Toma Nikolic ratni zlocinac?

vzeoy7y9:
crni djordje:
Mislim da je gospodju Kandic zabolelo sto ju je gospodin Nikolic javno optuzio za sta je optuzio.Nije znala zena sta ce,i eto je optuzba za ratne zlocine.Samo...Sada je na delu pravna drzava,da ne bude opet rekla-kazala.I neka Toma odgovara ako je kriv za zlocin,i neka Kandiceva odgovara za klevetu ako Nikolic u ne nadju podatak da je zlocin pocinio
ako se ustanovi da je laz sto ona kaze,ja mislim da ce je "zaboli" ite kako,ako ne kidne gde su svi ustase u fasisti kidnuli.
Crni Gjordje,nije stali sta ce se dogodi izmedju nji dvoje,radi se o Srpsko dastojanstvo,u ime ljudska pravo hoce da unisti.
Ja ti opet kazem,krenula je akcija drzave protiv b92.Tajna akcija koju podrzavam

PORTPAROL MUP-A HRVATSKE : NIKOLIĆ NIJE UČESTVOVAO U RATNIM ZLOČINIMA
SPOLJNA POLITIKA - Subota, Jun 18, 2005 14:49 RTS

Portparol MUP-a Hrvatske Zlatko Mehun je izjavio da policija ne raspolaže informacijama da je Nikolić učestovao u ratnim zločinima.

Ustanovljeno je da je on u selu Antinu boravio, ali posle perioda kada su činjeni zločini. U Antinu su, prema iskazima meštana, po dolasku JNA i dobrovoljaca bila 92 stanovnika, od kojih je 32 ubijeno ili nestalo, a osam razmenjeno.

Posle ovakve izjave portparola hrvatskog MUP-a generalni sekretar radikala Aleksandar Vučić rekao je da zbog izrečenih laži sada treba uhapsiti predsednicu Fonda za humanitarno pravo Natašu Kandić. Sada je na ispitu pravna država, ocenio je Vučić na mitingu SRS u Mesnoj zajednici «Kozara» na Novom Beogradu.

BodoniuS:
PORTPAROL MUP-A HRVATSKE : NIKOLIĆ NIJE UČESTVOVAO U RATNIM ZLOČINIMA
SPOLJNA POLITIKA - Subota, Jun 18, 2005 14:49 RTS

Portparol MUP-a Hrvatske Zlatko Mehun je izjavio da policija ne raspolaže informacijama da je Nikolić učestovao u ratnim zločinima.

Ustanovljeno je da je on u selu Antinu boravio, ali posle perioda kada su činjeni zločini. U Antinu su, prema iskazima meštana, po dolasku JNA i dobrovoljaca bila 92 stanovnika, od kojih je 32 ubijeno ili nestalo, a osam razmenjeno.

Posle ovakve izjave portparola hrvatskog MUP-a generalni sekretar radikala Aleksandar Vučić rekao je da zbog izrečenih laži sada treba uhapsiti predsednicu Fonda za humanitarno pravo Natašu Kandić. Sada je na ispitu pravna država, ocenio je Vučić na mitingu SRS u Mesnoj zajednici «Kozara» na Novom Beogradu.

Ма, питање је да ли то ђубре Нарашу Кандић уопште
треба ухапсити - ко ће о њој да се брине у
затвору... њу треба је*бати и тући НАИЗМЕНИЧНО.

urospo:
Natasu Kandic sada u aps, da svira malo klavir :evil: ....doduse ne bi joj to tesko palo, ona je vec naviknuta na takvo okruzenje s obzirom da ona odavno obitava u nekom od kaveza u zooloskom vrtu kod Bojovica :x

Ма њу треба затворити и бацити кључ.

Nasa mera jeste Nebeska Srbija;
visina i uspon, podvig i borba.
Nasa mera jeste Pobeda!
Sve za Obraz, a Obraz ni za sta!
+NEBOJSA M. KRSTIC

eremita:
Ма, питање је да ли то ђубре Нарашу Кандић уопште
треба ухапсити - ко ће о њој да се брине у
затвору... њу треба је*бати и тући НАИЗМЕНИЧНО.

