TORTE: recepti, saveti, ideje...

attachment.php

attachment.php

1 belance na 125 mm kvadratna. Proverena formula. Pri tom morate da znate malo matematike;)

Pa to sa matematikom najmanji problem!!!
Ali malo mi ova racunica ipak nije jasna, jer kod matematike nema lazi nema prevare
125mm2=1.25cm2
sto znaci da za precnik fi28cm, cija je povrsina P=615cm2 treba tacno 615/1.25=492bjelanjka?
Ispravi me ako sam nesto pogrijesila!!!
Moja predpostavka je da je 125cm2/bjelancu,

Pa to sa matematikom najmanji problem!!!
Ali malo mi ova racunica ipak nije jasna, jer kod matematike nema lazi nema prevare
125mm2=1.25cm2
sto znaci da za precnik fi28cm, cija je povrsina P=615cm2 treba tacno 615/1.25=492bjelanjka?
Ispravi me ako sam nesto pogrijesila!!!
Moja predpostavka je da je 125cm2/bjelancu,

Joj, izvinjavam se svima. Daco, u pravu si. Dakle 125 cm2 = 1 belance.

ma ja sam se zeznula sto sam odokativno obzirom da je bila dezert za nas) od 6 belanaca, 15kas secera i kas. sirceta masu razmazala odokativno na sredini pleha od rerne i dok se ona susila previse se rasirila i ja sam shvatila da sam preterala i da sam mozda trebala oko nje da postavim neki obruc , pa sad neznam mozda f26, f27

Debljina kore od belanaca zavisi i od toga da li köru pecete ili susite.Ako se kora susi dugo na temp 100 ili 80 stepeni ostace deblja odnosno bice skoro iste debljine kao sto je bila i kada ste naneli umucena belanca vrlo malo ce splasnuti a ako se pece na 150 kao sto se ovde cesto savetuje kora splasne i bude tanja

Slične teme

Back