Tradicionalni Wing Chun Kung Fu savez Srbije

Zapravo neznam. Prvi put sam cuo za weng chun na temi sa drugog foruma koji sam dao u prethodnom postu. Znam da ima razlicitih varijanti pisanja ving tsun, wing chun itd. i da se obično radi o suprostavljenim strujama sto je po mojem misljenju sramota za vjestinu. A majstor Popovic je napisao da je weng chun razicit pa sam mislio da vi ipak vise znate. Ne treniram wing chun, bio sam samo na par treninga (nemogu nastaviti radi brojnih obaveza), ali imam prijatelje koji treniraju i ponekad mi pokazu neki "trik". Mislim da se radi o odlicnoj vjestini koja je i vise nego dobra za samoobranu i borbe, ali je sramota da ima toliko ostro suprostavljenih struja. I u Hrvatskoj, a vidim da i kod vas, a i dalje, po Europi i svijetu.

Zar nije bolje da klubovi i organizacije medjusobno suradjuju nego da jedan kritizira drugog? Ovaj ne valja, ovaj nije naucio, ovaj nije borac, ovaj samo uzima novce itd. A ako to nije moguce, onda nek se lijepo dogovore, nadju i stvari rijese u ringu - ipak je wing chun prije svega borilacka vjestina a ne filozofija o kojoj se samo moze raspravljati.

Slazem se sa svim sto si rekao .Na zalost ima svakavih ljudi , i tu se nista ne moze uraditi , uvek ce biti onih koji ce misliti da su bolji , veci , pametniji , jaci , od ostalih , da samo oni znaju "pravu", "tajnu" i "originalnu" vestinu . Sa druge strane , to samo govori o njima , ne o vestini , niti o vecini dobrih i vrednih i predanih ljudi koji se istom bave .I mislim da je dobro da ovakve stvari postoje , i da svako kaze sta ima , jer onda ljudi koji prate forum , a ima ih dosta, mogu da donesu zakljucak kakav je ko zaista . Mi u savezu smo otvoreni za saradnju , sto se iz naseg rada moze videti, clanovi smo vise medjunarodnih organizacija koje okupljaju razlicite borilacke vestine, a u Srbiji aktivno radimo u sklopu ICU organizacije , ciji je cilj priblizavanje , upoznavanje , i popularizacija razlicitih borilackih stilova , i sledeceg meseca se ocekuje veliki , medjunarodni ICU seminar u Beogradu.
Sto se Weng Chun-a tice , o kome Popovic prica , radi se o vestini koja je mesavina Wing Chuna i Hung Gar kung fu-a , uspena mogu da kazem, mada ova dva stila imaju isto poreklo pa nije bilo tesko napraviti mix .Vestina se zaista razlikuje dosta od Yip Manovog Wing Chuna koji je ovde poznat , ima vise formi , koje su potpuno drugacije od onih koje mi ovde znamo , mada koristi ista oruzija i lutku . Potpuno je drugacije kretanje tela i rad nogu , drugaciji chi sao itd...

Dana 06.10.2009.god, u Velikom Gradistu u organizaciji TWC Klua Pozarevac i Drustva Prijatelja Kine iz Pozarevca izlozba Kineskih fotografija pod nazivom Kineska 30-a paralela. Izlozbu je otvorio Atase za kulturu Ambasade NR Kine g.din Liju Ljong Hong i predsednik S.O. Veliko Gradiste. Na samoj izlozbi odrzana je promocija kineskih dokumentarnog filma kao i prateca kineska muzika u izvodjenju ucenika muzicke skole. Na samoj izlozbi Pozarevacki klub je izveo demonstraciju forme, borbenih tehnika, chi sao. Pocasni gost bio je i Majstor Dejvid Cheung. On je takodje demostrirao chi sao slobodni sparing. Posebno se zahaljujemo nasem prijatelju, clanu ICU federacije Majstoru Jujitse Ratkovic Srdjanu iz Vrsca koji je takođe prisustvovao ovoj manifestaciji.

Prilozi

• Copy of 9035_145543322419_834192419_2618179_7257872_n.jpg
    Copy of 9035_145543322419_834192419_2618179_7257872_n.jpg
    56,9 KB · Pregleda: 22
U organizaciji TWC Saveza Srbije 16. i 17. oktobra odrzan je seminar Majstora Dejvida Cheunga u Skoplju. Na seminaru je bilo prisutno oko 70 ucesnika. Zahvaljujemo se Majstoru Goranu Andonovu na organizaciji i gostoprimstvu i Sifu Djoretu Kostovkom glavnom instruktoru TWC Saveza Makedonije na ucescu na seminaru. U okviru seminara je odrzana i Chi Kung obuka za zainteresovane. Na seminaru su osim domacina, Majstoru asistirali i glavni instruktori Srpskog saveza. Ovaj seminar je ujedno bio i nastavak dugogodisnje sradanje wing chun skola Srbije i Makedonije. Uz Slovacku i Austriju ove dve federacije ce biti prve clanice buduce Evropske federacije.

