Izvinjavam se svima na odsustvu posto sam mislio da je tema zapustena. U medjuvremenu sam pogledao neke serije pa mislim da je vreme da obnovim pocetnu top listu:
1. Battlestar Galactica - Sumnjao sam u ovu seriju ali sto je vise prolazila sve je bila bolja i bolja bilo je i nezanimljivih epizoda ali kako se zavrsavala postajala je fenomenalna. Neumorna potraga za zemljom i cyloni koji ih cekaju na svakom cosku cine ljude ocajnim i umornim. Omiljeni lik -William Adama-
I dalje na prvom mestu i najverovatnije ce tako ostati duze vremena
2. Breaking Bad - Nisam smatrao ovu seriju preterano zanimljivom i dosadnom ali posle prve epizode mi je se neverovatno zasvidjala. Odgledao sam za sada oko desetak epizoda. Dvojac Pinkman i White su po mom misljenju prikazali savrsenu i besprekornu glumu. Serija ima pomalo mracnu tematiku ali Jesse i Walter su nenormalno zanimljiv i smesan par krijumcara droge pa tu pomalo nezanimljivu tematiku serije razbijaju. Omiljeni lik -Jesse Pinkman-
3. The Walking Dead - Najrealisticniji prikaz kakva bi situacija bila kada bi svet pogodila epidemija i globalna zaraza, volim surovu realnost sveta koji ih okruzuje ali da je covek na kraju uvek sam sebi najveci neprijatelj. Omiljeni lik - Daryl Dixon -
Seriju stavljam na trece mesto zbog skore premijere 4 sezone sa kojim je mozda jos vise dobila na kvalitetu.
4. Firefly - Potpuni novitet sto se tice SCI-FI serija jedina koja nema vanzemaljske rase vec ima spoj nespojivih elemenata revolvera i putovanja kroz svemir ima elemente divlljeg zapada, mozda cu zvucati malo glupo ali serija ima dobru dusu i "laka" je za gledanje. Nemogu ni priblizno da zamislim koliki bi uspeh ova serija ostvarila kroz pedesetak epizoda imala je nezamisliv potencijal ali je nazalost prekinuta. Omiljeni lik -Malcolm Reynolds-
5. Game of Thrones - Nisam neki fan istorijskih serija ali ova serija me je prosto odusevila jedina serija bez ijedne dosadne epizode svidja mi se haos koji vlada u kraljevstvu i primesu natprirodnih stvorenja. Omiljeni lik - Jaime Lannister-
Serija je pala na listi zbog trenutne pauze izmedju sezona i vratice se na pocetku emitovanja sledece sezone.
6. 3. Doctor Who - Jedina serija koja traje preko 50 godina i to samo po sebi govori o njenom kvalitetu serija je dobar upoznavatelj sa pojmom vremenskog putovanja i konstantnog humora i smeha. Omiljeni lik (da ne racunam Doctora) -Strax-
Isti slucaj kao sa Game of Thrones.
7. True Blood - Vampiri su konacno izasli iz svojih sklonista i pokusavaju da se izbore za jednaka prava sa ljudskom rasom jedna od serija koja me je najduze drzala prikovanim za ekran i jedva sam cekao sledecu epizodu. Omiljeni lik - Billith -
Jedva cekam nastavak serije zanima me kako ce se Bill, Sookie, Eric, snaci u novonastaloj situaciji sa zombi vampirima bas mi je krivo sto je Bill izgubio super moci bas je postajao dosadan kao lik i ova promena je bas osvezila njegov lik.
8. Fringe - Ne preferiram nesto serije tipa fbi i istrazivanja zlocina ali mi se ova svidela zbog natprirodnog, dr. Bishop je apsolutno fenomenalan lik i John Noble koji ga glumi bez sumnje najbolji i najkomicniji lik u bilo kojoj seriji koju sam gledao. Omiljeni lik -Walter Bishop-
9. House M.D - Zaista odlicna serija Dr House je vrlo interesantan i zanimljiv lik po meni dosta glumaca u serijama koje nemaju pribliznih tacaka sa ovom imitiraju njegov humor Hju Lori glumi fenomenalno i prirodno. Omiljeni lik - Gregory House -
10. Allarm Fur Cobra 11 - Serija koju volim da gledam ali je veoma tesko naci. Serija nema neku odredjenu glavnu pricu sve epizode su takoreci iste ali nijedna mi nije bila dosadna. Omiljeni lik -Semir Gerkhan-
Sto se tice serije Homeland nije me nesto zainteresovala i nisam je gledao, Supernatural sam odgledao nekoliko epizoda i nije me nesto narocito privukla mada mislim da cu je ponovo gledati.