Tolstoj - Krojcerova sonata

Bitno je kome se šta nudi, ne prihvataju niti svi shvataju isto.
Druga stvar, bitnija za znati, je ta, da se sreća ne može ponuditi, može se ponuditi samo ono što aktivira sreću, jer je sreća ustvari jedan običan biohemijski proces aktiviranih hormona, koktel sastavljen od dopamina, serotonina, endorfina i ostalih hormona koji izazivaju osjećaj prijatnosti, zadovoljstva i sl. A ono što stoji iza aktivacije ovih hormona, može biti komplikovan ili jednostavan proces, može biti štetan, može biti i zdrav. Zato se kaže za sreću da kratko traje, jer se radi o izlučevini hormona koja u suštini naglo raste i opada, pod uticajem nečega, sa druge strane ne bi bilo normalno za ljude da non stop luče te hormone u nekom konstantnom intenzitetu.

Što se tiče snage i hriśćana, ne mogu te ništa drugo pitati dok ne pojasniš šta to ti smatraš pod pojmom snage? Jer se i ona drugačije tumači.

Filozof ne bi trebao da pise za publiku, nego za filozofe koji ne traze odgovore, nego koji traze one koji imaju iste odgovore.
Ispitivanje ocigledno nece dovesti do toga, nego do novih pitanja. Covjek koji ima odgovore vidi i sam da li su odgovori isti ili nisu.
Kod tebe je bitna "socijalna kompetencija" i koje izraze neko koristi. To ocigledno nema nista sa filozofijom. Filozof kaze kakvo ce drustvo biti, a ne masa ljudi koji imaju probleme. Zato su filozofi skloni da napuste masovna drustva i da osnivaju daleko odatle svoje vlastito.

Mogao si do sad shvatiti sta je filozofija.

Nema apsolutne istine stoga svako bira svoju istinu i srećan je ako je nadje, čak i ako to znači potcenjivanje drugih kako bi sebe uzdigao (kompleks vise vrednosti). To je u isto vreme mehanizam bega od realnosti i prikrivanje nesreće i neuspeha u sopstvenom životu. Nije bitno, vazno ja da čovek ima svoju filozofiju koja ga odrzava u zivotu. Treba se negde zakačiti a najgore je biti slobodan elektron (ili je to mozda najbolje). Neko drugi je vise privrzen zdravom razumu kao sto vidimo, nema veze ako to izgleda manje filozofski, ako ga taj zdrav razum nece dovesti do prave istine ali nije bitno, vazno je biti ispunjen necim kvalitetnim. E sad to sto ste pomislili vi se ispunjavajte sa tim.

Filozof ne bi trebao da pise za publiku, nego za filozofe koji ne traze odgovore, nego koji traze one koji imaju iste odgovore.
Ispitivanje ocigledno nece dovesti do toga, nego do novih pitanja. Covjek koji ima odgovore vidi i sam da li su odgovori isti ili nisu.
Kod tebe je bitna "socijalna kompetencija" i koje izraze neko koristi. To ocigledno nema nista sa filozofijom. Filozof kaze kakvo ce drustvo biti, a ne masa ljudi koji imaju probleme. Zato su filozofi skloni da napuste masovna drustva i da osnivaju daleko odatle svoje vlastito.

Mogao si do sad shvatiti sta je filozofija.
To što tražiš istomišljenike medju sobom, tražiš jednoumlje. Jer je problem za ego prihvatiti da zapravo možda nećemo biti u pravu. Tvoja gordost koju ispoljavaš, a možda je ne vidiš, samo je rezultat ega vjerovatno iz nekih kompleksa, ko zna. Ne vjerujem da si našao svoje društvo filozofsko a kamo li osnovao, treba biti sposoban za to. Preskačeš i ponestaje ti odgovora na činjenična i logička pitanja koja sam ti prethodno postavio, a bez odgovora na ista, prelaziš na lična analiziranja nivoa srednjoškolaca, zrelo i filozofski. Nego, upravo, po principu teze i antiteze, po principu logike, po principu dijalektike, se dolazi do istine, neke filozofske, a samim tim i do ispravnosti filozofskih stavova. Ali, mnogima vama to nije jača strana, najpre, logika i razum, razmatranje pojma, teme i sl. Prija vam retorika, da vas neko sluša i da vam se neko divi, kako ste tobože pametni, ali od recitovanja i recitiranja citata, koji su neki ljudi nekada zapisali, dakle nisu vaši, ne čini vas filozofima, već recitatorima tudjih misli.

