Top 3 najgora auta koje ste vozili

Z I S:
U nasem malom svetu postoje fabrike koje su zaduzene za skart(fus) nazalost prva na svetu i jedina najgora je nasa lepa ZASTAVA zatim pijani Rusi, ali i oni su daleko od nas a potom su daleko od celog sveta kao i mi.
Uh, uh, koliko besa. A da stvar pogledamo ovako. Tačno je da se ta naša ZASTAVA ne ubija od kvaliteta. Ali je isto tako za smešne pare omogućila mnogima da prvi put sednu u automobil. Bila je začetnik ukupne motorizacije kod nas, pre Švaba i svih ostalih, bila je začetnik automobilskog sporta, uostalom Jugići su još uvek najmasovnija i najpopularnija klasa na našim trkama! Uz sve ružne primere po pitanju kvaliteta, koji se sreću i kod drugih svetskih firmi, znam više vlasnika "stojadina" koji su bez problema prešli preko 300 000 km!. Ista ta ZASTAVA je decenijama hranila desetine hiljada ljudi. Treba li da kažem da je automobilska industrija svojom kompleksnošću pokretač mnogih drugih industrijskih grana koje hlebom hrane hiljade ljudi. Umesto pljuvanja, navijam da ta ZASTAVA nađe pravi program, stane najzad kako treba na noge, pa da za pristojan novac sa ponosom vozimo NAŠ nacionalni automobil. Ili ćemo priznati kako su Rumuni, Turci i slični pametniji od nas pa će nam prodavati svoje krševe? Malo patriotizma ne bi bilo na odmet.

Ovako ja imam zastavu 128, nemam nista protiv zastave.Ja sam preso preko 1000000hilj. sa ljom bio u Grckoj,Hrvackoj,Madjarskoj po celoj nasoj maloj zemlji ali tek kad sam uradio generalnu motora, sam posto mehaniku radim od (8 razreda osnovne skole).Sad radim u firmi gde smo pre dve godine i nesto manje kupili oko 10 jugica 55, licno sam bio prisutan kad smo uzimali dva juga nisu ni upalili, 3 juga nisu ni dosla do Beograda, 1 jugo je zaribo kod bubanj potoka, ostali su stigli.Medjutim kod dva juga posle predjenih 1000 kilometra pustio je dihtung glave kad smo pogledali zasto videlismo da vici od glave nisu bili ni stegnuti.Ja bi voleo da vozim nov Zastavin auto, ali za sad jeftiniji je polovni i dugovecniji od dva nova juga,sto se tice hranjenja lebom oni ni sami sebe nemogu da prehrane ne sad nego i pre jel ima vise radnika nego jedanj omanji grad.
Ja znam da svaka auto industrija zavisi od zemnje ali dokle da trpimo nerad aljkavost nedisciplinu.

@Espanol - gresis kolega , slazem se sa ZIS- om u potpunosti .... ZASTAVA je auto koji smo svi vozili i sta smo na kraju videli ... KRS - ostaje KRS ... ne kvalitetni su do zla boga ... ne znam dal je istina ali mozda ste i vi culi pricu , ali kazem mozda je lazna : COVEKU OTPALA VRATA i kad ih je namestao sa strane mu je pisalo KAKVA PLATA TAKVA VRATA .... Ne kazem za nas standard YUGO je zakon , jeftini su delovi , mali potrosaca ... a kvalitet :) :) :) ... znamo svi !! Pozdrav za sve ... jer ako je neko patriota ja sam , ali budimo realni !!!!

