TORTE: recepti, saveti, ideje...

crveni zelatin je zelatin za prelive i mnogo brze se steze od ovog belog znaci da ima drugaciju strukturu,ja sam probala da dodajem boju u tecnost za fondan i isto se mrvi kad odstoji crvena i crna za druge nije problem

a da li si dobila ok crnu i crvenu, ja bih ih odmah koristila, ne isplati mi se narucivati za kucne potrebe, ko zna kad ce mi opet zatrebati...

Evo i dječije od ovog vikenda
Zoja po uzoru na Stefanelli, poslali ljudi sliku i kažu da hoće istu takvu
attachment.php

Opet Zoja, mušterija je rekla samo da bude vesela u rozo blijedo i jače nijansama sa ljubičastom, malo sam dodala zlatno žute i smajliće oko torte iz mog novog kalupa, jako sam srećna što ga imam :zskace:
attachment.php

Zoja, moji prvi Štrumpfovi po uzoru na fondan torte
attachment.php

Normalno bi trebalo da se voce prelije da se nebi osusilo......imate vise vrsta tih preliva ....inace za tako male kolicine preliv se zagrije i onda se cetkicom nanosi u tankom sloju na voce ....voce dobije sjaj i zadrzi svezinu posto ga preliv na neki nacin konzervira

Ništa ne bih dodao sem da postoje gotovi prelivi za želiranje u kanticama recimo Italijanski ,ili sami skuvate sa ili bez arome.Oba se mažu četkicom i čuvaju voće i po nekoliko dana jer ne dozvoljavaju da dodje u dodir sa vazduhom.

Srebrna boja ti nije za to
Beli sedef ti sluzu za sjaj fondana i moze na bilo koju boju,na mojoj torti hippo sto se kupa u buretu su kuglice premazane belim sedefom,pa vidi...
Ako nista drugo probaj na malo fondana obe pa ces videti,to ti je bar lako

tenesa hvala puno, probala sam sinoc, bas se lepo sija figurica kad se premaze sedefom,jedino se nije ravnomerno razmazalo ali ja sam nanela odma cetkom za rumenilo pa mozda zato, probacu sledeci put kad se figurica potpuno osusi

Žena me je zvala u 11h, dok sam se spremala da idem u Rumu u nabavku, da joj napravim posnu tortu do 18h. Naravno da sam prihvatila, i napravila joj varijantu sa 4 kore za rozen tortu, pudingom od vanile u vodi, jagodama i biljnom slatkom pavlakom ( na moju konstataciju da biljna sl. pavlaka sadrži kazein, mlečni protein, rekla je da je sveštenik rekao da se to toleriše), i dekorisana posnim šlagom, koji se savršeno umutio. Eto, ako nekom zatreba ideja za posnu tortu. Sa sve tacnom imala je 2960g. :D I bila je visoka 8cm.

mmzurm.jpg

Back