Tradicionalna porodica ili samohrani roditelj?

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sta je bolje po dete

• Samohrani roditelj

• Tradicionalna porodica (otac i majka)

• Svejedno je

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Dakle da li i vi mislite da deca koja odrastaju bez jednog roditelja, su uskracena na neki nacin u odnosu na decu sa tradicionalnom porodicom?
Svako ko je odrastao bez jednog roditelja vrlo dobro zna šta mu je u životu nedostajalo.

No, kao što neko reče, nije opstanak porodice najbitnija stvar. Ljubav je mnogo bitnija. Tamo gde nema ljubavi zapravo nema ni zdrave porodice.

Нисам приметила да те жене мисле да тата није потребан.
Свесне су веома могућих ризика.. и сигурно се доборо преиспитају пре него што се одлуче на тај корак...
И труде се да детету надокнаде пажњу која му недостаје.
А шта ми радимо? Да ли толико меркамо? Да ли се толико трудимо?
Upoznao sam ženu koja nije želela da se uda, ali je želela da rodi dete, pa je to i uradila. Danas kada primećuje koliko njenom detetu nedostaje otac misli potpuno drugačije.

Ne znam, pretpostavljam da je bolja porodica sa oba roditelja. Ali ne postoji nacin da zaista znamo, svi zive samo jedan scenario: sa roditeljem ili bez njega. Verujem ja ispitivanjima, ali oni ispituju razlicitu decu, ne jedno dete u dve verzije.

Ima ona Larkinova pesma:

(Philip Larkin - This Be The Verse

They fu.c.k you up, your mum and dad.
They may not mean to, but they do.
They fill you with the faults they had
And add some extra, just for you.

But they were fu.c.ked up in their turn
By fools in old-style hats and coats,
Who half the time were soppy-stern
And half at one another's throats.

Man hands on misery to man.
It deepens like a coastal shelf.
Get out as early as you can,
And don't have any kids yourself. )

Sigurno je da oba roditelja daju... ali mozda bi nekome bilo bolje bez roditeljske ljubavi + bez roditeljskih gresaka?

Ne znam, samo meditiram :lol:

Back