Мојијех топ 25 вилмова

Прељуб

Obećava
Poruka
74
1000020941.jpg

Браћо моја крстаричарска, као што знате, синоћ сам вам изложио својијех топ 25 музичких албума. Е. Ја тих топ 25 листи имам свакаквијех а овах је за вилмове. Шта мислите о моме списку? Које вилмове ваша ****** готиви?

Ja bih od tih uvrstio jedino Let Iznad Kukavičjeg Gnezda, ali ima nekoliko koje nisam gledao. ostali su mi ili odlični ili dobri, osim Blistavog Uma koji ima jedan od najboljih početaka ikada, a Petparačke Priče bi mi bile tu negde blizu, ali ne verujem da bi ušle u mojih Top 25. Bekstvo Iz Šošenka ne mogu da gledam zbog onog velikog previda u scenariju na kraju, ali sve u svemu, dobra lista.

Znam da je ovo zabava, no također vjerujem da su razumni ovdje svjesni da su sve te liste uvelike subjektivne.

To je i za velike kreacije od glazbe to literature, a nekmoli za novonastali film.

Film:

1. kolektivno je djelo i nema pravoga autora
2. ovisi o tehnologiji i nijansama podložnima vremenu
3. i za filmofile je zasitan- neko veliko filozofsko ili književno djelo možete čitati 30 puta i otkrivati novo, dok kod filma to nije moguće. On je plošan po naravi
4. vrijeme mijenja glumu (stil), kinematografiju....
5. film je slabo izražajan i "mutav". Praktički svi filmovi snimljeni po knjigama djeluju inferiorno, uz par iznimaka
6. uza sve rečeno- film može biti dobra zabava.

No ja sam ga se zasitio, pa iako čitam 2-4 knjige simultano, nisam gledao film godinama jer mi djeluje apsurdno i
šuplje.

RIP

Back