SIGNATURE 350:od kosova je drzavu napravio sloba. sve izbeglice iz bosne i hr su trebali biti naseljeni na kosovu. potpisao je kumanovski sporazum i 1244.
i nevidim kako si zakljucio da prestajemo da postojimo kao narod? izvini ali, da li si ti normalan??
ja uopste nisam prestao da postojim ako kosovo ode. i mislim da cu ekonomski bolje stajati ako ode.
i uostalom, posmatraj ovo sa gledista istorije. zasto mislis da je odluka konacna? ovo je samo jedna decenija u srbijinih skoro 1300 godina, pa jednog dana ce politicka klima u svetu biti drugacija... karte ce se podeliti ponovo. necemo zauvek igrati sa spilom karata iz 1991
Pa nisu izbeglice iz Bosne i Hrvatske ovce da ih vodis gde ti hoces.Ja sam imao prilike da 1995 pricam sa tim ljudima,oni su mi na to rekli da ne zele da idu iz celjusti u celjust.Vecina njih nije htela da od Muslimanskog i Hrvatskog noza ide pred Siptarski.Deo njih je i naseljen,pa sta im se dogodilo?!
Da cemo nestati kao narod sam mislio u smislu da nam je natalitet mali,da nemamo vojsku da nas brani,koliko god neki ljudi pricali da rata vise nece biti(ja se nadam da nece ),aliko to zna.Siptari sve da im damo Kosovo,tu nece stati,seti se koliko ih je u Presevu, Bujanovcu,koliko je Vranje blizu toliko prenaseljenog Kosova.....!seti se samo koliko je naroda u poslednjih 50-ak godina nastalo od Srpskog,ili ti mislis da su Crnogorci,Makedonci,ili Bosnjaci neki narodi?!
Koliko se postuje Srpska tradicija,kakve su mere vrednosti danas?Ako ostanemo bez Kosova gubimo veze sa korenima,ili ti mislis da je Vojvodina kolevka srpstva.Da Bogradjanka moze zameniti Gracanicu..........!?Znaj da su Siptari danas narod sa najvecim bioloskim potencijalom,mozda i u Evropi!A kako mi stojimo?
A zasto ti mislis da ces imati vise novca ako Kosovo ode?Mislis da mi nebismo usli u EU da su nas hteli?Lako je Evropa mogla da sredi sve probleme na Balkanu da je htela!