Transferi u domaćem i inostranom fudbalu

Ne znam..On ima dobru statistiku,ali svi njegovi golovi su nekako traljavi,smrljavi..Mandzukic iako ima losiju kretnju,ima dosta bolju realizaciju..

I Mandzukic je odlican napadac, nema dileme. Sto se tice statistike, Gomez u Bajernu daje gol svakih 1.6 utakmica sto je fantastican ucinak. To je u ligi, na 38 utakmica 24 gola. Za napadaca koji moze da se uzme za dvadesetak miliona, odlican ucinak.

Mandzukic je Pantela broj 2 i nemoj te mi o njemu kao o fudbaleru,pun mi kuracc takvih fudbalera.Covek nije dao gol van 16 m,ubacuje iz peterca otpatke i to je sva mudrost.Trci ko lovaci pas i sve sto zna je da bude Hrvatski Pantela samo sto ima srece jer igra u bayernu a do njihovog dresa je dosao zahvaljujuci drugoj dobroj ekipi,svojoj reprezentaciji i EP u Ukrajini i Poljskoj.

Filipo Inzagi je za njega mangup iako ne zna nista ni Inzagi kad se gledaju glavne fudbalske stvari,on je bio smeker a ovaj je obican keric koji trci ko navijen i to je to.

Porediti Gomeza i Mandzukica je smesno...

p.s Pantela je u Herti koja ispada iz lige bio medju prva tri strelca bundes lige a u Ajaxu je takodje bio medju 3 strelca lige.

A.A.96 posto vidim da si nov na forumu moras da znas da se ovde ne otvaraju teme za sve sto ti padne na pamet. Otvorio si temu "Moguci transferi" a vec postoji slicna tema "Transferi u domaćem i inostranom fudbalu " na kojoj mozes da komentarise to isto sto si zeleo. Da ne bi razvodnjavali forum i otvarali teme za svaku vest iz novina ili za svaki transfer u ovom slucaju najbolje je da se pise u postojecim temama. Ako je nesto bas bitno tipa Evropsko Prvenstvo ili Svetsko ili nesto drugo onda se otvaraju nove teme. Pozdrav i dobrodosao na forum.

A.A.96 posto vidim da si nov na forumu moras da znas da se ovde ne otvaraju teme za sve sto ti padne na pamet. Otvorio si temu "Moguci transferi" a vec postoji slicna tema "Transferi u domaćem i inostranom fudbalu " na kojoj mozes da komentarise to isto sto si zeleo. Da ne bi razvodnjavali forum i otvarali teme za svaku vest iz novina ili za svaki transfer u ovom slucaju najbolje je da se pise u postojecim temama. Ako je nesto bas bitno tipa Evropsko Prvenstvo ili Svetsko ili nesto drugo onda se otvaraju nove teme. Pozdrav i dobrodosao na forum.
Hvala na obavestenju, posto nisam video ovu temu.

Mandzukic je Pantela broj 2 i nemoj te mi o njemu kao o fudbaleru,pun mi kuracc takvih fudbalera.Covek nije dao gol van 16 m,ubacuje iz peterca otpatke i to je sva mudrost.Trci ko lovaci pas i sve sto zna je da bude Hrvatski Pantela samo sto ima srece jer igra u bayernu a do njihovog dresa je dosao zahvaljujuci drugoj dobroj ekipi,svojoj reprezentaciji i EP u Ukrajini i Poljskoj.

Filipo Inzagi je za njega mangup iako ne zna nista ni Inzagi kad se gledaju glavne fudbalske stvari,on je bio smeker a ovaj je obican keric koji trci ko navijen i to je to.

Porediti Gomeza i Mandzukica je smesno...

p.s Pantela je u Herti koja ispada iz lige bio medju prva tri strelca bundes lige a u Ajaxu je takodje bio medju 3 strelca lige.

