TORTE: recepti, saveti, ideje...

za početak , dobro došla ! Što se tiče torti , ja plazmu pravim po Mnjinom recepti ( minjina kuhinjica ) je4dino što dodam čoko bananice i žele . Što se tiče krivih torti donja je uvek neka čokoladna varijanta kod mene ili dobošica , jer ne želim baš da lupam glavu hoće li stajati ili neće a gornja može bilo koja s tim da ja voće uvek ukuvam sa pudingom za ovakve torte . Nadam se da sam malo pomogla ! :-)

Hvala Kato na odgovoru!!! Postaviti ću i slikice nekih mojih tortica- početničkih ... Uživam na ovom forumiću jer su svi tako iskreni i jednostavno je super čitati kako su svi jedni drugima potpora! Pusaaaaaa od mene!

neke od vas su pominjale pleho tako da me zanima da li ih mogu naruciti po dimenzijama tako da odgovaraju mom sporetu jer sam greskom neke kupila ali zvog cicanih vodililca ne odgovaraju....i vas savet koji set da kupim za pravljenje cvetova kao pocetnik, gum pastu sam narucila u eurowiltu kao i fondan i njime prekrila prve dve torte, jedna tprta je imala 6 kg a druga 4 kg, sve sam prekrila sa 1.5 kg fondana, sada mislim da je ipak bilo pretanko a nisam slikala....hvala unapred

032.jpg
Torte su vam prelepe,a ja jedva uspela da postavim sliku.pozz.

Poslednja izmena:
b elly jagodica bobica je prelepa...kojim nastavkom bockas, jel onim sitnim m1, ja sad treba da radim jednu sliku al mi nije bas najjasnje kako da iscrtam linije od cokolade a da ih slag posle bockanja ne sakrije?

Ja konture radim sa crnim šlagom, sa okruglim nastavkom br.2 (jedino taj okrugli i imam:zper:)
Boje najčešće popunjavam zvezdastim nastavkom br.14 jer mi najlepše izgleda. E sad, kad su velike površine, bilo bi dobro imati onaj nastavak što pravi 3 zvezde odjednom, ali ja ga nemam pa ovako duže traje.
Što se tiče prenosa slike na tortu, postoji više načina ali ja radim ovako:
Precrtam željenu sliku na papir za pečenje, iskrojim oko slike, konture izbockam čačkalicom(ispod stavim stiropor)
Naličje papira malo namažem uljem i stavim na šlagiranu DOBRO RASHLAĐENU TORTU.
Čačkalicom obeležim okolo, a preko kontura pređem malo prstom (kao da pišem po njima) da bi se tačkice preslikale.
Skinem papir i crnim šlagom spojim tačkice. Posle sledi "BOJANKA TIME" - popunjavam željenim bojama.
Bilo bi dobro imati više nastavaka, držača nastavaka, jer ovako traje li trajeeeee....

Nadam se da sam pomogla svima koji su nešto pitali....

Ja konture radim sa crnim šlagom, sa okruglim nastavkom br.2 (jedino taj okrugli i imam:zper:)
Boje najčešće popunjavam zvezdastim nastavkom br.14 jer mi najlepše izgleda. E sad, kad su velike površine, bilo bi dobro imati onaj nastavak što pravi 3 zvezde odjednom, ali ja ga nemam pa ovako duže traje.
Precrtam željenu sliku na papir za pečenje, iskrojim oko slike, konture izbockam čačkalicom(ispod stavim stiropor)
Čačkalicom obeležim okolo, a preko kontura pređem malo prstom (kao da pišem po njima) da bi se tačkice preslikale.
Skinem papir i crnim šlagom spojim tačkice. Posle sledi "BOJANKA TIME" - popunjavam željenim bojama.
Bilo bi dobro imati više nastavaka, držača nastavaka, jer ovako traje li trajeeeee....

Jesi i hvala ti puno!!:heart:

I ja Ti puno zahvaljujem na objašnjenju ! Svašta sam dosad pravila al se ovo nisam usudila . nije mi bilo jasno kako papir staviš na tortu . Obavezno probam ! :heart:

Meni su napokon stigle sličice od svadbene koju sam pravila za 6.maj.Stalak je bio tako velik (ah šta ću lkad sam grandoman) da nije mogao da prodje kroz vrata moga stana,ali je najvećei fazon bio u restoranu kad su pomerali rashladnu vitrinu za piće da bi progurali kolica sa tortom.

attachment.php

I misija uspešno izvršena-torta ide ka mladnecima
attachment.php

Ovu su seckali
attachment.php

Autici su od fondana, radjene su na kalupu koji sam napravio.Kada se osusi masa onda radis detalje. Obicno prvo presvucemo kalup belim fondanom malo debljim oko 5-6 mm a posle u boji koji je malo tanji.

A kalup je od?
Ja sam razmisljala da bi mogla kalup napraviti od stiropora, jer nemam od cega drugo!? Pravila sam cesto autice, i bas mi ih traze, ali odustala sam od te varijante da preko torte ide siroka staza sa velikim figuricama bas zbog mase koja je potrebna za njih. Pa sam smislila tu varijantu da je staza u obliku broja rodjendana pa je i uza, pa i manji autici.
Ali sa kalupom od stiropora bi bilo super, moram malo experimentisati

E sad ću Vas ja pitati glupost , al nema veze . Ja sam dosad jagode stavljala u zamrzivač samo za kućnu upotrebu . Znate ono u ćasice pa pošećerim , pa zimi izvadim , otpuste i poćopamo . Sad bih htela da ostavim za torte . Da li da stavljam bez šećera ? Samo onako očišćene ? Kako to da izvedem ? :think:

Slične teme

Back