Toma na kosavi "Srbi postavljaju uslove"

SIGNATURE 350:
od kosova je drzavu napravio sloba. sve izbeglice iz bosne i hr su trebali biti naseljeni na kosovu. potpisao je kumanovski sporazum i 1244.
i nevidim kako si zakljucio da prestajemo da postojimo kao narod? izvini ali, da li si ti normalan??
ja uopste nisam prestao da postojim ako kosovo ode. i mislim da cu ekonomski bolje stajati ako ode.
i uostalom, posmatraj ovo sa gledista istorije. zasto mislis da je odluka konacna? ovo je samo jedna decenija u srbijinih skoro 1300 godina, pa jednog dana ce politicka klima u svetu biti drugacija... karte ce se podeliti ponovo. necemo zauvek igrati sa spilom karata iz 1991

Pa nisu izbeglice iz Bosne i Hrvatske ovce da ih vodis gde ti hoces.Ja sam imao prilike da 1995 pricam sa tim ljudima,oni su mi na to rekli da ne zele da idu iz celjusti u celjust.Vecina njih nije htela da od Muslimanskog i Hrvatskog noza ide pred Siptarski.Deo njih je i naseljen,pa sta im se dogodilo?!
Da cemo nestati kao narod sam mislio u smislu da nam je natalitet mali,da nemamo vojsku da nas brani,koliko god neki ljudi pricali da rata vise nece biti(ja se nadam da nece ),aliko to zna.Siptari sve da im damo Kosovo,tu nece stati,seti se koliko ih je u Presevu, Bujanovcu,koliko je Vranje blizu toliko prenaseljenog Kosova.....!seti se samo koliko je naroda u poslednjih 50-ak godina nastalo od Srpskog,ili ti mislis da su Crnogorci,Makedonci,ili Bosnjaci neki narodi?!
Koliko se postuje Srpska tradicija,kakve su mere vrednosti danas?Ako ostanemo bez Kosova gubimo veze sa korenima,ili ti mislis da je Vojvodina kolevka srpstva.Da Bogradjanka moze zameniti Gracanicu..........!?Znaj da su Siptari danas narod sa najvecim bioloskim potencijalom,mozda i u Evropi!A kako mi stojimo?

A zasto ti mislis da ces imati vise novca ako Kosovo ode?Mislis da mi nebismo usli u EU da su nas hteli?Lako je Evropa mogla da sredi sve probleme na Balkanu da je htela!

JABUCHILO:
srbija je jos uvek u poziciji da bira, jer ulazak u eu nece doneti nista osetnije promene u priodu od 5-10 godina nego neulazak. sto direktno znaci da srbija svakako jeste u poziciji da diktira uslove svoje integracije, samo je pitanje koje vrste i na kom nivou - jer integracije bivaju razne, a integracija na svim nivoima vise nije integracija vec absorpcija.onaj ko propagira bezuslovnu i potpunu integraciju u svakom smislu i po svaku cenu zapravo pojma nema sa politikom i svakako nije merodavan da objektivno sudi o ovoj vrlo kvalitetnoj pregovarackoj poziciji. nadam se da na forumu ima makar nekoliko ljudi koji ce pravilno razumeti ovo sto sam rekao .

Kolega,Vasa elaboracija "neshvatljivog" doima se kao,izvinite na izrazu, prefinjeni pitchkovez,znate.

Ne zelim ni da razmisljam o tome kakva bi Srbija bila da radikali nekim nesrecnim slucajem dodju na vlast.Znam na zalost samo,jer me secanje na prosle godine dobro sluzi i imam dovoljno mozga da prepoznam ljigave i lazljive ljude,da nikako ne bi bila lepo mesto za zivot.

Kakvo bi mesto mogla biti ova zemlja ako na vlast u njoj dodju ljudi koji danas velicaju pojam zene u srpskom drustvu i dele zenama na ulici cvece,kako bi neka mozda glasala za njih,a bili su prvi za to da se braca,muzevi i sinovi tih istih zena posalju u ratove?To je vrhunac licemerja,to je jadno i bedno.