Nexus 6:
ne moze niko da se uhapsi za klevetu...
a, ti eremita, idi pregledaj glavu...zbog poslednje recenice prethodnog posta...

А што ја Nexus-e да "прегледам
главу", ха, мислиш да би се због ОНОГ ПРВОГ
Надаша Кандић (тј.Смрдић) бунила???
Вараш се... :lol: :lol: :lol: а уживала би и у
оном другом у ишчекивању оног првог :lol:

Prestanite da vredjate i da psujete Natasu Kandic!!!
Psovke su reci ljudi koji nemaju sta pametno da kazu. Da li ozbiljno mislite da ce nju ili bilo koga, ko u nju veruje, dotaci to sto govorite da je ona *****?
Ja licno ne mislim da je Nikolic ratni zlocinac, ali je svakako zlocinac. Mozda nije pucao, ali je potpirivao nacionalnu i versku netrpeljivost i mrznju i podrzavao Seselja koji je javno govorio da su Hrvati ovakvi i onakvi, a za to moze da dobije i do 5 godina zatvora i policija bi trebala da ga uhapsi. Dosta je bilo ratova zbog politickih interesa ljudi kakvi su Milosevic i Seselj. Neka svi ti zlocinci odu u zatvor i da svi konacno zivimo mirno. Zar vam nije lepse da svi oni koji su ubijali odu u zatvor, a da mi konacno udjemo u EU, da lepo zivimo, i da na nas vise ne gledaju kao genocidni narod? Meni jeste.

Госпођице Џокеј, с обзиром на ментални капцитет не бих Вас пустио ни на хиподром као џокеја, пардон, не бих Вас пустио ни да трчите по хиподрому.
Кажете да су Шешењ и Николић, узгред буди речено моји апсолутно неинтересатни и неомињени политичари, криви за ратове.
Да нису њих двојца, којим случајем, били вође Маспока у Хрватској?
Да нису, којим случајем, њих двојца наговорили Шпегеља да купује оружије бетонира бункере по Хрватској?
Да нису, којим случајем, њих двојца убедили Алију Изетбеговића да повуче потпис са мировног споразума о мирној сепарацији и подели Босне потписаног у Босни?
Да нису којим случајем њих двојца смислили чувену Алијину реченицу коју је изговорио тим поводом?
"Никада не бих жртвовао самосталност због мира али ћу зато увек жртвовати мир због самосталности Босне!"

Није овде реч о Томислави Николићу.

Mica D.J.:
Prestanite da vredjate i da psujete Natasu Kandic!!!
Psovke su reci ljudi koji nemaju sta pametno da kazu. Da li ozbiljno mislite da ce nju ili bilo koga, ko u nju veruje, dotaci to sto govorite da je ona *****?
Ja licno ne mislim da je Nikolic ratni zlocinac, ali je svakako zlocinac. Mozda nije pucao, ali je potpirivao nacionalnu i versku netrpeljivost i mrznju i podrzavao Seselja koji je javno govorio da su Hrvati ovakvi i onakvi, a za to moze da dobije i do 5 godina zatvora i policija bi trebala da ga uhapsi. Dosta je bilo ratova zbog politickih interesa ljudi kakvi su Milosevic i Seselj. Neka svi ti zlocinci odu u zatvor i da svi konacno zivimo mirno. Zar vam nije lepse da svi oni koji su ubijali odu u zatvor, a da mi konacno udjemo u EU, da lepo zivimo, i da na nas vise ne gledaju kao genocidni narod? Meni jeste.

ХРАВТИ И ЈЕСУ ГЕНОЦИДАН НАРОД, а ви ЛАТИНСКЕ СНАЈЕ ШТО ПРОДАДОШТЕ ВЕРУ ЗА ВЕЧЕРУ ......... ........, а после можда промените мишљење.

najveci_izdajnik:
Ma ne uopće,u Antinu je poklao samo par mještana svojom rukom i njegovi dragovoljci pol sela !
Karakteristično u radikalsko-četničkoj maniri !

