Tradicionalni Wing Chun Kung Fu savez Srbije

Pozdrav Aco,
delimično se slažem sa tobom. Ima previše tehnika, ali su pravljene, bar ja tako mislim za uvežbavanje i razvoj balansa. Date su kao alat, pa sam izaberi šta ti odgovara i leži. Ima i beskorisnih kao i u ostalim veštinama.Što se Dim Maka tiče, ni ja u njega ne verujem, niti sam čuo da ga je neko izveo. Ukoliko se wc trenira redovno, potrebno je 3 do 5 godina do majstorskog. Ostalo je uzimanje para.
Caos svima. Zakuvali ste zesce ovde, ajmo malo lakse. Meni se licno TWC nikada nije svidjao i mislio sam da je LTWT najbolji ogranak Wing Chun-a. Licno sam takve naravi da prvo odem i vidim pre nego sto ocenim. Pogledao sam TWC i nije mi se svidelo. Vidjao sam razne WT majstore od samo Leung Ting-a i Kernspechta pa do njihovih najboljih ucenika. Licno sam dosta promenio stav i o LTWT-u. Sam Leung Ting i Kernspecht mi se ne svidjaju. Iz tog ogranka su me samo Emin Boztepe, Bernd Wagner i Turan Ataseven odusevili. Njih sam sve licno vidjao na seminarima. Sa snimaka mi se svidjaju Salih Avci i Tassos i to je to. Sta mi se konkretno vise u LTWT-u nesvidja jeste da je kao prvo
mnogo skupo, kao drugo je cepkana vestina i razvucena na 15-20 godina. Kao trece ima suvise tehnika...a mnogo ne pale. Lepo izgledaju ali eto to je folklor. Sta mi se u TWC-u ne svidja je sledece. Takodje razvucena vestina, takodje se prodaju leprsave tehnike a uz to imaju i neke kao tajne/smrtonosne tehnike tipa Dim Mak itd usta ja ne verujem.
E sad svakom svoje. A snimak ispod mog napisa ce reci bas usta sam ja ubedjen i zasto sam presao na JKD/BJJ i vratio se Muay Thai-u.
Covek se zove Matt Thornton i prakticar je JKD-a i BJJ-a. Mnogo je realan i to je moj stav.
Pozdrav svima

koliko sam pročitala o istorijatu,potrebno je 5 godina minimum da bi se neko mogao smatrati majstorom....nekada je bilo potrebno 15-20 godina....
mada je meni i 5 godina malo....borilačke veštine su toliko prefinjene,prepletene jedna drugom da i posle svega što naučiš,uvek ima još nešto što bi ti pomoglo u dosadašnjem poimanju...
s obzirom da je wingchun najmlađa veština iz šao lina,mislim da zaista treba puno rada,vremena i truda u savladavanju ne samo pokreta ,već i umnom razumevanja ove veštine....
kao i svake druge...

Sinoc je u pozarevackom wing chun klubu odrzano je polaganje za nize rangove. Cestiam svim ucenicima na polozenim rangovima. Nadam se da ce i dalje istrajati na svom putu pravilno usmereni u sportskom duhu i da je pred njima blistava karijera.

Prilozi

• DSCF0879.jpg
    DSCF0879.jpg
    39,7 KB · Pregleda: 5
I tu se slažem. Nekada je bilo drugačije vreme. Zato se kaže da borilačke veštine učiš celog života i što si bliži kraju, vidiš da je svo majstorstvo u osnovama i pravilnosti i samom početku, I doktor se postaje za 6 godina, a posle sledi iskustvo, specijalizacije....
koliko sam pročitala o istorijatu,potrebno je 5 godina minimum da bi se neko mogao smatrati majstorom....nekada je bilo potrebno 15-20 godina....
mada je meni i 5 godina malo....borilačke veštine su toliko prefinjene,prepletene jedna drugom da i posle svega što naučiš,uvek ima još nešto što bi ti pomoglo u dosadašnjem poimanju...
s obzirom da je wingchun najmlađa veština iz šao lina,mislim da zaista treba puno rada,vremena i truda u savladavanju ne samo pokreta ,već i umnom razumevanja ove veštine....
kao i svake druge...

I tu se slažem. Nekada je bilo drugačije vreme. Zato se kaže da borilačke veštine učiš celog života i što si bliži kraju, vidiš da je svo majstorstvo u osnovama i pravilnosti i samom početku, I doktor se postaje za 6 godina, a posle sledi iskustvo, specijalizacije....

i doktrori uče ceo svoj radni vek....svaki put konsultuju literaturu,iskusnije kolege,zarad sigurnosti i tačne informacije....
iako sam toliko godina u karateu,svaki put iznova nešto novo naučim od svog Sensei-ja....

tako je bilo nekad,
a onda su se pojavili ovi "majstori" sto klubove otvaraju posle tri treninga ,
i koji sve dozvole dobijaju od maticnih "originalnih-tradicionalnih" organa pod uslovom da obecaju da ce svakog drugog vikenda da se telefonski ili preko skajpa cuju sa domacim "grand masterom" koji ce da im izdiktira tehnike koje ce prikazati /m/ucenicima i da mu da link na yutube snimke gde taj isti "majstor" moze da odprilike vidi kako se sta radi od tih tehnika :zblesav:
naravno sve u cilju sirenja vestine /citaj novcanika/:zlud:

Bane, koliko se secam tvoj poslednji susret sa wing chunom je bio 1988 u Beogradu na Davidivom seminaru.