Brate svako ima pravo na svoje misljenje to ne osporavam,ali nisi u pravu. Za Mandzukica kazes kako nije dao gol van 16m,pa odakle treba da ih daje ipak je on centarfor.Veoma je dobro fizicki spreman,ima odlicnu skok igru,osecaj za gol,strpljiv je i veoma zahvalan igrac.Sto znaci da porediti njega i Gomeza nije nimalo smesno.. p.s. Filipo Inzagi je jedan veliki fudbalski majstor,ne kao Ronaldinjo,ali ipak majstor. ;)

Brate svako ima pravo na svoje misljenje to ne osporavam,ali nisi u pravu. Za Mandzukica kazes kako nije dao gol van 16m,pa odakle treba da ih daje ipak je on centarfor.Veoma je dobro fizicki spreman,ima odlicnu skok igru,osecaj za gol,strpljiv je i veoma zahvalan igrac.Sto znaci da porediti njega i Gomeza nije nimalo smesno.. p.s. Filipo Inzagi je jedan veliki fudbalski majstor,ne kao Ronaldinjo,ali ipak majstor. ;)

Pa Inzagi seprtlja jeste majstor u tome ali Mandzukic nije Inzagi pa je zato isti ko Pantela.

Zajebii fudbalera kome je glavna karakteristika atletika. ;) Roberto Carlos je jedan od najspremnijih igraca ikad ali nije mu to bio glavni kvalitet,vec leva noga i centar sut,pas i naravno sut.

Svaki spic MORA da ima igru 1 na 1,a Mandzukic je nema,Subotica nije prosao u zivotu i ni jednog ozbiljnog stopera i zato moze da igra u ekipi u kojoj ce ubacivati otpatke.

Svaki spic MORA davati golove tako sto ce dobijati lopte u prostor i svojim kretanjem se olslobadjati odbrane,istrcati u prostor i dati gol.

Svaki spic MORA imati smisla za igru,imati dobar pas i tehniku,a Mandzukic ne daje pas duzi od 15 m i to sve lopte unazad ili zicer dodavanja.

Jebess ti fudbalera koji ne zna da odigra pas za gol,da namesti sansu saigracu,da sutne sa distance,sa odigra 1 na 1,da predvidja igru,da cita protivnika...Svaki igrac koji nije kompletan fudbaler nije za vrhunske klubove vec najvise za klubove i kvalitet kakav je u nasoj ligi.

Videcemo sta ce biti sa Mandzukicem kod Gvardiole,ali mislim da se nece naigrati,kao ni Roben (ako ne pocne da dodaje loptu) i jos neki.

Meni trkac ne bi igrao ni zadnjeg veznog ili beka a kamoli spica jer to nije fudbal,ali dobro,kod nemaca to prolazi jer je njima na prvom mestu rad i disciplina.

Videcemo sta ce biti sa Mandzukicem kod Gvardiole,ali mislim da se nece naigrati,kao ni Roben (ako ne pocne da dodaje loptu) i jos neki.

Da ne odigra više minute profesionalnog nogometa, ovo što je ove sezone napravio je gotovo nedostižno svim napadačima na ovim prostorima.
Eto čini se da se u nogomet razumiješ bolje od Heynkesa jer je njemu Mandžukić bio bolji od Gomeza. Mislim šta čovjek zna, uzeo samo 4 titule u sezoni koja je najuspješnija u povijesti kluba i to takvog giganta.
Obzirom da znaš nešto što Heynkes ne zna, a to je što bi svaki špic morao raditi, možda da predaš životopis kadrovskoj službi Bayerna, sigurno će te pozvati na razgovor.

A rečenicom da svaki špic mora imati 1 na 1 i dobijati lopte u prostor pokazuje da nisi baš razumio koncepciju Bayerna i ulogu Mandžukića u istoj.

Da ne odigra više minute profesionalnog nogometa, ovo što je ove sezone napravio je gotovo nedostižno svim napadačima na ovim prostorima.
Eto čini se da se u nogomet razumiješ bolje od Heynkesa jer je njemu Mandžukić bio bolji od Gomeza. Mislim šta čovjek zna, uzeo samo 4 titule u sezoni koja je najuspješnija u povijesti kluba i to takvog giganta.
Obzirom da znaš nešto što Heynkes ne zna, a to je što bi svaki špic morao raditi, možda da predaš životopis kadrovskoj službi Bayerna, sigurno će te pozvati na razgovor.

A rečenicom da svaki špic mora imati 1 na 1 i dobijati lopte u prostor pokazuje da nisi baš razumio koncepciju Bayerna i ulogu Mandžukića u istoj.
Nemas ti prijatelju pojma...

Mandzukic je igrao jer je Gomez bio povredjen a kad se oporavio Hajnkes nije hteo da ga sklanja jer mu je dobro islo i nije hteo da kvari.

Madzukic je protiv Barse i Juventusa igrao jer uklapa u sistem koji su oni tad morali odigrati..."svaki igrac je odbrambeni igrac",a tu Gomez nema sta da trazi jer nije "lovaci pas".