Z I S:
Ovako ja imam zastavu 128, nemam nista protiv zastave.Ja sam preso preko 1000000hilj. sa ljom bio u Grckoj,Hrvackoj,Madjarskoj po celoj nasoj maloj zemlji ali tek kad sam uradio generalnu motora, sam posto mehaniku radim od (8 razreda osnovne skole).Sad radim u firmi gde smo pre dve godine i nesto manje kupili oko 10 jugica 55, licno sam bio prisutan kad smo uzimali dva juga nisu ni upalili, 3 juga nisu ni dosla do Beograda, 1 jugo je zaribo kod bubanj potoka, ostali su stigli.Medjutim kod dva juga posle predjenih 1000 kilometra pustio je dihtung glave kad smo pogledali zasto videlismo da vici od glave nisu bili ni stegnuti.Ja bi voleo da vozim nov Zastavin auto, ali za sad jeftiniji je polovni i dugovecniji od dva nova juga,sto se tice hranjenja lebom oni ni sami sebe nemogu da prehrane ne sad nego i pre jel ima vise radnika nego jedanj omanji grad.
Ja znam da svaka auto industrija zavisi od zemnje ali dokle da trpimo nerad aljkavost nedisciplinu.
Stoji sve što si rekao! Tačno je da je tamo godinama carovao nerad i javašluk. Ali, stvari se menjaju. Pritisnuti strahom od besposlice, još kako su poslednjih meseci počeli da vode računa o kvalitetu. Pogotovo od kad su stigli Italijani i počeli da im zavrću uši. I to je ono što nam treba, ozbiljan rad i dobra vozila. Zato navijam da u buduće vozimo dobre ZASTAVE a ne neke rumunske krševe.

Espanol:
Stoji sve što si rekao! Tačno je da je tamo godinama carovao nerad i javašluk. Ali, stvari se menjaju. Pritisnuti strahom od besposlice, još kako su poslednjih meseci počeli da vode računa o kvalitetu. Pogotovo od kad su stigli Italijani i počeli da im zavrću uši. I to je ono što nam treba, ozbiljan rad i dobra vozila. Zato navijam da u buduće vozimo dobre ZASTAVE a ne neke rumunske krševe.

Sto se tice Rumuna, auti su bedak ali su izveli nesto novo svaka im cast.Nasi sa 10-kom nista, opet kopija samo se nadam da nece stati kao sa kecom i jugom, i da ce nasa vlada po mom misljenju videti buducnost i uloziti nesto da krene na bolje.Nisam anti protivan na sve tvoje odgovore, nisam takav lik ali kao sto nevidim nasu zemlju u buducnosti tako nevidim ni ZASTAVU.Hvala ti na razumevanju

ta vozio sam bas sve od fice do mercedesa 600.................
pa cu vam kasti sledece

imam u firmi jugo 55, 1989 godiste, vozi ga ko stigne, ugradjen gas vec 7-8 godina, istina da je presao manje od 200.000 km a da mu nikad ali nikad nije radjena generalna ni limarija. ovo prolece ga navedeno najverovatnije ceka i to ne zato sto je progledao nego zato sto je udaren u suvozacka vrata pa smo ga samo malo propeglali da izdrzi do majstora.

da, nekad i sad, velika je razlika, ili sam samo ja imao puno srece sa mojim jugicem :) ali volim ga takvog malog, zahvalan je, malo trosi, delovi jeftini i nikad nas nije ostavio na putu, sem kada padne u zenske ruke pa ostane bez goriva :) :) :)

da moze tek da se negde nadje dobro ocuvan fica...........

Ne bih se po svemu sto je receno slozio oko Yuga. Ja ga imam, i to iz `84 godine, prvi vlasnik, nikada me nije ostavio na putu. Menjam ulje na svakih 5.000, menjam svecice, platinsko dugme, kaiseve, gume, centriram, stelujem sve na vreme, a ponekad i pre vremena. Istina je da sada imam problema sa nekim stvarima, ali koji auto tog godista ih nema. Kada bi ljudi vodili racuna o svojim jugicima, kao sto to rade vlasnici BMW-a, Audi-a itd, prali, polirali, mazili i pazili mozda se ne bi tako pisalo. Istine radi, ovaj auto je odavno zastario, neugledan je, pa cak i ruzan, 90-tih su radjene uzasno lose serije ali on kosta svega 3500 evra. Za odnos prema firminim automobilima svi znamo, a ja sticajem okolnosti znam da je „buljava” mecka E300 uspela da prolupa u rukama firminog vozaca na 150.000 km.
Nije sala vec zbilja. Poznajem coveka koji je radio u Zastavi i kada je hteo da kupi 128-cu, krajem 80-tih, pratio je put od biranja lima do kraja montaze, uz sufliranje svakom montazeru: ej, ovo je moj auto, daj zavrni to kako treba, ofarbaj lepo, zastiti ljudski. Do dan danas auto ga fenomenalno sluzi. Eh, da tako rade svaki...