Wing chun jeste i te kako primenjiv, i za razliku od tebe ja ga znam.

Lično nisam mislio da ti možeš nešto da me naučiš, da mislim došao bih kod tebe u kafić, ali i ti i ja znamo koji je nivo tvoga znanja.Pravo je svakog da kritikuje i tu se slažem, ali pre nego što nešto kritikuješ, pročitaj šta piše i pokušaj da razumeš.Ja nikoga nisam pljuvao, pozvao sam da nam pokažete svoje znanje i iskustvo iz koga crpite ovakve komentare.

radojkovicu,
ajd jopet i necu vise,
stvarno me tvoj lik i delo niti inspirise niti zanima , video sam dovoljno zato mi je mrsko da se bavim time ali kad vec insistiras...

ti ne mozes da se secas jer me tad nisi ni poznavao, ti to mozes samo da procitas u porukama,
jer sam ja te 88 kod ceunga polagao za neka zvanja za koja si ti tad jos bio premlad,
a ja sam tad imao vec 7-8 godina treninga u rukama sto WC sto JKD
ako se dobro secam to su bila neka polaganja za instruktore, mozda pre za mladjeg instruktora,
ako uspem da nadjem diplomu stavicu je ovde da te uverim u to.

to koliko ti kako sam kazes "znas" WC i koliko je primenjiv ja znam odlicno,
dokaz za primenjivost je "masa" WC-ovaca koje je taj tvoj WC savez proizveo i koji se uveliko bore i osvajaju medalje u recimo MMA ili slicnim takmicenjima
a jos jedan dokaz za to je sto ste u svoje treninge poceli da ubacujete boks, kapap ili sta god jos
mozda ti je dosadilo puko teoretisanje pa si resio da se i ti okusas u ringu i da konacno savladas nesto prakticno,
ako ako, nikad nije kasno

sto se pokazivanja znanja tice, ajd da probam da ti docaram plasticno,
ne moram da budem maradona da bi znao kad neko ne ume da igra fudbal,
isto kao sto ne moram da budem hirurg da bi znao da se posekotina mora zasiti,
eee isto tako ne moram da treniram 25 godina nesto da bi znao da to nema sanse da se realno primeni u borbi
ili da prepoznam nekoga ko nema sanse u realnoj ili sportskoj borbi.
naravno ti mozes uvek da me razuveris u to ako mi pokazes gde si se ti to borio i kako si prosao sa svojim WC-om...

I nigde ni na jednom mestu wing chun nije pomešan sa bilo kojom veštinom, već sam rekao, a ti pronađi i objavi snimak ili izjavu bilo kakvog mešanja
citas li ti uopste sta je pisano na ovom topiku ili samo po automatizmu odgovaras svima koji primete nelogicnosti????
pa ti si kako rece i instruktor kapapa, drzali ste zajednicke seminare wc i tajlandskog boksa i kapapa i cega sve jos?
cak ste nudili i mocno oruzje kapap majstora na prodaju po ceni od 15 evra,
ako to nije mesanje wc-a i drugih nazovi vestina ili sportova onda ti imas neki cudan metod ocenjivanja sta je povezano sta nije ...

tako je bilo nekad,
a onda su se pojavili ovi "majstori" sto klubove otvaraju posle tri treninga ,
i koji sve dozvole dobijaju od maticnih "originalnih-tradicionalnih" organa pod uslovom da obecaju da ce svakog drugog vikenda da se telefonski ili preko skajpa cuju sa domacim "grand masterom" koji ce da im izdiktira tehnike koje ce prikazati /m/ucenicima i da mu da link na yutube snimke gde taj isti "majstor" moze da odprilike vidi kako se sta radi od tih tehnika :zblesav:
naravno sve u cilju sirenja vestine /citaj novcanika/:zlud:

nekada se ni u karateu nije moglo polagati za majstora pre navršenih 16. godina....logičan razlog,jel tako...
a pogledajte sada ko sve nosi crne pojaseve...:dash:

mikicu
uz svo duzno postovanje prema tebi ali ovoliki tekst napisan sa tako puno insinuacija i malo pametnih zakljucaka sa jedne i neverovatna kolicina gluposti sa druge strane tera me da verujem da ovo ipak nisu tvoje reci ni razmisljanja,
stvarno ne razumem zasto si ovo postovao ovde ???

autor teksta je ovde pokusao da prikaze neka svoja shvatanja situacije , sto je potpuno legitimno,
njegov stav proistice iz licnih iskustava , znanja a koliko ja to vidim ponajvise su
ulogu u izgradnji stava imali kompleksi iz detinjstva i frustracije koje su se pojavile kasnije mozda pocetkom 30 godina zivota..