Kakva bi to drzava bila da njom vladaju ljudi koji nazivaju politicke protivnike ustasama,vredjaju ljude druge veroispovesti,posto su prethodno huskali svoj narod da ratuje sa njima,a onda predstavnicima islamske veroispovesti poklanjaju kompjutere?

To su ljudi puni mrznje,nesposobni za toleranciju,koji ne mogu da prihvate bilo sta tudje,da saradjuju sa svetom,a s druge strane su manipulisali i varali svoj narod i to cine i dalje.
Radikali su naveca bruka za srpski narod koji ih masovno podrzava.

Sve sto pricaju pripadnici te stranke,ukljucujuci i Tomislave Nikolica su obicne gluposti,patetika i sarene laze.Trebalo bi mi tacno onoliko godina koliko su nam radikali zajedno sa Milosevicem oduzeli da nabrojim sve primere njihove niskosti.

A kad vec pomenuh Tomislava Nikolica,mog sugradjanina,red je da kazem ono sto ljudi u Kragujevcu uglavnom znaju,a tice se toga sta je po zanimanju potencijalni premijer Srbije.Tomislav Nikolic je bivsi upravnik gradskog groblja u Kragujevcu.Ako bi premijer jedne zemlje po profesiji bio grobar,suvisno je pitati kakva bi to zemlja bila.
A dace Bog da se ovaj narod opameti i da ne dozvoli da ga bilo ko unazadjuje i sahranjuje ponovo!

To je govor za široke narodne mase, za ljude koji misle da se politika vodi kao Hruščov kad je lupetao cipelom u UN. Mi nismo ni SSSR, niti neka sila da bi mi nešto nametali. Simpatično mi je ovo što se mnogi pozivaju na neko međunarodno pravo, a onda konstatuju da će SAD da napada dalje. Mi moramo da spojimo maksimum svog u minimumu tuđeg interesa, što će reći da ostvarimo što više dobra za Srbiju, sa što manje štete. Ko će sad da sedi i sluša Tomine argumente, radiš kako ti se kaže, a ti vidi šta ti je alternativa ako se praviš previše pametan.
Nije prijatno, ali takav je danas ovaj jeb..i svet.

filatelista:
To je govor za široke narodne mase, za ljude koji misle da se politika vodi kao Hruščov kad je lupetao cipelom u UN. Mi nismo ni SSSR, niti neka sila da bi mi nešto nametali. Simpatično mi je ovo što se mnogi pozivaju na neko međunarodno pravo, a onda konstatuju da će SAD da napada dalje. Mi moramo da spojimo maksimum svog u minimumu tuđeg interesa, što će reći da ostvarimo što više dobra za Srbiju, sa što manje štete. Ko će sad da sedi i sluša Tomine argumente, radiš kako ti se kaže, a ti vidi šta ti je alternativa ako se praviš previše pametan.
Nije prijatno, ali takav je danas ovaj jeb..i svet.

Da,ali mi ipak moramo imati granicu do koje idemo!Posebno je po meni bitno ne odustajati,vec kada se nesto krene do kraja.Sloba zarati sa celim svetom a onda kada nas razruse,potpise tamo neki sporazum i povuce se .Za cije babe zdravlje smo pocinjali kad smo posle odustali!!!!!

dusan82:
Da,ali mi ipak moramo imati granicu do koje idemo!Posebno je po meni bitno ne odustajati,vec kada se nesto krene do kraja.Sloba zarati sa celim svetom a onda kada nas razruse,potpise tamo neki sporazum i povuce se .Za cije babe zdravlje smo pocinjali kad smo posle odustali!!!!!
Zato što je bio glup. Nije imao viziju, saveznike, nije znao da predvidi...
Koji je interes, kako do njega što bezbolnije i do kada... Ništa više.

Back