Tramp uništava Ameriku, moguća recesija, najveći pad berze od 1987.

Trump razmatra 90-dnevnu pauzu uvođenja carina
Američki predsjednik Donald Trump razmatra mogućnost 90-dnevne pauze u uvođenju carina za sve zemlje osim Kine, izjavio je glavni ekonomski savjetnik Bijele kuće.

Kevin Hassett, direktor Nacionalnog ekonomskog vijeća, rekao je za CNBC da pad burze nije bio dio Trumpove namjerne strategije te da se sada ozbiljno razmatra privremeno odgađanje carina za većinu zemalja.
¯__________________________________________
Od carina neće biti ništa. EU i SAD će uvest nulte stope carina najvjerojatnije. Tresla se brda rodio se miš. To je kao ona igra sa Ukrajinom. Kao prvo je SAD prestao slat oružje Ukrajini, nakon par dana nastavili sa slanjem oružja. Tramp je kao malo dijete.

Screenshot_20250407_164847_Chrome.jpg

Stari prdonja se pogubio!

Kevin Hassett, direktor Nacionalnog ekonomskog vijeća, rekao je za CNBC da pad burze nije bio dio Trumpove namjerne strategije te da se sada ozbiljno razmatra privremeno odgađanje carina za većinu zemalja.
Hassett also downplayed the potential negative impact of the tariffs, saying any increase in prices would not be as much as critics of the duties expect. He also criticized earlier U.S. trade policy decisions, such as supporting China’s entry into the World Trade Organization, which he said hurt wages and employment more than they lowered prices.
https://www.politico.com/news/2025/04/06/trump-tariffs-request-trade-talks-00275510

Čini mi se da je neko to ovde predvideo :per: :per: :per:

Debilan potez koji je napravio ogromnu štetu zamlji pre nego što je i stupio na snagu

Dodatni problem je što je bio baziran na laži jer je Tramp pokušao da trgovinski deficit predstavi kao nešto što je uzrokovano carinama na USA robu. Carina u realnosti nema i sve se pokazalo kao ozbilno šuplja priča sa teškim posledicama

Трамп покушава да изазивањем глобалне кризе омогући Америци да и даље буде глобални економски хегемон.Тако су сузбијали Јапан 80-тих, који је претио да крајем 80-тих постане оно што је Кина данас, а 2008 године су Американци сломили ЕУ(до 2009/10 ЕУ је имала већи БДП од Америке, а сада знатно мањи).

Сада је време за нову глобалну кризу.У модерном капитализму, са или без Трампа, сваких неколико година наступа криза, то је једна од економских законитости капитализма.Трамп не жели да чека ту редовну кризу, која свакако мора наступити у наредних пар година, већ жели да сам изазове кризу, коју ће моћи контролисати.

Како год да се ово заврши, Трамп ће нанети колосалну штету тзв."колективном западу", на радост свих слободољубивих људи света.

Mislim da je njemu, kao i forumasu mijaku, engleski maternji, a dolazi ovde da vezba srpski.
pa nije mi maternji, natucam, ali bre ovde od cacija ne moz' se dise, ej prostu formulu ovaj ne kapira, lupeta kao maksim
Nije tacno, ima drzava kojima su tarife vece nego Srbiji. Ovo je formula za sve:
Pogledajte prilog 1710944

To samo znaci da Srbija mnogo vise izvozi u SAD, nego sto uvozi, za razliku od ostalih zemalja.
najglasniji na forumu su caciji, zapinje oko formule

pa nije mi maternji, natucam, ali bre ovde od cacija ne moz' se dise, ej prostu formulu ovaj ne kapira, lupeta kao maksim

Tebi je srpski odlican, narocito kada ti nije maternji, ali znas gde se to najvise vidi da ti nije maternji?

Ne cak ni u samim recima i recenicama, nego nekad ne razumes kontekst drugih forumasa koji pisu na srpskom u potpunosti.

Ne mislim na ove proste i glupave forumase, nego na ove malo inteligentnije.

Tebi je srpski odlican, narocito kada ti nije maternji, ali znas gde se to najvise vidi da ti nije maternji?
engleski mi nije matrnji,a srpski jeste
Ne cak ni u samim recima i recenicama, nego nekad ne razumes kontekst drugih forumasa koji pisu na srpskom u potpunosti.

Ne mislim na ove proste i glupave forumase, nego na ove malo inteligentnije.
aha, vazi:mrgreen:

Nova laž Trampa je da ga muči deficit od 1 triliona u robnoj razmeni sa Kinom
malocas si rekao, slagao da nije stvar u deficitu, vec da tramp tvrdi da je u carinama problem
Što Tramp lepo nije rekao da ga muči deficit a ne da laže ceo svet da recimo Srbija ima 74% carina na USA robu
lazes samo sebe, u kratkom roku si dokazo da lazes samo samoga sebe,a ne tramp da laze, gori si od av-a, ne znam sta ti ovo laganje i opanjkavanje trampa treba?

malocas si rekao, slagao da nije stvar u deficitu, vec da tramp tvrdi da je u carinama problem

lazes samo sebe, u kratkom roku si dokazo da lazes samo samoga sebe,a ne tramp da laze, gori si od av-a, ne znam sta ti ovo laganje i opanjkavanje trampa treba?

citiraj gde sam rekao i NE LAŽI VIŠE

Danima ponavljate carine pa carine a sada nisu carine nego smo deficit pretvorili u carine

Uostalom Tramp je već odustao, možda je vreme da batalimo temu i da sačekamo da odustane i od drugih debilnih ideja

citiraj gde sam rekao i NE LAŽI VIŠE

Danima ponavljate carine pa carine a sada nisu carine nego smo deficit pretvorili u carine

Uostalom Tramp je već odustao, možda je vreme da batalimo temu i da sačekamo da odustane i od drugih debilnih ideja
opanjkavas trampa dok sam sebi ne uskocis u usta
carine su ti popile pamet, nista nisi shvatio do malocas, i sada besnis jer si tek poceo da shvatas koliko si ispao ogranicen lupetajuci, ne razumevajuci prostu formulu za izracunavanje koeficijenta

tramp nije odustao, opet izmisljas, moraju da plate za nas deficit sa njima, a kako drugacije nego kroz carine, ili da kupe u istoj protivvrednosti od nas, onda im nudimo bescarionsku uniju?

BREAKING: Trump Doubles Down on Trade Offensive — Europe and China Must Pay or Face More Tariffs.

Poslednja izmena:

Back