ne znam cime se autor kvalifikuje da ceni moralne, kulturne pa cak i psiho fizicke kvalitete drugih,
za takvo nesto morao bi da je akademski gradjanin sa najmanje 2 ili 3 univerzitetske diplome i ko zna koliko
rundi provedenih u ringu ili na ulici kad se usudjuje da sve to pise u prvom licu jednine.
ne kazem da takvih likova nema ,
ali autor je sam sebe diskvalifikovao iz grupe ozbiljnih i znanjem i iskustvom potkovanih jer je u vise navrata napisao neke svoje zakljucke koji se kose jedni sa drugim,
a da ne pominjem gnjecav utisak koji je svojom vestinom ostavio na mene kad sam ga jednom video na treningu u ruskoj ulici u beogradu

u svakom slucaju nije lose i ovo procitati, kolko da se vidi kako razmisljaju neki likovi koji su odrastali 90-tih uz mnostvo "realnih iskustava " kako sam kaze,
dok ovde moralisu o svima i svemu na drugim mestima postuju poruke sa savim drugacijim stavovima, citiram...

Ne znam koliko ste upoznati , ali u Sumadiji i Pomoravlju , sabor se racuna kao potpuni promasaj ako ne izbije masovna tuca po proncipu svi protiv svih . Na zalost sve je manje sabora , i sve manje tih lepih obicaja vezanih za iste .

evo jos malo na temu duhovnosti tog exxxperta koji sve druge zna da osudjuje i naziva "siledjijama"

Sto se duhovnosti tice , to u borilackim vestinama neces naci , ma sta neko pricao , borilacek vestine , kako im samo ime kaze su sredstvo za povecavanje mogucnosti jednog coveka da povredi drugog coveka, to nema ni "d" od duhovnosti , mada su mnogi pokusavali i danas pokusdavaju da daju neki dublji , misticno-duhovno -religijski smisao svojim borilackim sistemima.

a kako je i sam u svom tekstu poceo da se bavi psihoanalizom svih onih koji ne misle kao on ,
evo sta on sam kaze i kako objasnjavu tu iznenadnu pojavu psihologa -amatera

Interesantno je da cim se iznese neka cinjenica koja nekoga pogadja taj odmah postaje psiholog i pokusava da analizira postavljaca teksta koji mu s_meta_.

eto uz nekoliko stihova djoleta balasevica koji mi nekako idu uz takve likove zavrsavam druzenje s vama veceras

Tako to biva kad se previse sniva, a stvarno se malo zna

Bane, verujes li ti u to sto pišeš???
Pa ti si pre Bože i Šegvića krenuo da treniraš??? Osam godina pre 1988 je 1980, a Šegvić je 1981 neko kratko vreme oko godinu dana, radio SimonLau wing chun. Kao bivši šef Čeungove organizacije za bivšu Jugoslavuju , odgovorno tvrdim da ti nikad nisi bio nikakav mlađi instruktor, niti je takvo zvanje postojalo. Ako želiš, može ti to i David Cheung demantovati. 1988 je David prvi put bio u Srbiji. Kakva polaganja za instruktore. Pa Šegvić je tek 1989 polagao u Novom Sadu za 8 studentski rang. Ili su možda svi snimci i dokumenta iluzija. Uostalom tu su iz Šegvićeve škole i Ćosa, Kameni, Igor koji su kasnije u TWCKF savezu nastavili usavršavanje do majstora. Ja te stvarno nisam poznavao, bez uvrede, ali zar je trebalo da te poznajem? ali kako si i sam rekao, tako to biva kad se puno sniva, a malo zna. Toliko, a ti nas sve ovde razuveri, ako nađeš te diplome.
radojkovicu,
ajd jopet i necu vise,
stvarno me tvoj lik i delo niti inspirise niti zanima , video sam dovoljno zato mi je mrsko da se bavim time ali kad vec insistiras...

ti ne mozes da se secas jer me tad nisi ni poznavao, ti to mozes samo da procitas u porukama,
jer sam ja te 88 kod ceunga polagao za neka zvanja za koja si ti tad jos bio premlad,
a ja sam tad imao vec 7-8 godina treninga u rukama sto WC sto JKD
ako se dobro secam to su bila neka polaganja za instruktore, mozda pre za mladjeg instruktora,
ako uspem da nadjem diplomu stavicu je ovde da te uverim u to.

