TORTE: recepti, saveti, ideje...

attachment.php

daco svaka ti cast, ova me odusevila :D :klap:

Poslednja izmena od moderatora:
Prvo dobro dosla imenjakinje, odnosno kako se kaze nickimenjakinja? :) Ali na drugom jeziku jelte :) :) Salim se malo..
Kao prvo, provereno najbolje kore i bas tako kako zelis COKOLADNE su kore od ZOJA torte, ili ti na forumu se moze naci kao Dacina cokoladna! E sad, bas je skoro bila tema o korama pomenute torte,, neki su se zalili da su im kore tvrde,, I tu su se javljali oni koji ih natapaju, ali po mojoj proceni mislim da je vise bilo njih na strani-da je to najsocnija moguca kora! I moje misljenje je to, jer je i meni tako u pocetku bilo, zelela sam korice kao flis paipr pa ih tanko razvijala, i uvek ih prepecem. Ali sam se onda opametila citajuci ove zene, shvatila sam to sto kazu i koliko su upravu! U kori ima margarin i cokolada, i dok god je u rerni ona deluje "zivo" jer je to rastopljeno, ali kada se na vreme izvadi, da se ne prepece, ona se jakooo brzo ohladi naravno i bude taman mekana i socna, ma kakvo dodatno natapanje! Eto.... i ja da objasnim nekom nesto kad vi spavate :zcepanje: heheheh

Znaci zato meni torta nije uspela.:dash::dash::dash:

Hvala Zvoncice:heart:

Kako su vam lepe torte...

Da li ce moje ikada biti slicne vasim... :rumenko:

Hoce li me koja posavetovati... Pravim tortu na dva sprata od kojih je onaj donji od suskavih kora. I ja sve to osusila poredjala kad ono visoko 12 cm.

Koje visine bi mi trebao biti gornji sprat? :think:

Nesto mislim ali ne mogu da smislim... Isto 12 ili moze manje ;)

:bye:

Ako se negde zalepi ja ocistim celu povrsinu na kojoj radim jer se uvek lepi ako ostane neka mrvica zalepljenog.Fondan premesim i ako se stegao malo ga omeksam u mikro i dok ga oklagijom razvlacim po neki put ga vrtim u krug. Pgledaj na you tube ima snimaka gde se objasnjava razvijanje fondana.Bice bolje sledeci put;)

hvala ZoriceHH, probacu i ja tako...ma dobro prvi put je ipak prvi put nisam ja nezadovoljna nego sam se malko uspanicila kad je krenulo tako da se lepi i puca, mislila sam necu nista uspeti, al ipak sam je fino pokrila, jes da je stvarno minijatura od torte:)

Tasha, znas kako, ima par ovih nasih majstorica (ali kad kazem majstorica bas na njih mislim, na nase profesionalce ovde) koje natapaju malo cokoladnim mlekom, odnosno fajtaju,,, nisam probala i onda ne mogu da kazem "e ne treba, nije dobro.." i sl.,,, ali, nisam probala, jer nisam imala potrebe! Kada sam izvalila da ih uvek prepecem prestala sam to radim, odnosno skratila vreme pecenja kao sto sam rekla i one su kako kaze ona na reklami: "tako socno-tako mocno" hehehe,, znaci, samo su iskustva i misljenja podeljenja, ali ZOJA je svakako natopljena ili nenatopljena vrh torta, i veoma zahvalna za rad (iako mi se naistinu smucila vise koliko je ljudi vole, traze, hvale :D )

tHinker ja ne vidim tvoje slike, a po tekstu bih zaključila da ih postavljaš....

draga iva, ne znam sta je u pitanju, mozda ce se sada videti, ispravljala sam nesto u albumu;)

Daco_011 Plavko je izmisljen, upravo razmisljam sta da mu bacim u kljun:think:, a dalmatineri su savrseni , Marceta, strumpfeta ne moze biti strumfastija:manikir:

svaka cast za sve jos jednom:klap:

Golden Leo, pogledaj ovde, tu su torte za krštenje. Pogledaj, možda nadješ nešto interesantno. Znam da sam nekad videla i torte u obliku oblačića. Ne znam na kojoj strani, ali potraži, sigurna sam da ćeš naći. Puno sreće.

http://www.tortyodmamy.sk/kategoria/na-krstiny

Puno hvala za link!!
Smislila sam nešto, e sad kako će ispasti vidjet ćemo. :) Nikad nisam pravila ljudske likove i nemam pojma kako će mi beba ispasti, nadam se samo da ću uspjeti naći boju kože negdje, ograničena sam na samo jednu trgovinu i prošle godine nisu imali tu boju :(

Puno hvala za link!!
Smislila sam nešto, e sad kako će ispasti vidjet ćemo. :) Nikad nisam pravila ljudske likove i nemam pojma kako će mi beba ispasti, nadam se samo da ću uspjeti naći boju kože negdje, ograničena sam na samo jednu trgovinu i prošle godine nisu imali tu boju :(

Pogledaj na Minjinom sajtu tutorijal za bebu. Jako je lepo objasnjeno - uostalom kao i svi njeni tutorijali, a ja imam u albumu bebu koju sam bas po tim uputstvima i napravila.
http://www.minjina-kuhinjica.com/fondan-i-gum-pasta/figurice-od-fondana/beba-od-fondana/

Kako su vam lepe torte...

Da li ce moje ikada biti slicne vasim... :rumenko:

Hoce li me koja posavetovati... Pravim tortu na dva sprata od kojih je onaj donji od suskavih kora. I ja sve to osusila poredjala kad ono visoko 12 cm.

Koje visine bi mi trebao biti gornji sprat? :think:

Nesto mislim ali ne mogu da smislim... Isto 12 ili moze manje ;)

Visina gornje može biti, tako reći, bilo koja. Naravno. jedino ne bi trebala da bude preniska, jer će biti ružna. Visina od 7-8 cm pa naviše, pogotovo ako imaš i neki ukras na vrhu ne bi trebalo da je previsoka. Mnogo ti je važnija veličina. Trebalo bi da ti u osnovi bude manja toiko da ti ostane po 5 cm sa svake strane, ako je kvadratna, odnosno, 10 cm manji prečnik ako je okrugla.

Back