INTJ su najzesci postovaoci vlastitih instinkata. Najbogatiji su ljudi, da li duhovno ili materijalno. Obicno se ne moze imati oboje.
Najvisi IQ... sto je recept za uspjeh.
Mrze ih svi oni koji ne vjeruju da je buducnost moguce predvidjeti, a to je najmanje 75% covjecanstva (senzori).

Prvo slovo moze da bude I ili E, sto je introvertno ili ekstrovertno. Obicno su juzni Evropljani ekstroverti.
Drugo slovo moze biti S ili N, senzor ili intuitivac, prvi zive u sadasnjosti, drugi u buducnosti. Svi Sloveni su N.
Trece slovo oznacava osjecanje (F) ili misljenje (T) ...
Cetvrto oznacava rasudjivanje (J) ili shvatanje, percepciju (P).

Ukratko: Tesla, Nietzsche, Zuckerberg, Elon Musk ... Cezar Oktavijan.

Prilozi

• iq-2.jpg
    iq-2.jpg
    41,2 KB · Pregleda: 8
Ja sam INTJ. Mozes samo da me mrzis i gubis vrijeme na tudje misli, dok svojih nemas. Idealno za moderatora!
Mogu samo da te žalim na osnovu dosadašnjeg pisanja, ali ti ni jednu emociju ne posvećujem, tako da nije mi cilj ni da te volim, žalim, mrzim ili nešto drugo, to važi za sve. Ono što je problem kod tebe je retorika koju ne dovodiš u pitanje, dakle, na jednostavna pitanja u vezi tvoje retorike ti izbjegavaš da daš jasan odgovor, jer ga vjerovatno i nemaš, a reaguješ, odnosno braniš se, braniš svoju retoriku zaobilaženjem odgovora i to presumjeravaš na bezobrazan način. Problem je što ti ne ostvaruješ dijalog normalan i konstruktivan, već živiš u harmoniji sa svojim "savršenim stavovima". Pre toliko vijekova Sokrat je rekao "znam da ništa ne znam", a sada imamo ljude koji sve znaju i ne dovode ništa u pitanje. A gle čuda i paradoksa, filozofija se upravo vrti oko dovodjenja svih stvari u pitanje... Prijatelju ako za društvo nisi, onda tebi mjesto nije medju ljudima, takvi ljudi uživaju u samom sebi, vode narcisoidne blogove, stranice, kao izraz svoga jednoumlja i samoljublja koje nikada ne dovode u pitanje, pa ko ih zaprati zaprati...

INTJ su najzesci postovaoci vlastitih instinkata. Najbogatiji su ljudi, da li duhovno ili materijalno. Obicno se ne moze imati oboje.
Mrze ih svi oni koji ne vjeruju da je buducnost moguce predvidjeti, a to je najmanje 75% covjecanstva (senzori).

Prvo slovo moze da bude I ili E, sto je introvertno ili ekstrovertno. Obicno su juzni Evropljani ekstroverti.
Drugo slovo moze biti S ili N, senzor ili intuitivac, prvi zive u sadasnjosti, drugi u buducnosti. Svi Sloveni su N.

Zamoliću te Dionys, pošto navodiš ovo kao bitnu stvar, da ne bi ostao samo na riječima ovde, da nam dokažeš, tj. potkuješ činjenicom tvoj rezultat IQ testa.
On samo može biti zvaničan iz organizacije "Mensa", dakle, da li možeš to potkrepiti činjenicom i dokazati nam svoj kredibilitet?

Dosta zanimljivo .. moglo bi se to obraditi filozofski
Inače bi ja birao ISFP .. ali bi kod svakog para tražio bolju analizu
Kod ekstroverta je moguće naći ljude koje savršeno boli ***** za druge .. a time jako dobro čuvaju svoju energiju
Osjećaji su mi tri koplja ispred mišljenja .. ali i tu .. ****** .. treba paziti
Osjećaji sa dna su strah sram i krivnja .. i onda sa centra tuga .. i onda gore .. nakad sam to zvao .. bezbojni osjećaji
Jedno je jasno .. mišljenje rasuđivanje raz um .. to je propast uma .. pa i svijesti .. duše

Nemam nikakav papir. Ali INTJ su pouzdani tipovi i ne vole da lazu. Kad sam se prvi put testirao, to je bila jedna vojna institucija, i namjera nije bila samo da se testira inteligencija, zato nije bilo papira. Drugi put je bio jedan internet-test koji opet nije bio tu radi same inteligencije, i tu je bio slican rezultat. Bitno je u oba slucaja biti motivisan, inace ne funkcionise. Kad bih se testirao samo radi inteligencije, moglo je ispasti i manje.