to koliko ti kako sam kazes "znas" WC i koliko je primenjiv ja znam odlicno,
dokaz za primenjivost je "masa" WC-ovaca koje je taj tvoj WC savez proizveo i koji se uveliko bore i osvajaju medalje u recimo MMA ili slicnim takmicenjima
a jos jedan dokaz za to je sto ste u svoje treninge poceli da ubacujete boks, kapap ili sta god jos
mozda ti je dosadilo puko teoretisanje pa si resio da se i ti okusas u ringu i da konacno savladas nesto prakticno,
ako ako, nikad nije kasno

sto se pokazivanja znanja tice, ajd da probam da ti docaram plasticno,
ne moram da budem maradona da bi znao kad neko ne ume da igra fudbal,
isto kao sto ne moram da budem hirurg da bi znao da se posekotina mora zasiti,
eee isto tako ne moram da treniram 25 godina nesto da bi znao da to nema sanse da se realno primeni u borbi
ili da prepoznam nekoga ko nema sanse u realnoj ili sportskoj borbi.
naravno ti mozes uvek da me razuveris u to ako mi pokazes gde si se ti to borio i kako si prosao sa svojim WC-om...

citas li ti uopste sta je pisano na ovom topiku ili samo po automatizmu odgovaras svima koji primete nelogicnosti????
pa ti si kako rece i instruktor kapapa, drzali ste zajednicke seminare wc i tajlandskog boksa i kapapa i cega sve jos?
cak ste nudili i mocno oruzje kapap majstora na prodaju po ceni od 15 evra,
ako to nije mesanje wc-a i drugih nazovi vestina ili sportova onda ti imas neki cudan metod ocenjivanja sta je povezano sta nije ...

radojkovicu ,
neobicno mi je drago sto si uz nadljudske napore diskusiju uspeo da vratis na nivo lepog kucnog vaspitanja.
bez vredjanja sagovornika.
ali ti opet citas po automatizmu i bez razumevanja, vrati se nazad i pocni iz pocetka ali sa punom koncentracijom.
tvoja zelja da pokazes da se WCu Srbiji deli na vreme pre i posle tebe i da dokazes da si ti prvi, jedini , najbolji , najjaci i najlepsi od tebe cini upravo suprotno.
moram da te razuverim, istina je malo drugacija,
postojali su treninzi WC i JKD i pre tebe , to sto ti ne znas, ili sto nisi uspeo da nadjes na netu je nesto drugo

seti se sta ste vi sami navodili kad je tvoj boza poceo da trenira i gde i kod koga?
po tvome sada ispada da je iste godine poceo da trenira i iste godine otvorio klub
tebe ili muci matematika ili imas neki ozbiljniji problem hahah
mada kad se setim koja su sve vasa objasnjenja za dozvole svima redom da otvore klubove i sa najminimalnijim znanjima o WC-u ne bi me ni to cudiloz:)
osim toga ako ti mislis da je boza tada bio nesto superiorniji vezbac u odnosu na sve druge onda se grdno varas i
to je razumljivo jer nisi bio tamo i sva tvoja znanja o tome su iz "druge ili trece ruke"

seti da su pre boze postojali i neki drugi kao recimo leung ting koji je gostovao u beogradu i odrzao seminar, koji to i nije bio , vise je to bilo revijalno predstavljanje, koje to godine bese, pre 80 zar ne?

klub u beogradu je postojao ''80, mozda i ranije ne znam od kad, nisam siguran da li sam tamo dosao 80 ili 81, zato sam i napisao 7-8 godina

pominjes sajmona laua kojeg ti nisi ni video, nisi ni mogao jer tad najverovatnije nisi ni znao za tu vestinu niti si bio na njegovom seminaru u beogradu.i sva tvoja znanja o njemu su posredna ,
ako te zanima mogu iz prve ruke da ti kazem ko je kakav utisak ostavljao tada na vezbace ting, lau, ili dejvid

sto se polaganja tice, mi smo pred dejvidom polagali, i posle toga dobili diplome, ne samo ja , bilo nas je prilicno,
videcu da nadjem tu diplomu, skoro da sam ubedjen da je na njoj pisalo mladji instruktor, ali ako i nije i da sam pogresio i sta god da je pisalo kad je nadjem postavicu fotku,
to sto ti mozda nisi bo na polaganu opet nije moja greska,najverovatnije da su i tada postajale neke norme ko moze a ko ne da polaze
hebiga ni kod tebe danas ne moze svako da polozi za neko zvanje,
nije obavezan da bude redovan na treningu ali mora da ima ili skajp ili mesinger i pristup youtube-u da bi ga instruisao kako da vodi klub zar ne ,
novo vreme novi zahtevi z:mrgreen:

Bilo bi lepo , a i svima bi nam otkrio nove činjenice kada bi išta od ovoga što si napisao moga da potkrepiš bilo kakvim dokazom, " mlađi instruktore" Bane. Počev od toga da sam igde napisao da je wing chun počeo od nas, pa do tvojih kvalifikacija Ne znam kakav si ti sa matematikom, ja sam je položio sa ne baš sjajnom sedmicom, možda bi mogao ukratko da nam napišeš razvoj kung fua u Srbiji onako kako si ga ti video. Koga je briga za činjenice, fotografije, zvanične registracije. Na više mesta je pisano o razvoju wing chuna u Srbiji, pa mi molim te citiraj. Ovako razgovor sa tobom gubi svaki smisao, i strašno je neozbiljno, da ne kažem smešno. Ne znam gde si bio i šta si radio 20 godina, mada niko ne zna ni šta si pre toga radio, verovatno ti znaš. Tako da ubuduće, ako želiš da te iko ozbiljno shvati, moraćeš dosta da poradiš na tome. Ja ti više neću odgovarati, jer nisi odgovorio ni na jedno moje pitenje, i ni jednu svoju nazovi optužbu na naš rad nisi potkrepio činjenicama.I jedno pitanje za kraj.Kada toliko pričaš o nekim vremenima i otvaranju klubova( koje bi bilo lepo da isto potkrepiš dokazima), da li znaš koji je rang imao jedan od pionira wchuna Šegvić, kada je otvorio klub po Čeungovom sistemu u Beograd?. Da me ne razumeš pogrešno, ne napadam čoveka, on je sa Božom doneo TWC u Srbiju.

