TORTE: recepti, saveti, ideje...

Drage moje za vas koje ste me pitale na koji nacin radim krive torte a i za one koje interesuje danas sam slikala ceo postupak pa cu vam prikazati u slici i reci
kao prvo torte slazem u obruce jer mi je tako lakse
dscn1185ri.th.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
kad je izvadim izgleda ovako
dscn1188kg.jpg
zasecem nozem malo manje od polovine precnika
dscn1189l.th.jpg

Poslednja izmena:
deo torte koji je visak izgnjecim viljuskom i ponovo nanesem na tortu
dscn1227k.th.jpg
kasnije sve to zagladim nozem umocenim u vrelu vodu
dscn1231t.th.jpg
dscn1236h.th.jpg
dscn1238f.th.jpg
i premazem buter kremom
dscn1239e.th.jpg
dscn1240b.th.jpg

Meni je najgore jer je moja rerna neka stara i skroz nepouzdana, mada je sad muz promjenio grijace i prekidac za temperaturu, tako da bi trebalo da pravilno postize temperaturu, odnosno da je unutra stvarno toliko zagrijano koliko sam i okrenula na prekidacu?!

E blago tebi kad ti je to najjednostavnija torta, i jeste po pitanju fila i ima samo ta jedna kora, SAMO DA JE JA VEC JEDNOM NAUCIM PRAVITI da mi i ostane onolika koliko i poraste na pocetku...Za nedelju pecem cetvrtastu, sinoc je bila okrugla koju sam rezala u srce, a nocas ustajem u zoru da uhvatim jeftinu struju i onda cu sve tako uraditi kako si mi rekla, pa sta bude, a moram uzeti neku lampu jer stalno pregori sijalica u rerni, i lijepo cu sjesti kod rerne i ima da sve ostale poslove zaustavim samo da posmatram tu koru :rotf: :rotf:

nigde nisi navela da to radis ali ja bih dodala jer to moze biti kljucno zasto kora padne .... ja radim sve kao sto je navelaZD. s tim sto kada se kora ispece ne otvaram rernu nego ostavim da se kora ohladi i tek onda je izvadim, to bi mogao da bude jos jedan razlog da beze kora koja je narasla spadne.... ako nije to onda stvarno ne znam:rumenko:

Back