Detalj sa seminara i intervjua u Slovackoj

Prilozi

• Copy of DSCF0394.JPG
    Copy of DSCF0394.JPG
    78,3 KB · Pregleda: 10
Poslednja izmena:
U organizaciji CFC-JKD kluba Beograd i TWC Saveza Srbije u Beogradu 31.10. i 01.11.seminar Majora Avi Nardije, vodeceg instruktora za Kapap. Detalji o seminaru na sajtu:
http://kapapsrbija.com/
Slike sa nedavnog seminara Avi Nardije u Melburnu kod Bozidara Gaberseka:

Prilozi

• Avi i Boza4.jpg
    Avi i Boza4.jpg
    80,9 KB · Pregleda: 21
  • Avi i Boza5.jpg
    Avi i Boza5.jpg
    69,7 KB · Pregleda: 16
  • Boza2.jpg
    Boza2.jpg
    52,2 KB · Pregleda: 14
  • Avi i Boza.jpg
    Avi i Boza.jpg
    56,9 KB · Pregleda: 16
  • Avi i Boza1.jpg
    Avi i Boza1.jpg
    91,6 KB · Pregleda: 12
Danas se predstavnicima TWC Saveza Srbije ukazala izuzetna cast da prisustvuju seminaru iz Kapapa koji je vodio major Avi Nardija, osnivac ove vestine. U odlicnoj organizaciji CFC-JKD kluba iz Beograda i uz pozrtvovanje Mjastora Igora Sucevica, a uz podrsku TWC Saveza i preporuku Bozidara Gaberseka, doslo je do uspesne organizacije ovog seminara. Seminar je bio kako i sam Avi kaze most izmedju razlicitih vestina, tako da je svako od nas primenio ono sto zna i dopunio drugim tehnikama i vestinama koje mu nedostaju u sopstvenoj. Izuzetno umece od samog masjtora i prakticne, realne i logicne tehnike su narocito prikazane u odbrani od noza, palice i pistolja. Radjeni su drilovi nalik wing chun drilovima, parterne tehnke iz B.J.J i filipino koncept borenja palicama i hladnim oruzjem. Sve je prakticno spojeno u jedan sistem tako da su tehnike fluidne a vestine se prelivaju iz jedne u drugu. Majstor se zahvalio na gostoprimstvu i odusevio umecem prisutnih ucesnika seminara, tako da je najavio i buducu sradanju i podrsku kroz naredne seminare.Zahvaljujemo se i naem prijatelju Gruji iz Soko Combat Sistema na gostovanju.
Poruka Majstora je: vise volim da budem veciti ucenuk realnosti, nego majstor iluzije.

Prilozi

• Copy of DSCF0397.JPG
    Copy of DSCF0397.JPG
    73,7 KB · Pregleda: 29
  • Copy of DSCF0399.JPG
    Copy of DSCF0399.JPG
    69,6 KB · Pregleda: 25
  • Copy of DSCF0401.JPG
    Copy of DSCF0401.JPG
    67,7 KB · Pregleda: 28
  • DSCF0402.JPG
    DSCF0402.JPG
    77,6 KB · Pregleda: 27
U nedelju 08.11.2009 u hali Pinki u Zemunu sa pocetkom u 10.00h, odrzace se 12 ICU seminar. Najavljeno je oko 200 uesnika iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Makedonije. Bice prikazan po blokovima wing chun, hapkido, jujitsu, aikido, aiki budo, i ninjutsu. Gosti su i klubovi : Tekvondo,kyokoshinka karate, judo, iz akademije borilackih Vestina iz Brckog 15 majstora razlicitih vestina Judo, Aikido, Taekwondo, Nanbudo itd...
Seminar traje do 15.00h, kotizacija za ucesce se placa a ulaz za gledanje na tribinama je besplatan.Pozivamo sve clanove naseg saveza kao i ostale clnaove wing chun klubova da ucestvuju a zaljubljenike u borilacke vestine da dodju i pogledaju seminar.
Vise detalja na sajtu:
http://www.borenje.info/component/option,com_eventlist/Itemid,40/func,details/did,97/

Poslednja izmena:
U nedelju 08.11.2009 u hali Pinki u Zemunu sa pocetkom u 10.00h, odrzace se 12 ICU seminar. Najavljeno je oko 200 uesnika iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Makedonije. Bice prikazan po blokovima wing chun, hapkido, jujitsu, aikido, aiki budo, i ninjutsu. Gosti su i klubovi : Tekvondo,kyokoshinka karate, judo, iz akademije borilackih Vestina iz Brckog 15 majstora razlicitih vestina Judo, Aikido, Taekwondo, Nanbudo itd...
Seminar traje do 15.00h, kotizacija za ucesce se placa a ulaz za gledanje na tribinama je besplatan.Pozivamo sve clanove naseg saveza kao i ostale clnaove wing chun klubova da ucestvuju a zaljubljenike u borilacke vestine da dodju i pogledaju seminar.
Vise detalja na sajtu:
http://www.borenje.info/component/option,com_eventlist/Itemid,40/func,details/did,97/

A jel moze da se malo radi sa ucesnicima seminara tj da se ne gleda samo???

U ime TWC Saveza cestitamo pocetak rada novom klubu u Makedoniji i Majstoru Andonov Goranu, uceniku prve generacije Majstora Gaberseka.Goran je jos od 1981 u Wing Chunu, prvo u Tingovom sistemu, polagao kod Slavka Truntica i borio se za boje nase stare Jugoslavije na prvim turnirima u Zagrebu i Srbiji od 1984 pa nadalje. Zajedno sa Srpskim instruktorima je medju prvima skolovan po sistemu TWC-na od samih pocetaka i redovni ucesnik svih seminara Majstora B.Gaberseka. Prvi majstorski rang je dobio jos davne 1998. Motivacija za novi pocetak posle visegodisnje pauze je bio seminar Majstora Dejvida Cheunga.

Prilozi

• Fotografija-0092.jpg
    Fotografija-0092.jpg
    39 KB · Pregleda: 15
  • untitled.jpg
    untitled.jpg
    14 KB · Pregleda: 16
  • skoplje.jpg
    skoplje.jpg
    36,6 KB · Pregleda: 17
  • 15736_1282212773343_1170798173_30867741_8105442_n.jpg
    15736_1282212773343_1170798173_30867741_8105442_n.jpg