А бре људи, како вас не мрзи да се добацујете са неким назови "звањима", као да ће звања да учине да неко буде бољи човек?

Последњи пут кад сам присуствовао неком wc дешавању, неки лик опасао жути појас и стао да буде маркирант Дејвиду Чеунгу. Лик се тако погубио да је Дејвид 5 мин покушавао да га убеди да га нападне ко да је на улици (док је доточни мајстор стајао у гарду и ни да се помери). Оно је било више жалосно него смешно...
Да не буде забуне, Дејвид је лепо одрадио "семинар", бар колико је могао због чудних реакција доброг дела вежбача WCa.
иначе тема семинара је била "Самоодбрана кроз призму WCa"...

А бре људи, како вас не мрзи да се добацујете са неким назови "звањима", као да ће звања да учине да неко буде бољи човек?

Последњи пут кад сам присуствовао неком wc дешавању, неки лик опасао жути појас и стао да буде маркирант Дејвиду Чеунгу. Лик се тако погубио да је Дејвид 5 мин покушавао да га убеди да га нападне ко да је на улици (док је доточни мајстор стајао у гарду и ни да се помери). Оно је било више жалосно него смешно...
Да не буде забуне, Дејвид је лепо одрадио "семинар", бар колико је могао због чудних реакција доброг дела вежбача WCa.
иначе тема семинара је била "Самоодбрана кроз призму WCa"...

Neka , neka pusti ih da se dobacuju, da nije bilo ovih ckatljivih pisanija pa da kazemo i vredjanja, nikada ne bih saznao sta se sve desavalo... Jer te kada se sukobljavaju ljudi saznaje se prava istina, a ovako svako pise o sebi u superlativima i kada bi svi bili previse vaspitani i kulturni i kada bi neko izrekao laz, ovom drugom bi bilo glupo i nevaspitano da kaze "e pa nije bas to tako bilo".

Tako da nemojte na ovo sve da gledate kao na nesto lose....Mozda je prepirka losa za neke pojedince ali za sam Wing Chun u svim oblicima je dobra.

Jos jedna stvar koja se tice evolucije borlickih vestina i sportova - Da li ste primetili da ovakvih prepirki nema na boksu, kik boksu Muj taiju, MMA, Dzudou i sl, a ponajvise ima u WC?
Sta mislite zasto? Zato sto tu izgleda najvise ima necega sto "smrdi" ! A nije to samo do kulture i vaspitanja, obrazovanja. U boksu i ostalim sportovima postoje mnogo gori ljudi u tom smislu.Moje licno misljenje je da u Wing Chunu mozda ima i najvise obrazovanih ljudi ili sto bi se reklo laicki najmanje "sirovina" . Jer i sama vestina iziskuje da ne budes stereotipna "sirovina" sa svim fizickim i psihickim sklopom.

Znaci nesto u WC i ljudima koji su u WC ne stima dobro, i trebalo bi se razotkriti sta, e kada se to otkrije onda ce biti kraj svim prepirkama i kolege ce se postovati kao npt kolege iz MMA.

Da li ste primetili da ovakvih prepirki nema na boksu, kik boksu Muj taiju, MMA, Dzudou i sl, a ponajvise ima u WC?.
odgovor je prost,

u boksu postoji liga, borbe, takmicenja, isto kao u kik , tajlandskom boksu , dzudou ili mma,
i svako ko otvori klub moze a ne mora da bude "majstor" ili sta god,
ali kad udje u ring za tri minute se vidi ko , je sta je i koliko vredi.

a u wc-u se ucenici zamlacuju pricama da treniraju vestinu a ne "banalne siledzijske tehnike kojima se koriste ulicari",
treninzi se odrzavaju telefonski ili preko youtuba
klubovi se otvaraju po pricnipu "majke mi ja sam majstor, evo sad ce moj grand master da se javi na skajp da ti potvrdi"
mi smo znas jedini originalni-tradicionalni-autenticni-srbski-wc-majstori i zbog toga smo onako usput organizovali i seminare kapapa, boksa, tajlandksog boksa , saha, ronjenja, jahanja , usne harmonike i origamija.
ako se prijavis u sledecih pola sata na telefon u pozarevcu moci ces da kupis "spiky" vrhunsko oruzje koje koriste svi majstori kapapa po nabavnoj ceni od samo 15 evra
i ako i ti hoces da postanes majstor wc moraces da sledeca tri meseca dodjes barem cetiri puta na trening kod duleta u pozarevac

e pa dok se ne uvedu i sprovedu realne kontrole i uvedu neki drugi principi po kojem neko moze da obucava druge kojim god vidom sporta bice ovako kako je sad.

