Topli i hladni ljudi

Da li ste topla ili hladna osoba?

• Topla

• Hladna

• Nesto izmedju

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Cesto se pominju "hladni ljudi", pa mene zanima koja je razlika izmedju tople i hladne osobe, tj. da li neko moze biti potpuno topao ili hladan?
Kako se postaje topla ili hladna osoba i koliko su jedno i drugo stanje dobri ili normalni?

Za kraj, sta ste vi, topla ili hladna osoba, ili negde izmedju i zasto to tako mislite?

'Ladna sam. Ne volim da iskazujem svoja osećanja prema drugim osobama, ne zato što ih nemam već zato što sam prilično nepoverljiva prema ljudima. U dubini duše sam jako osetljiva i sve može da me pogodi, iako delujem potpuno suprotno. Msm realno, kada bih iskazivala emocije svaki put kada ih osetim, cmizdrila bih svakih pola sata. :D A nisam neki mrgud, volim da se smejem i zezam sa društvom, ali sve dok sve te ljude držim na distanci. Naravno, izuzetak je porodica i nekoliko bliskih, pažljivo odabranih prijatelja, prema kojima nisam baš toliko drvenjak kao prema ostatku sveta.

Ne možeš prema svim ljudima ponašati isto...ako si prema haldnom srdačan i otvoren, zaledićeš se...opet kada je neko srdačan i otvoren i iskren, nema problema...kada je neko isfoliran, namešten, nakežen......ubi te hladno oružje....kako naći meru i ponašati se kako ti srce nalaže, onda te život ničemu nije naučio, a i ne može....

Ne bih to da li je neko topao ili hladan kao osoba svela pod termin genetska predispozicija koliko pod nešto što se zove učenje po modelu.
Osoba odrasta u jednoj vrsti okruženja gde su ljudi oko njega topli-hladni-nešto između, i on sam obrazuje se i ispolji na jedan od tri načina.
Tu pridodamo njegova lična iskustva, lomove, nili iskustva bližnjih, koja dovedu do toga da osoba stekne neki utisak o potencijalnom stavu koji nadalje zauzima, te je drugi identifikuju kao toplu, hladnu ili nešto između.

Za sebe mislim da sam i topla, i hladna, i to zavisi od situacije u kojoj sam., od ljudi, od raspoloženja. Transformišem se. :D

Back