Пре свега радикали уопште нису четници. Они су тврди левичари а њихови чланови све
бивпши КОМУНИСТИ или потомци тих неосуђених злочинаца.Они немају никакве благе
везе са четницима - и то што њих или
било које друге учеснике у сукобима од 90. ви бивши и садашњи комунисти пропале СФРЈ
називате четницима, е, то нам је позната замена теза још од '45. и комитетске флоскуле
Учешће четника у свим овим сукобима је занемарљиво, прво зато што четници којима лично
припадам заправо уопште више и не постоје, а друго они који су узели учешћа у сукобима
- УБИЈЕНИ СУ С ЛЕЂА.

najveci_izdajnik:
mirjanav2004:
tako mu i treba kad je najpopularniji
vise od trecine srbije glasa za njega
sram ga bilo
bas je nestasan
zar neki toma da bude popularniji od natase smrdic
a toliko para se ulaze u nju i njenu kampanju
bas je bezobrazan
pavi zlocinac

Jel imaš ti mozga * četnikuška ?
Gdje ti je idol Slobo ?

Za koliko bu zadovoljila Amere, abstiniraju na Kosovu :!:

Мајмуне УСТАШКИ ЗАХВАЛИ ПАПИ што данас нисам ближе теби.

Од Маркушице до Антина вија Хаг

Доласком ХДЗ-а на власт, у овом селу је промењена етничка структура, а затим и име

Ових дана у дневним новинама и свим електронским средствима информисања интензивно се обавештавало грађанство о, наводном, учешћу г.
Томислава Николића у некаквим злочинима у Антину. Немам намеру да овим путем браним г. Николића, то уме и он сам, али морам признати да ми је, иако сам добар познавалац прилика у западном Срему, како за време Другог светског рата, тако и после, за време рада тзв. Ђиласове комисије око „праведног"
разграничења, било тешко да разазнам о ком месту је реч. Па ево, историјске истине ради, наводим да се, све до доласка на власт ХДЗ и Фрање Туђмана, ово село, једно од највећих српских села у западном Срему, звало Маркушица.
Значи, некоме је сметало да се ово село и даље тако зове, па му је наденуто и ново име, вероватно по св. Анти. А у злочине геноцида убрајају се и протеривање становништва, измена етничке структуре, промена географских назива без сагласности домаћег становништва, итд.

Најдаље је у том послу отишао Студио Б, јер његови спикери увек говоре да је реч „о хрватском селу Антин". Дакле, кад се протера становништво и промени месту име, онда се временом заборави ко је ту живео и тако се затиру трагови српског постојања на овим просторима.

Иначе, поред Маркушице, у западном Срему су била чисто српска велика села Бобота, Бршадин, Наштар, Мирковци, Јанковци, Оролик, Сремске Лазе, Негославци, као и Тања код Осијека. О мешовитим селима да и не говорим. Приликом последњег пописа становништва у Краљевини Југославији, срезови Вуковар и Илок имали су апсолутну српску већину, а срезови Винковци и Жупања око половине. Ово није ништа сметало Миловану Ђиласу да, као председник комисије за разграничење, ова четири среза преда Хрватској, што је изазвало бурне реакције српског становништва, које је за све време рата од 1941. до 1945. год. водило ослободилачку и антифашистичку борбу, за очување живота и имовине. Председник среза Вуковар, одмах по сазнању одлуке о разграничењу, поднео је оставку, иако је био један од највиђенијих првобораца, Срба у овом делу Срема, многи су и похапшени у Новом Саду, по налогу Ј. Веселинова, када је дошла делегација из ових крајева, са захтевом да и овај део Срема остане и даље у саставу АП Војводине, односно Србије.
Није им удовољено.
Иначе, само ради подсећања, у источном делу Вуковара зв. Дудук био је велики логор за Србе. Колико их је ту ликвидирано никад се неће сазнати, помињу се цифре од око 5.000 људи. Логор је био и у Тењи код Осијека, али и овде се не зна број ликвидираних Срба, јер то новим властима није ишло у прилог. Али, у Сремској Митровици постоји спомен-гробље усташких злочина са 2.960 уписаних, али ово место је могло подићи споменик, јер је припало Србији.

Радивој Л. Живановић,
Београд

Back