Bilo bi lepo , a i svima bi nam otkrio nove činjenice kada bi išta od ovoga što si napisao moga da potkrepiš bilo kakvim dokazom, " mlađi instruktore" Bane. Počev od toga da sam igde napisao da je wing chun počeo od nas, pa do tvojih kvalifikacija Ne znam kakav si ti sa matematikom, ja sam je položio sa ne baš sjajnom sedmicom, možda bi mogao ukratko da nam napišeš razvoj kung fua u Srbiji onako kako si ga ti video. Koga je briga za činjenice, fotografije, zvanične registracije. Na više mesta je pisano o razvoju wing chuna u Srbiji, pa mi molim te citiraj. Ovako razgovor sa tobom gubi svaki smisao, i strašno je neozbiljno, da ne kažem smešno. Ne znam gde si bio i šta si radio 20 godina, mada niko ne zna ni šta si pre toga radio, verovatno ti znaš. Tako da ubuduće, ako želiš da te iko ozbiljno shvati, moraćeš dosta da poradiš na tome. Ja ti više neću odgovarati, jer nisi odgovorio ni na jedno moje pitenje, i ni jednu svoju nazovi optužbu na naš rad nisi potkrepio činjenicama.I jedno pitanje za kraj.Kada toliko pričaš o nekim vremenima i otvaranju klubova( koje bi bilo lepo da isto potkrepiš dokazima), da li znaš koji je rang imao jedan od pionira wchuna Šegvić, kada je otvorio klub po Čeungovom sistemu u Beograd?. Da me ne razumeš pogrešno, ne napadam čoveka, on je sa Božom doneo TWC u Srbiju.

radojkovicu,
da li bi bio ljubazan pa postavio konkretno pitanje na koje ti nisam odgovorio?
ako sam nesto i propustio veruj mi nije namerno , nemam taj obicaj.

ti i dalje nastavljas da WC u srbiji poistovecujes sa sobom , sa svojim klubom, sa svojim guruom, i svojim GM-ima.
a ja ti na fin nacin evo po ko zna koji put kazem,da su pored brace cheung postojali i drugi sa kojima se saradjivalo
i od kojih se ucilo /i kod kojih se isto tako moglo polagati kao kod brace cheung/
a koje ti namerno ili slucajno ne uzimas za ozbiljne "igrace" osim kad ti to odgovara da prepravljas necije wc-biografije..

kakve veze segvic ima sa ovom pricom?
pa ja nisam kod njega polagao na seminaru nego kod cheunga,
ali dobro verovatno ti se cini dobrim argumentom da ti meni sad kazes da je segvic polagao za neki ucenicki rang tada
jel to u pitanju?
sad ispade da je u tom trenutku covek koji je trenirao deset godina wc imao manji rang nego ti sto si tad pocinjao,
sve je moguce, pozarevac je to
i kakav je bio segvic na polaganju, dal je umeo nesto,
secam se da su ga onomad ovde na forumu neke slinice koje ga u zivotu nisu videli a kamoli sparingovali pominjali u stilu da bi ga prebili kao macku , a taj isti segvic je drzao klubove kad ti slinavci nisu bili ni u vrticu

e kad smo tu i na toj temi evo onda protiv pitanje za tebe u istom stilu
u biografiji pise....
boza je rodjen 17. XI 1959.god, u Požarevcu
15.01.1979.god, majstor B. Gaberšek organizuje prvi Wing Chun Kung Fu Klub u Požarevcu

majstor sa 19 godina i dva meseca, bravooo
a gde je on to trenirao pre toga i stigao da postane majstor tako ,mlad ?
a znamo da tada nije postojao skyp, yutube i slicno da se moze kao danas daljinski uciti vestina???
ili je to jedno od onih momenata koje se nikad ne pominju kad je u pitanju
originalni-tradicionlni-samo vas-wc.....

Baneeeeee, dva posta, probaj da pročitaš, rečenicu po rečenicu, Pusti Šegvića, pomenuo sam ga te podsetim da nisi mogao biti ispred njega u to vreme. A veću glupost od te da si polagao kod Dejvida nisam čuo skoro. Nadam se da ćeš to da argumentuješ kao i sve do sada. Što se Bože tiče, tiče, centar je bio u Zagrebu kod Truntića, tamo se i polagalo. Treba li da objavljujem slike, rešenja i diplome iz tog vremena, " ILI KAKO BI TI REKAO KAD IH NAĐEM"... Bane, rekli smo argumentovano, pročitaj pa kreni redom. Kada sam izjavio da wc počinje od nas i tako dalje.... ili nemaš odgovore?

