TORTE: recepti, saveti, ideje...

Pilence, recept je ok, i torta je sigurno ukusna, samo nema potrebe za 500g margarina. Sasvim je u redu 250g, ili 200g maslaca, šta već koristiš.

Mislim, nisam je pravila, ali na osnovu sastojaka ne bi trebalo da ne valja. I ništa komplikovanija za pravljenje nije od neke druge.

I meni se učinilo previše maslaca ali pomislih da ne ispadne torta loša ako smanjim količinu:rumenko:

Što tenesa misliš da se Daca_Su šali? Sigurno je mislila da se fil zalepi po obruču, pa neće baš lako da ispadne. I ja sam prvo na to pomislila, ali sam onda smislila da bih stavila najlon u obruč.

Ja obruce nisam koristila,ali logicno,i ako se zalepi fil prodjes tankim nozem ili spatulom okolo i to je to.Mislim da nema potrebe za najlonom.I nema tu sta da ispadne...

Da, bas sam mislila na to da se fil zalijepi pa ako je torta vec lijepo poslozena u obruc, a ja mozda uzmem noz ili bilo kakvu alatku da obidjem uz ivicu obruca da bih odvojila fil od lima pa malo zadjem u fil i tako da, ostetim samu tu povrsinu i eto. Ne znam jesam li bila jasna, nekako zakomplikovah predhodnu recenicu :dash:
Ali u svakom slucaju, ovi obruci koji su sa mehanizmom su mi OK i to koristim, ali cu definitivno morati kupiti i koji taj obicni za razlicite precnike izmedju ovih mjera koje imam. Posebno mi trbea kod vocnih torti, nemam stalno vremena cekati da s ejadn sloj fila lijepo stisne, pa durgi, nego fino u obruc, nafilujes jednu pa vozis drugu i tako je brze, one fino raven i klraj.
Znam da se o obrucima pricalo, raspredalo ko je od koga kupovao, cini mi se Cacak, moram da malo vratim sjecanje...

Poslednja izmena:
Ma nije me zapanjilo,nego mi bilo malo smesno.....mislim,niko od nas ne zna sve,naravno,i forum sluzi za to da se razmenjuju iskustva,saveti....ali bas takve banalnosti....kako da podignem obruc???

Pa banalnost, pa sta je tu strasno, valjda smijem pitati i najbanalnije, slobodno se ti smij a mene nije sramota pitati.
Obruce cu uzeti, sigurno samo da odlucim hocu li se ovim poslicem baviti vise ili odustajem, moram presuditi jer ovakva raznorazna cimanja koja dozivjeh ovih dana su me nekako skroz osamutila, slomila, pa mi je toliko svejedno jesam li ispala glupa ili ne

Pa banalnost, pa sta je tu strasno, valjda smijem pitati i najbanalnije, slobodno se ti smij a mene nije sramota pitati.
Obruce cu uzeti, sigurno samo da odlucim hocu li se ovim poslicem baviti vise ili odustajem, moram presuditi jer ovakva raznorazna cimanja koja dozivjeh ovih dana su me nekako skroz osamutila, slomila, pa mi je toliko svejedno jesam li ispala glupa ili ne
Ok,pa ti pitaj,nije uopste problem,nego meni doslo da prokomentarisem,stvarno mi je bilo smesno.....i nisam rekla da si ispala glupa,nije sramota pitati,ali neke stvari moras i sam prouciti,ukapirati,isprobati....

Na prste jedne ruke mogu prebrojati koliko stvari sam ovdje pitala prije nego sam isprobala, ma ja ti srljam inace u zivotu grlom u jagode, pa sto ne bih i kad su u pitanju torte i sve alatke oko njih

Dodjoh u Bg sa 17 god i nikog nigdje imala nisam i sve zivo sam sama naucila, nisam pojam imala ni o cemu u Beogradu, sjela u tramvaj br. 2 i upoznavala, brdo ljudi i kolega, zivjela u Studentskom Gradu bez rodbine, bez zemlje, bez icega, pa sta ima veze, savladacu ja i te kalupe
Ma pusti, nisam nikakva
Ok,pa ti pitaj,nije uopste problem,nego meni doslo da prokomentarisem,stvarno mi je bilo smesno.....i nisam rekla da si ispala glupa,nije sramota pitati,ali neke stvari moras i sam prouciti,ukapirati,isprobati....

Nisi valjda sve to prosla i postigla da bi sada poklekla!!?? Ma daj, molim te...pusti neku muziku DO DASKE i pevaj, skaci, vristi, placi...jedno 15 min i IDEMO DALJE!!:klap: PS posalji decu sa muzem u setnju da ne pomisle da si opet u pubertetu...a za komsije bas te briga!!:zcepanje: PSS I da mi javis sta si slusala!

Poslednja izmena:
Ja cu malo da vas udavim sa detaljima, ali u zurbi nisam podesila aparat, pa mi je sve previse mracno :think:

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Poslednja izmena:
Daco nemoj da se ljutis ali i ja sam na prvi mah pomislila da nisi ozbiljna mislim kako odvojiti kalup od torte :eek: ne treba tu puno mudrovanja samo zdrav razum kako odvajas tvoj obruc koji se rasklapa sigurno i tu predjes nozem izmedju torte i ivice kalupa jer se i tu fil zalepi za stranice a o kesama necu ni da komentarisem :zcepanje::zcepanje: opet moram reci da nije sramota pitati nesto sto ne razumes ali neka pitanja su toliko banalna da me nateraju na smeh

Ma ne ljutim se, sta me briga, nije samo to moje pitanje sad bilo razlog, nego uopste! Covjece, nekad na forumu ne smijes nista pitati da ne dobijes po nosu, dosta mi je toga na poslu gdje svaki cas moras procjeniti na koju nogu je ko ustao, kad kako da nesto organizujes, da te ne bi pogledali poprjeko i sta ja znam sta pomislili. Tako i ovdje, vazda se neko nesto :eek: ako je neko rekao nesto sto zaista i misli, a ja bih se prije becila neiskrenosti
Cile, odoh ja da filujem ove torte, bolje da radim i kako ZD rece iskljucim Krstaricu veceras, nego da laprdam svakakve gluposti
A da obruc koji se razdvaja odvajam tako sto stavim neki polumasni papir izmedju torte i obruca i onda mi sve ostane super ravno bez noza, spatule ili bilo kakve alatke

Poslednja izmena:
A da obruc koji se razdvaja odvajam tako sto stavim neki polumasni papir izmedju torte i obruca i onda mi sve ostane super ravno bez noza, spatule ili bilo kakve alatke

E u ove svrhe bi služio najlon koji sam pomenula. Meni je to prvo palo na pamet, kada si ti pitala. Pa zato kada je to nekom smešno, ja onda mogu samo da prevrćem s oči :roll:

a o kesama necu ni da komentarisem :zcepanje::zcepanje:

A ti onda ni nemoj. :bye:

Domacice kao sto ti imas vidjenje nekih stvari tako imam i ja i bilo ko drugi ovde.....i svako ima pravo da kaze i napise ono sto misli i ne znam zasto bi to nekome smetalo.....ja sam uvek iskrena,direktna i u zivotu pa tako i ovde na forumu i napisala sam ono sto mislim,ako ce se neko zbog toga ljutiti ili prevrtati ocima....njegovo pravo...

Slične teme

Back