TORTE: recepti, saveti, ideje...

Na mene se jedna devojka skoro naljutila, i bas bas uvredila sto nisam htela da joj prosledim recept......kao pobogu mi smo koleginice, ona svima daje recepte....bla bla.....a recept nije moj i ja postujem zelju vlasnice da ga ne delim, iako ga je sama vlasnica postavila na krstaricu....ali kao to rece , to je za njene cure sa krstarice......:) i bas me tako savrseno zabole sto se naljutila......niti smo ikada ranije kontaktirale , niti cemo :D ne volim prepotentne osobe...
A na krstarici cu uvek podeliti svaki recept koji imam vrlo rado...al svakoj susi sa fb da dajem, pa ne pada mi na pamet.....

Evo sam i ja vec par dana mislila na Tenesu. Mislim da je ovo njena torta pa me zanima koje su ovo cokoladice?! Tenesa zamolilabih tebe ili ako neko drugi zna da mi kaze treba mi za sutra do 1-2 najkasnije.
Znam da kinder nije.
Hvala unapred!
18qv.jpg

Ovo nije moja torta,ja sam radila vise puta slicnu ali konkretno ova nije moja.
A te cokoladice su kit-kat,napisala je s.and.i :D.

Slažem se sa Katom, oseti se razlika u ukusu kad je torta odmrznuta, ja bih se naljutila da mi neko proda odmrznutu tortu. I kolače kad ostanu ako kad radim, zamrznem ali je to za nas, nikad ih ne prodajem. Možda se neki ne bi složili ali to je moje mišljenje. Čula sam od nekih žena da može da se zamrzne i da se ne ošteti ali ne znam da li to važi za svaki fondan.

drage moje iskusne "tortenmaherice" ;) jel tko od vas zamrzavao tortu presvucenu fondanom ,mozda je i bila tema ,al ne mogu da pronadjem :(.Ako imate iskustva sa zamrzavanjem molila bi vas za savete .
Mislim da sam već pisala o tome jer preko godinu dana sigurno ima da je to bilo. U petak tortu premazala pk kad zvoni tel, zove tata slavljenika da je on ostao u bolnici i rođendan se odlaže... da stavim tortu u zamrzivač pa će oni zvati kada opet bude slavlje. Zoja je bila u pitanju, naravno za 2 nedelje kada je bio rođendan ja napravimd rugu, ovu sam presjekla na dva dijela i posebno stavila u duplu kesu i u škrinju. Obe sam za naše špotrebe iskoritila, ma ništa se nije osjetila razlika, našlagirala i bile su obe super. Možda je to zato sto u našoj škrinji nema ništa što pušta jake mirise, samo voće, povrće i koštunjave zezancije. Definitivno za mušterije nikad ništa niti sma niti ću zamrzavati

Tako je Goco ali i dalje necu da ti kazem koju cokoladu koristim :zcepanje::zcepanje::zcepanje::cmok2:
e al se nasmijah, jos me stomak bilo

I da se nadovezem na predhodni post.Tehnika davljenja zmija-zaba(ja sam zmija a Daca Su zaba)od mene zahteva da se ovako javno zahvalim,za svaki recept,savet,smanjivanje mera,preracunavanje velicine pleha i trista raznih saveta za svasta nesto,i to u trenucima dok pada na nos od posla,istovremeno prica sa musterijama........:heart::hvala:
Ljubi tebe tvoja zabica, nema na cemu da mi se toliko zahvaljujes, postidi se zmijice moja draga, pa znas da te naprosto obozavam i ne mogu da ti odolim, sta da se radi. :cmok:

Poslednja izmena:
Na mene se jedna devojka skoro naljutila, i bas bas uvredila sto nisam htela da joj prosledim recept......kao pobogu mi smo koleginice, ona svima daje recepte....bla bla.....a recept nije moj i ja postujem zelju vlasnice da ga ne delim, iako ga je sama vlasnica postavila na krstaricu....ali kao to rece , to je za njene cure sa krstarice......:) i bas me tako savrseno zabole sto se naljutila......niti smo ikada ranije kontaktirale , niti cemo :D ne volim prepotentne osobe...
A na krstarici cu uvek podeliti svaki recept koji imam vrlo rado...al svakoj susi sa fb da dajem, pa ne pada mi na pamet.....
Morala sam sve iscitati, kad sam nestrpljiva. Vidim da se pocelo iskreno i otvoreno pricati, sto mi se jako, jako dopada, pa evo i ja da se prijavim da sam ja ta koja je ladyns rekla da ne daje na grupi recept za fil lud-lab torte, tacnije coko kremaste, da ga cuvam samo za nasu raju sa foruma. Nisam ni ja taj fil izmislila, ma kakvi, ali sam ga modifikovala i radim po njemu 100% bez vrdanja i ne dam ga ali nikome sem ovdje. A Cileta podrazavam i sve potpisujem sto je Kaca detaljno pojasnila. Ja isto zivim u relativno malom gradu i kada mi musterija kaze da nikad bolji coko fil nije jela, onda mi to puno znaci. Naravno sto Cile kaze da to nije nikakva mudrost da se napravi, pa nije to trostruki integral ne znam kog tipa... ali ne zelim da se siri, ako neko zeli tu tortu, neka je naruci kod mene i to je to.
Sto se tice drugarstva, ja sam opet takva, ako me neko ensto pita ili cu mu u startu reci da ne zelim to svoje iskustvo da podjelim sa njim, ili cu sve u sitna crjevca da objasnim, ne znam drugarije, ili sve ili nista je kod mene :whistling:

Joj, pa nemojte sad drugari oko recepata da bude problem :sad2: Ja lepo pitam da li će se na sajmu neko ljutiti ako se objavi neki recept nadjen na nečijem blogu, na forumu... Kako ja sad da znam ko je na netu kucao recept samo za drugare a ko za širu javnost :zcepanje:

Razumem ljude koji od ovog žive i neće da dele baš sve recepte sa konkurencijom. Imam i ja 2-3 "svoja" recepta, pa ih čuvam :mrgreen: Ali čim se nešto stavi na otvoren forum, nema tu više tajne. A i danas teško da se za nešto ne može naći recept negde na netu.
Ovaj forum je stvarno divan primer nesebičnosti i prijateljstva iako smo, u neku ruku, jedne drugima konkurencija. Očigledno je ovde to u drugom planu (ako neko uopšte na to i pomisli) :heart:
Ovde niko, ni star ni nov nije ostao bez odgovora ili rešenja za problem. I svi smo ovde bar nešto novo naučili, neko više, neko manje.

I sad se setih da drugarici treba da pošaljem neke svoje recepte... eto koliko su "tajni" :zcepanje:

Slične teme

Back