TORTE: recepti, saveti, ideje...

attachment.php

Drage moje evo i ja napravila prvu tortu sa fondanom...ajd sad na komentarisanje zanima me vase misljenje..puno cokoladica za vas....

Evo ja cu da je komentarisem torta je divna i uredna :cmok: samo napred :ok:

nemam mikrotalasnu...imala dala je mami jer mi nije nicemu sluzila...jel moze u obicnu rernu?

Ja nemam mikro ali i bez nje opet ozivim taj fondan. Uvijek ce obojen fondan da se tako runi i dijeli u masu grudvica i nece biti plastelinast. Uzmem malo bijelog i spojim sa tim starijim obojenim i dodam jos malo te iste boje ako mi opet treba bas ta nijansa, ako treba svjetlija onda jos bolje. I tako to mjesim rukama, mjesim, ali na kraju je rezultat ozivljen onaj stari fondan. Naravno, on nekako nije tako fin kao kad je svjez... Zato je najbolje sto manje obojenog fondana imati ostataka,a ne obojeni, odnosno bijeli to moze da stoji bez problema cse ozivljava.

A mikrotalasna je zakon za te stvari, ja nikako da je kupim, a lijepo mi je ZD rekla da mi to bude prva invasticija, a ja sve parice dajem u alatice...

za salon vjencanja....

bonicu sam dodijelila,ali ovo ne mogu da ne prokomentarišem javno:postoji li šta elegantnije od ovog vida dekoracije,ruže vjerujem da su jestive,ali da ne znam o kakvom majstoru je riječ pomislila bih da su žive,a tek ovaj reljef sa strane zaokružuje cijelu priču...........jedno veliko BRAVO!!!!!!!!!!!!11

Poslednja izmena od moderatora:
Hvala vam svima na odgovorima...izgleda da cu morati da je sto pre kupim...da ne bih uzimala od mamepa da bude kuma dala...kuma uzela.:))
ko bi znao pre par godina da cu da se toliko primim na pravljenje torti i kolaca i dekorisanje...znaci stvarno je uzivanje...dosuse ja to radim za sebe pa nema frke, nego sve polako...verovatno vama bude i mnogo stresnih situacija kad imate velike poridzbine...pa treba sve da se stigne i da bude lepo...

Ja pravila sinoc cuvenu Dacinu Zoja tortu (ovo mi je prva "pecena" torta u zivotu):D
Nisam imala dobar pleh, nisam imala normalno cime da poravnam sem nekim malim nozem ...tako da vama verovatno smesno izgleda ali eto bice bolje sledeci put! A ruzice od slaga kao dekoracija su ispale katastrofa jer sam previse umutila slatku pavlaku, mnogo mi je bila suva nekako ...

U svakom slucaju moji ukucani su odusevljeni, bas je ukusna! Hvala na receptu!

evo slike da se malo smejete:mrgreen:

attachment.php

Slične teme

Back