Ma ne moze srbin nista da napravi kako treba! Bar ne u svojoj zemlji.
Kakav bre yugo! Kvarovi cesti, delovi losi, to je auto za one koji znaju sami da ga popravljaju a ne za obicnog coveka koji hoce da sipa i ne misli. A i trosi previse za svoju snagu.
Ali zato smo mi automobilska nacija, posto stalno visimo kod majstora, naucimo i sami stosta, ja bih mog'o sam da servisiram anlaser kol'ko me je puta zezao.

Ja ne razumem pitanje. Na šta se misli kada se kaže tri najgora auta koja ste vozili. Da li se misli na udobnost i performanse vozila ili broj kvarova? Dobro očuvani Wartburg sa aspekta kvarova će biti bolji od razdrndane Mečke. Drugo, vozio sam Wartburg deset godina ( ćaletov auto koga je on kupio kao nov) i po meni u svojoj najnižoj klasi je zakon. Prodat je vlasniku STR i dan danas radi ko zmaj noseći svaki dan u cugu preko 1000 kg! Kada će Renault 4 povući toliko (svojevremeno je njihova nabavna cena kao novih bila ista). Da nije onog lopova Šandora koji nabio cenu rezervnim delovima kao da je Mercedes ovaj ružni ali korisni auto bi više vozili oni kojima je transport robe prioritet. Dalje, svi pljuju po Trabantu a retko ko zna da toj igračkici od auta možeš uraditi generalku na livadi sa minimalnim alatom (ključ 13 i čekić). Istini za volju posle generalke pređe 5 - 6 hiljada pa se opet zamene karike i furaj dalje. Pozdrav!

Garwor:
Ma ne moze srbin nista da napravi kako treba! Bar ne u svojoj zemlji.
Kakav bre yugo! Kvarovi cesti, delovi losi, to je auto za one koji znaju sami da ga popravljaju a ne za obicnog coveka koji hoce da sipa i ne misli. A i trosi previse za svoju snagu.
Ali zato smo mi automobilska nacija, posto stalno visimo kod majstora, naucimo i sami stosta, ja bih mog'o sam da servisiram anlaser kol'ko me je puta zezao.

Zasto ljudi koji su vozili zastavine automobile idu u raj pakao su vec prosli, malo stari fazon ali poucan.Pozdrav....... :)

Ja svaki dan ispred zgrade vidjam tipa nagnutog nad haubom BMW-a kockice 320i. A lep, boja starog zlata, zicane felne.Taj ljudi stvarno prolazi kroz pakao. Tako vec godinu i nesto, prosto mi ga zao.
Dok ja samo zujim sa mojim Jugom :-) :-) :-) (ovo je bio pokusaj da pontiram, besuspeno, priznajem, idem da se isibam)

Z I S:
Zasto ljudi koji su vozili zastavine automobile idu u raj pakao su vec prosli, malo stari fazon ali poucan.Pozdrav....... :)

ah kad sam kupio jugica nisam znao nista o kolima osim da sipam samo benzin i vodu u posudu za brisace

a sad znam:

1. da skinem karburator ,ocistim popravim ga vratim nastelujem
2.zamenim platine i nastelujem
3. da skinem alanser zamenim cetkice remontujem ga ...
4.da zamenim homokineticki zglob desni(hvala bogu da sam u kolima imao velike gijadore isao sam na neki remont masina)
5.nesto oko stuje sam sam radio .zamene raznih automata oko volana ukljucujuci start bravu kad se pokvarila
6. oko limarije sam burazeru podosta pomagao kad smo varili zadnji most
sam sam skinuo gibanj i vratio to sam video od cice(baba mu je glavni pomocnik) jednog iz bataje koji radi gibnjeve

sve u svemu dusu mi je izvadio ,
a bogami i ja njemu
em sam ga teretio uglavnom po 100 alata i materijala i jos suvozac sa mnom (ja i i on bar 200 kila minimum)
ali dok je isao isao je ko zmaj

yugo 45:
ah kad sam kupio jugica nisam znao nista o kolima osim da sipam samo benzin i vodu u posudu za brisace

a sad znam:

1. da skinem karburator ,ocistim popravim ga vratim nastelujem
2.zamenim platine i nastelujem
3. da skinem alanser zamenim cetkice remontujem ga ...
4.da zamenim homokineticki zglob desni(hvala bogu da sam u kolima imao velike gijadore isao sam na neki remont masina)
5.nesto oko stuje sam sam radio .zamene raznih automata oko volana ukljucujuci start bravu kad se pokvarila
6. oko limarije sam burazeru podosta pomagao kad smo varili zadnji most
sam sam skinuo gibanj i vratio to sam video od cice(baba mu je glavni pomocnik) jednog iz bataje koji radi gibnjeve

sve u svemu dusu mi je izvadio ,
a bogami i ja njemu
em sam ga teretio uglavnom po 100 alata i materijala i jos suvozac sa mnom (ja i i on bar 200 kila minimum)
ali dok je isao isao je ko zmaj

Covek kad mi bude zatrebala pomoc zvacu te samo sto radim VW,FORD to ti je to isto:)

Vozio sam dva wartburga

1 se raspao od rdje, ali je motor bio extra, na otpad je otiso sa ispravnim motorom, a sve ostalo je bilo u stanju raspadanja i spolja i iznutra, napravio mi kucu, fala mu, prevezo sve zivo, samo sto nije bio kupleraj u njemu
2, Wartburg voyen od 1988 sluzio ko bog, potrosio mi jednu lamelu, par blombina. jedne gume, jedne kablove, platine 3 kompleta i 3 akumulatora, fala mu ko ga napravio isao ko zmaj i sad je ispravan i moze na put oko sveta, nije radjena generalna i ne treba, sve na njemu tip top, samo da ga registrujem, al ne vidi vraze mator je,
3. U aprilu kupili smo cedo nase domace industrije JUgo Trula visnja In, *izem ti ovo IN, u prvom mesecu posle dvaes dana crkava sledece: Istrument tabla, digitalna i ko je naruci iz Indonezije da mi je znati, akumulator zbog iste table koja je posisala svu struju, menjac riknjava odnosno takav je i doso pa krci ko djavo iz trece u drugu, iz prve u drugu ma uzas, krrrr, pospadase rucice, zeza plovak neznas dal imas il nemas goriva, valjda su svi takvi i novo sto se ugradjuju, gume su ocajne, kablovi samo selotejpom izolovani, a servis na Vozdovcu za njih je da se ubijes odma kad vidis koji ce ga levaci servisirati dok je u garanciji, privatizovani servisi, gulikoze su im gazde, za prvi servis ti uzmu 10000 i to je kao normalno, dati za tri litra ulja i filter. Cista ucena zbog garancije. Ma ljud da se ne lazemo tamo u Zastavi su zaposleni ladolezi koji definitvno treba da idu u Sabantu da cuvaju koze umesto sto sklapaju auta od delova skupljenih skoca i konopca.

3. U aprilu kupili smo cedo nase domace industrije Jugo Trula visnja In, *izem ti ovo IN, u prvom mesecu posle dvaes dana crkava sledece: Istrument tabla, digitalna i ko je naruci iz Indonezije da mi je znati, akumulator zbog iste table koja je posisala svu struju, menjac riknjava odnosno takav je i doso pa krci ko djavo iz trece u drugu, iz prve u drugu ma uzas, krrrr, pospadase rucice, zeza plovak neznas dal imas il nemas goriva, valjda su svi takvi i novo sto se ugradjuju, gume su ocajne,
Iz Koreje je u stvari. Prvi put čujem da riknjavaju te nove table. Da bi nam malo detaljnije opisao kvar na njoj?
Plovak im je std boljka.
Gume su plastične Trayal-ke, jel tako?

Ауди А4 Мк1

Убедљиво најгори ауто који сам возио преко 15ккм и ни дан данас не могу да се наместим и да се осећам пријатно у њему :roll:

Застава 128

Само зато што је стар и дрндав, а иначе му ништа посебно није фалило... лакше сам возио њега него горепоменути крш.

Треће место је празно јер су сви остали мање-више ок.

Bas sam svasta vozio u zivotu, ali nesto kao FIĆA, Boze sacuvaj. Neponovilo se! Zasto ?Nemojte Ljudi...I Zastava POLY. Usiljeno resenje dostavnog vozila. Da je kabina samo malo duza. Bio sam u fabrici kad su resavali problem pucanja spoja kabine i tovarnog dela.
da, to je dobro poznat problem :mrgreen:
chesto moze da se vidi poly kako mu se vuche zadnji deo po putu sa nosom podignutim u vish :mrgreen: i naravno...onda pukne, i the end :D

Back