To sto Mandzukica toliko uzdizu je smesno...momak jeste dobar igrac ali za neke prosecne klubove a ne za vrhunski fudbal i klub koji je prvak evrope.

Olic i Jelavic su za njega doktori fudbala.Petric je bolji igracki od njega...ali eto Mandzukic ce napraviti vise od njih jer je trkac a to svabe vole.

Hrvatska - Srbija

Mandzukic apsolutno nista nije uradio a dao je gol ni kriv ni duzan.Da nije bilo greske Kolarova i dodavanja Olica koji je to doktorski uradio Mandzukic ne bi dao onaj gol.

Isto tako i utakmica cela...pobedili ste zahvaljujuci prvom poluvremenu u kom ste ni krivi ni duzni dali 2 gola a u drugom kad su nasi tutumraci malo zaigrali imali smo 3 stopostotne sanse a vi ni jednu.

Ali tako je to i u fudbalu i zivotu,nije dovoljno biti bolji kad pre toga zajebess stvar.

p.s ista situacija je bila i sa Zvezdom i Partizanom,ni jedni ni drugi nisu igrali fudbal u prethodni 8 od 10 derbija i to pokusavam na temi "FK Partizan" da im docaram ali oni to ne zele da shvate jer su pristrasni kao i ti sad,ali nema veze nije to ni bitno.

Poslednja izmena:
Olic i Jelavic su za njega doktori fudbala.Petric je bolji igracki od njega...ali eto Mandzukic ce napraviti vise od njih jer je trkac a to svabe vole.

...jer su pristrasni kao i ti sad,ali nema veze nije to ni bitno.

Jelavić da je doktor za Mandžukića? Pa daj nemoj me zayebavat....
Drugo, što je konkretno pristrano u mojoj izjavi i gdje sam to uzdizao Mandžukića?

Rekao sam da se uklapa u sustav Bayerna i to je to. Najjače osobine su mu stalna fizička prisutnost u igri (i u obrani i u napadu) i vrlo racionalno i precizno rješavanje lopte i naravno skok igra.
Talentom se ne može mjeriti sa dosta drugih napadača, ali oni nemaju njegove predispozicije pa ne mogu u Bayern.
Švabe su ga izbrusili da u igri istakne svoje najjače karakteristike, a one slabije (brzina, kontrola lopte u trku, dribling) da koristi vrlo malo, posebno jer u sustavu bayernove igre to nije ni potrebno. Jednostavno.

Drugačiju bi ti pjesmu pjevao da je vaš. Onda bi bio zvijer koja jede malu djecu. Tako da....

Utakmicu Hrv:Srb ne bi posebno komentirao, obična kvalifikacijska tekma iz koje je trebalo izvuć 3 boda i izbjeć neku UEFINU suspenziju. Šta bi bilo kad bi bilo je priča koju vrti svaki poraženi sastav od kad je svijeta i vijeka.

Poslednja izmena:

Mandzukic ovakav gol nije u zivotu dao!

Vidis sad u poslednjem postu si lepo napisao sta on ima a sta nema,procitaj opet pa mi reci jel takav igrac treba da bude ovoliko hvalisan i uzdizan?!On je prosecan fudbaler koji ima izrazite karakteristike borbenosti i trcanja (kao da je zadnji vezni) i takav igrac nije za TOP klubove u bilo kojoj od prvih 5 liga sveta. ;)

E sad sto on igra u Bayernu i sto to prolazi je nesto drugo...igrali su i gori od njega u jacim timovima i vecim ekipama ali nisu tako uzdizani u visine.

p.s imali smo mi jednog takvog,Marko Pantelic,dao je vise golova u sezoni Bundeslige za Hertu nego Mandzukic za Bayern,pa ga nikad nisam hvalio i uzidao jer covek nema veze sa tehnikom i fudbalom.Imali smo jos jednog koji je jos bolji primer,imao je bolji karijeru i od Mandzukica i Pantelica,igrao za PSV,Celzi,PSZ,Fenerbahce,Atletiko Madrid...a tehnike nema,ne zna nista,ali je trcao ko pas i slusao sta mu kazu i zato je napravio karijeru.Naravno u pitanju je Mateja Kezman.

Vidis sad u poslednjem postu si lepo napisao sta on ima a sta nema,procitaj opet pa mi reci jel takav igrac treba da bude ovoliko hvalisan i uzdizan?!

Nemoj o Jelaviću više molim te.