Д.Радојковићу не залећи се.
Кад неком ко се не представља својим именом и презименом јавно поменеш име и презиме то представља покушај да се на ту особу утиче -илити застраши.
Надам се да ниси имао ту намеру!

Иначе што се тиче твог покушаја препознавања малко си се занео... само на одређеним местима са појављујем у маскирној варијанти а разноразни семинари нису у тој комбинацији.
Такође, не покушавај да ме препознаш на сликама са тог семинара за који се не сећаш јер сам био превише резигниран да бих се сликао.

Што се тиче тренирања и времена које проводим у сали (и ван ње) оно је моја брига. Слажем се да је 4 пута недељно по сат ипо мало, али шта ћу, имам и других обавеза и задовољстава...

Pitam se kud nestade moj nocasnji post...bio je prepodne ovde a onda je ocigledno nekog istina mnogo zabolela...
Lepo je to kad imate admina da vam udesava i brise sve sto moze da vam smeta...
Pa lepo da ponovimo onda pa da vidimo hocete li opet obrisati post pa da moram nanovo da ga stavljam i prijavljujem admina...

na sajtu WING CHUN INTERNACIONAL na adresi http://www.wingchunint.com/ naci cete spisak majstorskih zvanja linije TWC Pozarevca
U pitanju je vas zvanicni sajt..i na njemu ako odaberete Members pa u padajucem meniju Masters dobicete listing poznatih majstorskih imena sa fotografijama iz ove linije
.
Na spisku stoje sledeci podaci:

David Cheung................Grandmaster
Bob Gabersek............ 9 Master Level
Dusan Radojkovic....... 8 Master Level
Mikic Dejan ............... 8 Master Level
Ivan Stefanovic............ 6 Master Level
Vladimir Zlatic ........... 6 Master Level
Goran Andonov .......... 6 Master Level
Dejan Stankovic ......... 5 Master Level
Irena Vavic ................. 5 Master Level
Branko Jesic ............. 1 Master Level
Aleksandar Kolarski ... 1 Master Level

Moje pitanje na ove zvanicne podatke koje ste objavili je:
Ko vam dade ta silna zvanja pa ispade da ste veci majstori i od Kineskih Grandmastera
Jedan od vasih sa ovog spiska cak je obrijao i glavu, kupio i haljinu kao sto je Ip Man nosio.. pa izigrava velikog majstora licno i jos objavljuje ovakve fotografije.
Dokle mislite da brukate ovu vestinu i da prodajete maglu, delite medjusobno lazna zvanja i obmanjujete narod ...

Poslednja izmena od moderatora:
Pitam se kud nestade moj nocasnji post...bio je prepodne ovde a onda je ocigledno nekog istina mnogo zabolela...
Lepo je to kad imate admina da vam udesava i brise sve sto moze da vam smeta...
Pa lepo da ponovimo onda pa da vidimo hocete li opet obrisati post pa da moram nanovo da ga stavljam i prijavljujem admina...

na sajtu WING CHUN INTERNACIONAL na adresi http://www.wingchunint.com/ naci cete spisak majstorskih zvanja linije TWC Pozarevca
U pitanju je vas zvanicni sajt..i na njemu ako odaberete Members pa u padajucem meniju Masters dobicete listing poznatih majstorskih imena sa fotografijama iz ove linije
.
Na spisku stoje sledeci podaci:

David Cheung................Grandmaster
Bob Gabersek............ 9 Master Level
Dusan Radojkovic....... 8 Master Level
Mikic Dejan ............... 8 Master Level
Ivan Stefanovic............ 6 Master Level
Vladimir Zlatic ........... 6 Master Level
Goran Andonov .......... 6 Master Level
Dejan Stankovic ......... 5 Master Level
Irena Vavic ................. 5 Master Level
Branko Jesic ............. 1 Master Level
Aleksandar Kolarski ... 1 Master Level

Moje pitanje na ove zvanicne podatke koje ste objavili je:
Ko vam dade ta silna zvanja pa ispade da ste veci majstori i od Kineskih Grandmastera
Jedan od vasih sa ovog spiska cak je obrijao i glavu, kupio i haljinu kao sto je Ip Man nosio.. pa izigrava velikog majstora licno i jos objavljuje ovakve fotografije.
Dokle mislite da brukate ovu vestinu i da prodajete maglu, delite medjusobno lazna zvanja i obmanjujete narod ...

Интересантан списак, видим има екстра брзих напредовања, господин са којим сам имао прилике да се упознам 2007. у једном wc клубу (не сећам се која беше линија у питању, тад ме само интересовало да се упознам са радом у глобалу) , и који је показивао екстремно високо познавање историјата и теорије у глобалу, али не баш практчно поткован (уопштено за борење у глобалу) , видим већ има звање мајстора 6ог нивоа.
Честитам ...
Него кад смо већ код тога, колико је потребно временски да се тренира да би се достигао неки од виших мајсторских нивоа?
Колико сам прочитао у претходним порукама, за добијање мајсторског звања потребно је око 5 година?

