Radojkovic.D
Zainteresovan član
- Poruka
- 115
Pozdrav Aco,
delimično se slažem sa tobom. Ima previše tehnika, ali su pravljene, bar ja tako mislim za uvežbavanje i razvoj balansa. Date su kao alat, pa sam izaberi šta ti odgovara i leži. Ima i beskorisnih kao i u ostalim veštinama.Što se Dim Maka tiče, ni ja u njega ne verujem, niti sam čuo da ga je neko izveo. Ukoliko se wc trenira redovno, potrebno je 3 do 5 godina do majstorskog. Ostalo je uzimanje para.
delimično se slažem sa tobom. Ima previše tehnika, ali su pravljene, bar ja tako mislim za uvežbavanje i razvoj balansa. Date su kao alat, pa sam izaberi šta ti odgovara i leži. Ima i beskorisnih kao i u ostalim veštinama.Što se Dim Maka tiče, ni ja u njega ne verujem, niti sam čuo da ga je neko izveo. Ukoliko se wc trenira redovno, potrebno je 3 do 5 godina do majstorskog. Ostalo je uzimanje para.
Caos svima. Zakuvali ste zesce ovde, ajmo malo lakse. Meni se licno TWC nikada nije svidjao i mislio sam da je LTWT najbolji ogranak Wing Chun-a. Licno sam takve naravi da prvo odem i vidim pre nego sto ocenim. Pogledao sam TWC i nije mi se svidelo. Vidjao sam razne WT majstore od samo Leung Ting-a i Kernspechta pa do njihovih najboljih ucenika. Licno sam dosta promenio stav i o LTWT-u. Sam Leung Ting i Kernspecht mi se ne svidjaju. Iz tog ogranka su me samo Emin Boztepe, Bernd Wagner i Turan Ataseven odusevili. Njih sam sve licno vidjao na seminarima. Sa snimaka mi se svidjaju Salih Avci i Tassos i to je to. Sta mi se konkretno vise u LTWT-u nesvidja jeste da je kao prvo
mnogo skupo, kao drugo je cepkana vestina i razvucena na 15-20 godina. Kao trece ima suvise tehnika...a mnogo ne pale. Lepo izgledaju ali eto to je folklor. Sta mi se u TWC-u ne svidja je sledece. Takodje razvucena vestina, takodje se prodaju leprsave tehnike a uz to imaju i neke kao tajne/smrtonosne tehnike tipa Dim Mak itd usta ja ne verujem.
E sad svakom svoje. A snimak ispod mog napisa ce reci bas usta sam ja ubedjen i zasto sam presao na JKD/BJJ i vratio se Muay Thai-u.
Covek se zove Matt Thornton i prakticar je JKD-a i BJJ-a. Mnogo je realan i to je moj stav.
Pozdrav svima