Uglavnom ga uzdižu mediji, što je i logično kad se čovjek u najjačoj svjetskoj momčadi popne na vrh Europe i još im je najbolji strijelac. Pa yebi ga šta bi trebali? Na kraju krajeva i ta euforija brzo splasne.
Prosječan igrač sigurno nije, a sa Pantelićem i Kežmanom se ne može usporediti, jer oni u ovakovoj ekipi nikad nisu igrali, a najviša stepenica bila je biti rezerva Chelsea.
Također je činjenica da nije ni top 10 napadač, jer takvi igrači garantiraju 20 golova gdje god igrali, Mandža to ne može.
Ali njegov predispozicije su dosad neviđene i prema ostalim igračima, fizički djeluje ko nadčovjek.

Uvijek je problem za naše igrače održavanje na visokom nivou pa ćemo vidjeti kako će mu se karijera dalje razvijati.
Ali činjenica je da su ovakvi igrači danas vrlo popularni i ima dosta vrhunskih momčadi u kojima bi se uklopio. U tim momčadima, kao i u Bayernu, ima po 3,4 kreativna, brza igrača, jaka u kombinatorici i igri 1 na 1, pa su zadaci centarfora svedeni na čuvanje lopte radi pomicanja linija, pritisak na početak razvoja suparničkog napada (tu je najjači na svijetu) i pametno kretanje kako bi uvijek bio ili u situaciji pospremiti ili u situaciji osloboditi prostor za ulazak suigrača iz drugog plana.

Ne možeš tako relativitzirati igrače i klubove. Svaki vrhunski klub svoje kupnje prati godinama, zna o njima više nego sami o sebi, tako da tu nema sreće, slučajnosti ili trenutne euforije nekim potezom ili golom. Skauting i analiza svakog pojedinog igrača daleko je ozbiljni posao od našeg poimanja. Ono pljuga, piva i na tribinu i kao neke bilješke u notes.

Poslednja izmena:
Auuuu Laki brate pa gde Brata Pantelu da poredis sa Mandzukicem Mandzukic jeste lovacki pas al je sto ovaj rece fizicki nadcovek pa jesi gledo utakmicu protiv Juvena dobio je apuslutno svaki duel odlozio loptu fenomanleno svaku i gol zabio ucinak 100% znaci sve sto se trazi od napadaca...Pantela i Kezman su epilepsicari sa pristojnim stoperom nemogu duel da izdrze samo padaju krste se sire ruke i nista im nije jasno...za njih je Zigic Ibrahimovic licno al on je ozbiljan fudbal kasno poco da igra i zenit mu je brzo proso al je bio sila u Zvezdi Rasingu tada su veliki padali aj da si njega uperdio s Mandzukicem al dje nadje Pantelu...Kezman je za mene enigma prvih godina u Partizanu i PSVu je pored urdojenog osecaja za gol bio i prodoran(valjda na samopuzdanje) i brz ko munja kasnije sem osecaja za gol je bio igrac manje ni snage ni brzine nicega kontrola lopte da nepricam kao da je na ledu snjom :eek:inace muka mi je od svih tih nasih padavicara tipa Pantela Kezman Lazovic taj trend je poco sa Mijatovicem samo sto je Pedja bio smeker pa prijemom ubije loptu navuce dvojicu i cim ga taknu on padne a Miha puca slobodnjake bolje nego mnogi penale...da nespominjem kasnije ove bisre kao talentovane poput Kaludjerovica Bogunovica...***** ti ja napadaca koji nemoze izdrazti duel bolje da je drvo od toga se moze nesto napraviti(Mudrinski)...Uz Zigica nasi jedini pristojni napdaci su bili Ljuboja i Jovanovic(samo sto ovaj nije to igro) Ljuboja je mogo biti igracina taj ima sve samo sto je idiot...Hvala Bogu sad se destio taj Mitrovic i nas Bog da pogleda..

Vec sam rekao i ovde cu stati da se ne bi vise ponavljao...

Mandzukic sem sposobnosti da trci ceo dan ko muva bez glave ne zna nista.Subotic ga je stavio u dzep svaki put,jos nisam video da je dobio na jednoj utakmici vise od jednog skoka protiv Subotica.

Ne radi se ovde o tome da se meni Mandzukic ne svidja vec da on momak predstavlja obicno drvo,atleticara.Tu je kraj price i takav igrac ne moze da bude ovoliko hvaljen.

Back