Ovo je detalj iz reporta koji sam kopirao kad sam radio taj drugi, internet test, ali po drugi put. Prvi put rezultat je bio 139.

"Da wir Ihre IQ-Wertung von 151 kennen, können wir das folgende annehmen:
• Ihre Chance in 5 Jahren geschieden zu sein ist 8%, im Vergleich zu 20%
für die durchschnittliche Bevölkerung.
• Ihre Chance ein uneheliches Kind zu haben ist 2%, im Vergleich zu 12%
für die durchschnittliche Bevölkerung.
• Ihre Chance jemals ins Gefängnis zu müssen ist <1%, im Vergleich zu
5% für die durchschnittliche Bevölkerung.
• Ihre Chance in Armut zu leben ist 2%, im Vergleich zu 12% für die
durchschnittliche Bevölkerung."

Poslednja izmena:
Једина исправна литература о томе јесте Петраркин Канцонијер , Дантеова "Вита нова" и слично. А ту литературу неких убогих психолога изниклих из сировог материјализма и позитивизма...можеш окачити твом мачку о реп.
ali.. i petrarka i dante su u tim delima govorili o zaljubljenosti a ne tvojoj ''pravoj'' ''ljubavi''

nisu oni ništa bolji od ostalih paćenika i fićfirića

ali.. i petrarka i dante su u tim delima govorili o zaljubljenosti a ne tvojoj ''pravoj'' ''ljubavi''
nisu oni ništa bolji od ostalih paćenika i fićfirića

"Mora biti da je žena oduvek budila kod muškarca naklonost različitu od požude, koja se, međutim, sa njom dodirivala i koja je sa njom bila tako reći stopljena, pošto je u isti mah imala svojstva osećanja i osećaja. Ali romantična ljubav vezana je za određeno vreme: ona se pojavila u srednjem veku onoga dana kada je nekome palo na pamet da prirodnu ljubav utopi u jedno u neku ruku natprirodno osećanje, u versku emociju onakvu kakvu ju je hrišćanstvo stvorilo i uvelo u svet. Kada se misticima zamera zbog toga što se izražavaju kao strasno zaljubljene osobe, zaboravlja se da je najpre ljubav počela da potkrada mistiku, da je od nje preuzela njen žar, njena ushićenja i njene zanose; koristeći jezik strasti koju je preobrazila, mistika je samo uzela natrag ono što joj je pripadalo. Uostalom, što se više ljubav približava obožavanju, utoliko je veća nesrazmera između emocije i osobe za koju je ona vezana pa je, prema tome, utoliko dublje razočaranje kome se zaljubljeni muškarac izlaže, osim ukoliko sebe neprestano ne prisiljava da vidi voljenu ženu kroz tu emociju, da je ne dotiče, da se sa njom ophodi kao sa kakvom svetinjom.
Tako je razočaranju ostavljeni prostor dobio ogromne razmere, zato što je tu u pitanju rastojanje između božanskog i ljudskog."

Бергсон

"Mora biti da je žena oduvek budila kod muškarca naklonost različitu od požude, koja se, međutim, sa njom dodirivala i koja je sa njom bila tako reći stopljena, pošto je u isti mah imala svojstva osećanja i osećaja. Ali romantična ljubav vezana je za određeno vreme: ona se pojavila u srednjem veku onoga dana kada je nekome palo na pamet da prirodnu ljubav utopi u jedno u neku ruku natprirodno osećanje, u versku emociju onakvu kakvu ju je hrišćanstvo stvorilo i uvelo u svet. Kada se misticima zamera zbog toga što se izražavaju kao strasno zaljubljene osobe, zaboravlja se da je najpre ljubav počela da potkrada mistiku, da je od nje preuzela njen žar, njena ushićenja i njene zanose; koristeći jezik strasti koju je preobrazila, mistika je samo uzela natrag ono što joj je pripadalo. Uostalom, što se više ljubav približava obožavanju, utoliko je veća nesrazmera između emocije i osobe za koju je ona vezana pa je, prema tome, utoliko dublje razočaranje kome se zaljubljeni muškarac izlaže, osim ukoliko sebe neprestano ne prisiljava da vidi voljenu ženu kroz tu emociju, da je ne dotiče, da se sa njom ophodi kao sa kakvom svetinjom.
Tako je razočaranju ostavljeni prostor dobio ogromne razmere, zato što je tu u pitanju rastojanje između božanskog i ljudskog."

Бергсон
ok,i kakve to ima veze s ovim što sam reko?

Back