TORTE: recepti, saveti, ideje...

evo jedne pocetnice medju vama majstorima...
jedno pitanje sto se tice kora za tortu,
koje, po vama, budu onako najsocnije i najmekanije? po mogucstvu cokoladne;)
koje god da napravim, budu mi nekako tvrdje...cini mi se da bi sve mogla da natapam, a ne treba...
mozda ih pretanko razvucem (tj. hocu velicinu, pa ne koristim pravu srazmeru, al ne mere i jarice i parice...:whistling:)

ako je i bilo ovakvo pitanje, unapred se SKUZA...:brus:

cake salute:bye:
Prvo dobro dosla imenjakinje, odnosno kako se kaze nickimenjakinja? :) Ali na drugom jeziku jelte :) :) Salim se malo..
Kao prvo, provereno najbolje kore i bas tako kako zelis COKOLADNE su kore od ZOJA torte, ili ti na forumu se moze naci kao Dacina cokoladna! E sad, bas je skoro bila tema o korama pomenute torte,, neki su se zalili da su im kore tvrde,, I tu su se javljali oni koji ih natapaju, ali po mojoj proceni mislim da je vise bilo njih na strani-da je to najsocnija moguca kora! I moje misljenje je to, jer je i meni tako u pocetku bilo, zelela sam korice kao flis paipr pa ih tanko razvijala, i uvek ih prepecem. Ali sam se onda opametila citajuci ove zene, shvatila sam to sto kazu i koliko su upravu! U kori ima margarin i cokolada, i dok god je u rerni ona deluje "zivo" jer je to rastopljeno, ali kada se na vreme izvadi, da se ne prepece, ona se jakooo brzo ohladi naravno i bude taman mekana i socna, ma kakvo dodatno natapanje! Eto.... i ja da objasnim nekom nesto kad vi spavate :zcepanje: heheheh

hvala na svemu zvoncice mila...:zag:, sestro po vilinskoj prasini, jel te...
bice da je u pitanju pecenje (nit jaga nit prase), probacu sa ZOJOM obavezno, bas ce me kuma obradovati sa njom uskoro, ja je nisam pravila, al ako uspe:worth: tebi za savet...

ja volim i one "bele" korice sa lesnicima, jako su ukusne, ali plasticne viljuske ne dajem gostima:mafijas:

naci cu ja dobitnu kombinaciju...

majstori i majstorice:worth: velikiiiii pozdrav za sve vas, malo je reci da uzivam u vasim umetnickim delima...poseban pozdrav ide za Natali74, zbog koje i dodjoh u ove krajeve...:cmok:
attachment.php
pijemo kafu danas draga?

ako mislite da je jedna od soljica neka od krivih torti, ne, ne...pocetnicka slucajnost:zper:

cake salute:bye:

Beba je od par mjeseci. Ispod ću napraviti Oliveru Katarinu, ta mi je torta onako baš svečana ali za gore jednostavno nemam ideje.

Možeš bebu, može i one koje spavaju, pa pokrivene ćebencetom, kolevku, detalje-portikla, bebi flašica, zvečka(to može biti i 2D da zalepiš sa strane), mede, one šarene kocke.Ako ti budu trebale neke slike, javi pa da ti pošaljem

Dugo me nije bilo, dugo nisam ni pravila torte, ali sad se evo ukazala prilika da napravim nećaku tortu za krštenje. Ima li tko možda kakvu ideju?

Beba je od par mjeseci. Ispod ću napraviti Oliveru Katarinu, ta mi je torta onako baš svečana ali za gore jednostavno nemam ideje.

Jel tebi treba ideja za spolja, ili recept za unutra? Pitam ovo, zato što pretpostavljam da je Olivera Katarina vrsta torte (ukus), a ne da ćeš praviti tortu sa likom O. K.

Možeš bebu, može i one koje spavaju, pa pokrivene ćebencetom, kolevku, detalje-portikla, bebi flašica, zvečka(to može biti i 2D da zalepiš sa strane), mede, one šarene kocke.Ako ti budu trebale neke slike, javi pa da ti pošaljem
Htjela bih da bude dosta jedostavna ali efektna, mislila sam nešto s oblačićima, zvjezdicama.... Ako ti nije problem možeš mi poslati slike, možda mi padne nešto na pamet. :) Puno ti hvala

Jel tebi treba ideja za spolja, ili recept za unutra? Pitam ovo, zato što pretpostavljam da je Olivera Katarina vrsta torte (ukus), a ne da ćeš praviti tortu sa likom O. K.

Da, izvana, nespretno sam se izrazila :D Inače mi je uvijek problem što iznutra napraviti pa sam sretna što mi je O.K. pala na pamet, nisam ju nikad oblačila u fondan, nadam se da će sredina izdržati.

Ja sam vec dve nedelje na ovom forumu i išcitala sam bukvalno 500 stranica koje ste pisale a vezane za torte, fondan ukrasavanje....itd.
Prvo da vam kazem da ste prave umetnice i da ko god dodje na ovaj forum ima želju da nesto i sam napravi...jer kad vi to radite deluje lagano i da moze da se nauci...:D
e sad....u praksi nas "neznalica" to deluje prilično drugačije:hahaha:

Mom sinu je za dva meseca II rodjendan pa sam ja odlučila da mu napravim tortu i da je lepo ukrasim( do sada su mi torte uvek pravile mama, tetke, strine...)tako i zavrsih ovde
U svakom slucaju posle dve nedelje iščitavanja i učenja, danas se ja bacih na pravljenje jedne mini tortice koja je dobro ispala jer ne moze biti prostija (plazma torta) ali fondan koji sam pravila po Minjinom receptu ...bio je super dok nisam pocela da ga oklagijam...onda je poceo da se lepi za sto i da se kida...a baš je delovao super na pocetku, da li sam ja njega premesila ili sta...nemam pojma:think:

U svakom slučaju uspela sam da prekrijem tortu, jer je vrlo mala i napravim neka srca i cvetice...ali to je daaaleeeko od onoga kako treba da izgleda...postavicu slike cim budem skontala kako se to radi...

Jos jednom se zahvaljujem na svim savetima i tutorijalima i nadam se da ce sledeci put biti bolje:)

Ako se negde zalepi ja ocistim celu povrsinu na kojoj radim jer se uvek lepi ako ostane neka mrvica zalepljenog.Fondan premesim i ako se stegao malo ga omeksam u mikro i dok ga oklagijom razvlacim po neki put ga vrtim u krug. Pgledaj na you tube ima snimaka gde se objasnjava razvijanje fondana.Bice bolje sledeci put;)

Back