TORTE: recepti, saveti, ideje...

hvala :)
da onda prvo sacekam da se stvrdne, pa onda da sipam.. napravim to ranije?
ako je hladan i bas kremast, valja ne bi trebalo biti problema, ili mozda da keksom zastitim?

Ako ti misliš da u kalup prvo staviš fondan, pa na njega sastojke koji bi trebalo da čine tortu, a onda to izvrneš na tacnu i dobiješ tortu prekrivenu fondanom, mogu ti reći da ne znam nikog ko je tako nešto pokušao.

Hm,a gde je bc u citavoj toj prici....buterkrem ide izmedju fondana i fila kako se fondan ne bi topio i kako bi se fondan lepo zalepio i naravno da lepo poravnas tortu kako fondan ne bi bio grbav.....ovako ako stavis fondan u kaulp pa na njega fil, fondan ce ti se poceti topiti vremenom.....torta mora biti extra cvrsta pre oblaganja fondanom.....ja bas ne znam kako ce ti uspeti ta ideja.....stvarno malo suludo zvuci sto kaze ZD.....

probaj minjin fondan, ili kupi gotov pa te ne boli glava....:)

a da ti stavis fil u kalup pa kad se dobro stegne premazes sa bc, i onda stavis fondan, opet ces dobiti te sarice.....a u kalup pre stavljanja fla stavi providnu foliju da se fil ne zalepi....mislim da ti je to jednostavnija varijanta....lepo naslazes u kalup naopako tortu.....:D

Poslednja izmena:
Evo i ja da se oglasim poslije duzeg vremena, ladyns ja cesto radim takve torte sa pusla korama pod fondan, bitno je da stavis i odozgo koru i premazes sve fino puter kremom, fil cvrsce ukuvas i nema da mrdne ja vrlo cesto radim i kao donju tortu, a gore stavljam manje torte u rasponu od 14-20 zavisno od precnika donje i nikada nisam imala problem cak sam takve torte slala u susjedni grad. Sto se tice toga na sprat ja radim cokoladni ledeni vjetar bez voca super torta za djecije rodjendane.
Zelim uputiti puno pozdrava i ostalim curama, nedostajete mi, ali vremena nemam za cesce druzenje.

Poslednja izmena:
Pa kato, onda ja tebe cekam.:ceka:

Za 50god braka svekru i svekrvi sam pravila tortu. Niti su ocekivali, niti zahtevali, ali ja sam to videla kao odlicnu priliku za vezbanje. A bitno mi je bilo da izgleda dobro zbog fb i slika uopste, jer da bih povecala obim posla, sve sto prikazujem, mora da izgleda dobro. I naravno, da bi mi bila ravna i idalno upeglana, premazala sam je pk. Na stranu to sto smo svi skidali fondan jer ga ne volimo, ali smo odvajali i pk,i pri tom je moje mladje dete pitalo sta je to, jer grozniju stvar u zivotu nije probao. :sad2: Mi smo bukvalno bacili 1/4 torte. Da sam je kupila, tacno bih poludela.

Ceo ovaj esej sam napisala sa jednim ciljem a to je da te pitam cime ih mazes i kako ih ne mazes pk a onako su ti savrseno ravne?

evo me , Bože , blesave žene .... ajd sad ću skraćenu varijantu . Torte kad nafilujem stavim da se ohlade . Ostavim sa strane kašiku dve čokoladnog fila i kad se torte ohlade mažem tanko , izjednačavam tortu kao i vi sa bc . Davno se nije desilo da ne prodje dva tri dana a da nemam neku čokoladnu , tako da restlova uvek imam . Čak i torte koje nemaju veze sa čokoladom , ja tanko premažem , jer mi je to puno ukusnije od bc . Desilo se par puta da fondan malo popusti ali nikad tako da ugrozi tortu i to se dešava samo kad su one vlage u vazduhu . Inače na FB ima strana " dora usluge " gde ženice uglavnom iz Hrvatske pričaju da često mažu torte sa ganaš kremom , pa čak i da stavljaju fondan da dobro ohladjen šlag . Da li radim dobro nemam pojma ali budu utegnute kao da bc .

ZD znam i ja da je ima na ovoj temi ali sam pitala jer sam mislila da znas na kojoj je strani kako ne bih ponovo prepisala pogresan recept.

Smeh hvala na pomoci!

Lady ja sam te tprte sa susenim korama vise puta stavljala pod fondan s tim sto sam je okolo olbavezvo premazivala cokoladnim filom pa preko pk. I ne mrda.

Ja u pk dodajem mlevenu plazmu (iskljucivi plazmu) i ima mnogo bolji ukus od cistog pk.

dscf1027y.jpg

dscf1029tw.jpg

dscf1030d.jpg

Back