MisliM_StvaRnO
Primećen član
- Poruka
- 968
Ako odes na prvi post autora teme,videces da se ne prica o top listi jezika koji se najvise koriste vec se prica o listi jezika koji su "najbolji,najpogodniji,najlogicniji".Pod top listom se podrazumeva jezik koji se najčešće koristi u odnosu na sve ostale jezike u svetu. Nebitno da li je web ili nešto drugo.
Ipak za slucaj da sam ja pogresno skapirao autora evo i liste jezika koji se najvise koriste po Github-u.Verujem da je slicna lista i na StackOverflowu...
Lista Najvise koriscenih jezika
*napomena ova lista je samo lista jezika koji se najvise koriste.A posto je javascript jezik web-a.A web uzima jedan ogroooooooman deo kolaca onda je shodno tome Javascript broj 1 na ovoj listi.
No to ne znaci da je js. najbolji jezik,niti da je najgori,niti da je dobar niti los.Jednostavno web je "mali eksercic za ivericu" a javascript je onaj mali pogodan cekic za te male eksercice.
Pravo pitanje je sta kome treba???
android,ios,web,desktop aplikacije,igre,2d igre,3d igre,masinsko ucenje,botovi,server???
dakle kao sto vidite u igru je puno razlicitih vrsta "eksera" pa cete vi shodno tome odabrati razlicite vrste "cekica" ali kad odaberete isti,nemojte dalje sirite zbun kako je taj "cekic" najbolji,jer ostali ne rade isto sto i vi.