Daca_Su
Ističe se
- Poruka
- 2.734
E sad, za ovu torticu bih voljela da čujem savjete i komentare kakva je kombinacija boja bolje išla, a isto tako rečeno mi je da ne bude previše nakinđurena. Dogovoreno je da budu 2 različita ukusa, čoko - orasi (to je bila od ZD švaler torta) i preko nje plavi fondan, sa golubom za tatu golubara i brojem 56 njegovog rođendana, a sa druge strane što je isto za rođendan njegove kćerke koja je i naručila tortu da bude bilo šta šta ja odlučim. Sviđa mi se odeja srebrne mašne i tako sam i napravila sa malo tim reljefastim detaljima i onda sam stala, nisam znala koju boju tu još da ukombinujem: plava, bijela, srebrna... i šta još, da li zelena - NE, narandžasta - NE, žuta uz srebro baš i NE i tako se odlučim za crvenu jer je već bila duboka noć, dodam taj koji poklončić i eto...
A evo i torte:
A evo i torte:

Da li je to neko zaista pravio? Ganashe od 1l sl. pavlake i 1 kg čokolade???

Naravno da ne, za jednu tortu je sasvim dovoljno pola kg pavlake i pola kg cokolade. To sam naravno pravila, ali ako treba veca kolicina, onda sto da ne.
Ali kada se pravi Ganache krema ona se ne muti na kraju. Ako ide za kolac onda se sipa vruca, ako ide za tortu ohladi se nekoliko sati pa se torta premaze (jeste fil pomalo rijedak ali moze da se filuje) i ako se koristi u casicama kao desert, onda se naspe vruce u case i ostavi da se dooooooobro ohladi. E tako je najbolje
Jos kad se koristi cokolada sa 70% kakaa, to je pun pogodak!!!!!