukaku cisto sumnjam da bi prihvatio da bude rezerva...
Jaki su oni i sad ovako.. Pazi, onaj mali Grinvud je zverina, Rasford isto, doveli su Bruna zimus i ako dodje Sanco bice borba za trofeje...
Imaju sad Van De Beka, Pogbu i Matica, za neku rotaciju moze Fred, samo Mek Tominej da igra sto manje, taj bas nema pojma..

Ono jeste, odbrana im nije neka, ali sta ces... Tesko je naci dobru odbranu...
Van Bisaka je operisan od tehnike ali trci napred nazad.. Megvajer nije klasa ali jeste dobar.. Videcemo da li ce doci Upamekano...

Sad bas da li mogu da osvoje trofej pored Liverpula, Sitija i Celzija ne znam, ali da su dobri jesu..

mesi nema sanse da bude isti u man citi kao u barseloni. u engleskoj se drugacije igra, vise na snagu i brzinu, ne na tehniku i kratke pasove. mesi jeste tehnicki jedan od najboljih, ali fizicki i brzinski nije, niti voli da trci (ako pratite njegove igre, vidite da potrci samo kada ima loptu, i to ne brzo, nego tehnicki). znaco ronaldo mnogo bolje pase u englesku, nego on. i ako se to desi, spanska primera ce mnogo izgubiti, ne samo fudbalski gledano, mego marketinski jos vise. bice zanimljivo

Mesi po meni bi mogao u Italiji da igra 4-5 sezona na vrhunskom nivou, u Engleskoj dve.. Englezi mnogo biju i trci se vise nego u drugim ligama..
Ali da bi im znacio ko suvo zlato bi brate.. Smeo bih da potpisem da bi u dve sezone bar jednom uzeli PL i barem finale LS ako nista..
Ali Siti slicno kao i Junajted ima problema sa odbranom.....

Gvardiola je spisko para i para i opet nema levog beka i stopere...

Wan-Bissaka je po meni defanzivno najbolji bek u ligi. Ono što je TAA u ofenzivnom dijelu, to je Wan-Bissaka defanzivno. Lik je zvijer.
Liverpool ima fenomenalne ofanzivne bekove, najboljeg stopera lige, i ubojit front 3. Ali u vezi nisu baš kreativni. Nadam se da će uspjeti dogovorit Thiaga, jer Keita nikako da proigra, a ostali su uglavnom klasične radilice.
United s druge strane ima ne baš najsigurniju obranu, ali s van de Beekom imaju fenomenalno kreativnu sredinu terena i potentan i mlad napad.
Vidjet ćemo. Kažem, ako dovedu Upamecana, mogli bi bit jako, jako dobri.
Chelsea se također pojačao u svim linijama. Mogli bi bit jako zanimljivo prvenstvo.
Edit: Ne slažemo se u vezi Lukakua. Moguće da će Matić igrati u prvih 11. Ovo je ionako neka moja hipotetska postava pošto Lukaku više nije u klubu. Igrati će s Martialom u špici, Rashfordom lijevo, e sad koja trojica će u vezu, ne znam. Jaka je konkurencija baš. VDB, Bruno, Pogba, Matić, Fred, Perreira, McTominay....
Btw, sumnjam da će dovesti Sancha.

Poslednja izmena:
Wan-Bissaka je po meni defanzivno najbolji bek u ligi. Ono što je TAA u ofenzivnom dijelu, to je Wan-Bissaka defanzivno. Lik je zvijer.
Liverpool ima fenomenalne ofanzivne bekove, najboljeg stopera lige, i ubojit front 3. Ali u vezi nisu baš kreativni. Nadam se da će uspjeti dogovorit Thiaga, jer Keita nikako da proigra, a ostali su uglavnom klasične radilice.
United s druge strane ima ne baš najsigurniju obranu, ali s van de Beekom imaju fenomenalno kreativnu sredinu terena i potentan i mlad napad.
Vidjet ćemo. Kažem, ako dovedu Upamecana, mogli bi bit jako, jako dobri.
Chelsea se također pojačao u svim linijama. Mogli bi bit jako zanimljivo prvenstvo.
Edit: Ne slažemo se u vezi Lukakua. Moguće da će Matić igrati u prvih 11.

Mancester vec ima mastovit vezni red sa Brunom i Pogbom, s tim da Pogba nije uvek nasetovan mentalno, sto je steta jer bi bio novi Zidan...
Sa Van De Bekom dobijaju duzu klupu i mogucnost rotacije i to je odlicna stvar, tako nesto im i treba za borbu za trofeje...

Sto se tice Liverpula, pa brate oni su u 2 godine izneli titulu u Engleskoj i Ligu Sampiona pre toga, znaci dva najvaznij trofeja, jedan koji cekaju 30 godina, i drugi 15... I sve to sa tim radilicama, bez plejmejkera, kad su mogli do sad, sto ne bi i dalje tako nastavili.. Njima igru kreiraju ti isti bekovi koje spominjes a ove radilce na sredini ciste za njima, Firmino se uvlaci i igra pleja, a ova dvojica trpaju...

Tiago Alkantara jeste odlican igrac, ali ni on nije neki plej tipa Modric... On uopste nema neke ofanzivne odlike tipa zavrsni pas ili udarac, njegova igra se svodi na razigravanje, pokretanje akcija u zacetku, menjanje strane, itd.. Ne kazem da im ne treba jedan takav, ali bas da je bio neophodan, pa i nije...

Zasto mislis da nece dovesti Sansa, ja bas tipujem da hoce, mali je Englez i gde ces veci engleski klub od Mancester Junajteda
Zato što je Zorc rekao da ostaje sigurno u Dortmundu bar još jednu sezonu.
To je rekao i za Dembelea, pa ga prodao u Barcu. Zato mislim da ovaj put neće napraviti isto. Tko bi ga više ozbiljno shvaćao u budućnosti.
Ali ko zna, možda ga stvarno prodaju. Ne znam da li ima buy out klauzulu. Vjerojatno nema. Ili ima neku suludu. Inače bi United već riješio to.

Back