Poslednja izmena od moderatora:
Aman ljudi dosta više! Svađate se i omalovažavate sebe čineći jedni drugima samo štetu. Ko je šta radio i šta je rekao i tako u krug a na kraju niko ništa neće promeniti. Ogadiste mi ceo forum ovim svađama kao da to nekog interesuje šta je ko radio pre 20 godina. Živi svoj život i trudi se da ga učiniš što boljim ne rasipaj snagu na raspravama jer život bre prolazi. Ajmo malo da budemo ljudi i da prestanemo sa ovakvim stvarima. Svađajte se u privatnim porukama. Ruglo bre gledati. Svi se vi znate međusobom i sad mislite da ćete nešto postići - promeniti ovim raznim pričama. Pozdrav svima i nemojte šta da mi zamerite :)

Na žalost to je cilj. Gde god se piše o wing chunu pojavi se nekolicina , ako propratis istih sveznalica, čiji se postovi svode na pljuvanje. Uvek je bilo onik koji rade i onik koji nikad ništa u životu nisu uradili. Onda se javi zavist, ljubomora i krenu pljuvanja, ne bi li se osetili velikim. Eto. i oni su nešto napisali, kad već ne pišu u njima. I vrlo brzo se stvori grupa istih.Kao pas koji laje na automobil.Nainteresantnije je što na početku piše da tema prati rad saveza, ne dotiče druge.Čitanje ovih postova je uzaludno trošenje energije, tako da vas ja napuštam. Nisam dobio ni jedan odgovor, niste argumentovano ni u jednom trenutku razgovarali, a i saznao sam ko ste...
ma sve vas treba banovati. tracarite ovde kao neke matore babe!
dodje neko na temu koga zanima wing chun i mora da cita 100 strana prepucavanja ciji je tata jaci :roll:

pa se smori i odustane

Na žalost to je cilj. Gde god se piše o wing chunu pojavi se nekolicina , ako propratis istih sveznalica, čiji se postovi svode na pljuvanje. Uvek je bilo onik koji rade i onik koji nikad ništa u životu nisu uradili. Onda se javi zavist, ljubomora i krenu pljuvanja, ne bi li se osetili velikim. Eto. i oni su nešto napisali, kad već ne pišu u njima. I vrlo brzo se stvori grupa istih.Kao pas koji laje na automobil.Nainteresantnije je što na početku piše da tema prati rad saveza, ne dotiče druge.Čitanje ovih postova je uzaludno trošenje energije, tako da vas ja napuštam. Nisam dobio ni jedan odgovor, niste argumentovano ni u jednom trenutku razgovarali, a i saznao sam ko ste...

Ni ja nisam dobio odgovor, argumente za moj tekst sam dao ...vasi zvanicni podaci i vas zvanican sajt, jos jedan u nizu ili vise i ne znate sta gde pisete i koliko blogova i sajtova ste otvarali da bi se propagirali. Vasi sajtovi i blogovi su lepak trake za muve..bacite udicu i cekate neiskusne da se navataju na pompezne tekstove koje objavite i izmisljena zvanja koje medjusobno delite. Kazes da je tema otvorena da prati rad saveza i ne dotice ostale ali svaka vasa objava povlaci tezinu jer se oglasavate kao organizacija koja predstavlja ovu vestinu. Kad se prate vasi tekstovi ispadne da samo vi postojite i bavite se ovom vestinom, od vasih tekstova i pompeznom predstavljanju gomile klubova koje rade sa vama jedva imate 4-5 klubica, vecina njih odavno ne postoje koje navodite a i od ovih koje reklamirate pola su grupice od 5-6 klinaca totalno neiskusnih pocetnika koje u jednom trenutku zovete sekcije a onda odjednom volsebno ih predstavljate kao klubove i lazete ljude jer ovi klubovi ne postoje. Pokupite 5-6 klinaca iz iste ulice i onda to nazivate klubom, ljude od par meseci treninga proizvedete u instruktore, pravite 3 casovne seminare na kojima ucesnicima odmah dodeljujete sertifikate...
Ovakvim ponasanjem brukate i sve ostale koji se bave ovom vestinom i ne mozete reci da ovim ne doticete i rad drugih koji nisu u vasem savezu.
A o pitanju ko vam podelio ta visoka zvanja, kako je moguce da neko ko nije sastavio 4-5 treninga i svo znanje mu se svodi na piskaranje po internetu odjednom postaje majstor 6 levela? Pre 6-7 meseci objavili ste da je prva devojka kod vas postala majstor a evo za par meseci vec pise da je majstor 5 level...to mu dodje svaki mesec po jedan master level? Onog lika iz Kosjerica sto je vezbao u Tingovoj liniji i nikada nije polagao za majstorsko zvanje proglasili ste majstorom 5 levela. Kako to dodeljujete zvanja ljudima koji nisu nikada radili u vasoj liniji?
Zar zaista smatrate da su svi u Srbiji ovce pa da ne vide sta radite. 10 puta ste gori mesetari i prevaranti od pokojnog Vasiljevica....

Back