Tolkinov svet

• Začetnik teme Začetnik teme Hurin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Negooo, ljudi, mislite li da su Legolas i Tauriel visak? :think:
Mislim - videcemo da li su visak u filmovima kao kompozicija, ali da li mislite da su onako, totalni visak sto su uopste uklopljeni?

Па морао је госпон ПЏ нешто да убаци, неки свој "детаљ" и мени то уоптше не смета. Ја не тражим пуко пребацивање књиге у филм . . .

Koliko se meni svidelo poglavlje knjige Silmarilion "O Berenu i Luthieni" ( Of Beren and Lúthien ) da sam morao 2 puta procitati. Stvarno sam se odusevio!
Ljubav coveka i vilenjak-inje, slicno kao i Aragorna i Arwen u gospodarima. Obe su na kraju izabrale da postanu smrtne kako bi mogle ziveti sa svojim voljenim :)
Samo sto je Beren jedini covek koji je ozivljen od strane Valara.
Tek sam na pola Silmariliona i jedva cekam da pocnem citati hobite pa gospodare! :)

Koliko se meni svidelo poglavlje knjige Silmarilion "O Berenu i Luthieni" ( Of Beren and Lúthien ) da sam morao 2 puta procitati. Stvarno sam se odusevio!
Ljubav coveka i vilenjak-inje, slicno kao i Aragorna i Arwen u gospodarima. Obe su na kraju izabrale da postanu smrtne kako bi mogle ziveti sa svojim voljenim :)
Tek sam na pola Silmariliona i jedva cekam da pocnem citati hobite pa gospodare! :)

Хихихихихи само полако . . . прочитаћеш ти то све још неколико пута. Мислим на сва дела наравно. Као и сви остали између осталог :whistling:

Хихихихихи само полако . . . прочитаћеш ти то све још неколико пута. Мислим на сва дела наравно. Као и сви остали између осталог :whistling:

Хехе у праву си.Мало,мало па се вратим на неко поглавље у Силмарилиону или Хобиту,мада подсећам се и Господара прстенова и Недовршених прича.Много је добро све што је Толкин написао.Још само да Кристофер пронађе неку стару изгубљену белешку,неки план одвојен са стране па да направи од тога још једну књигу...Било би много лепо. :)

- - - - - - - - - -

3 days to go until The Hobbit: The Desolation of Smaug is released.

Још само мало. :)

Јао погледао сам сад сва три трејлера за Шмаугова пустошења,морао сам да се подсетим медведа,змаја,паукова,Дола,бурића... Једва чекам!!! :D

Jeste, ali samo na kratko vreme, pa je onda (ipak) umro.

Koliko se sećam, Iluvatar je jedino Tuoru dozvolio da (p)ostane besmrtan, odnosno, ubroji se u vilenjačku rasu. On još uvek živi na Zapadu. :)

Хехе ево да и прокоментаришем Хобита, нисам могао јуче, па ћу сад са малим закашњењем. Филм је фантастичан. Уживао сам сваки минут. Музика током филма је мнооого добра, и баш прави атмосферу феноменалну. Супер су урадили глас Шмауга . . . Графика је такође маестрална, наравно, како се и очекивало.

спојлр алрт

Оно што ми се није свидело
јесу сцене са међедом. Нису ми се баш свиделе. А и кратко је било. Глумац бре није за ту улогу и више личи на вукодлака из спота са Мајкл Џексоном. Такође ми се нису сведеле сцене са бурићима као и то што се вилењаци и **** бију у граду на језеру. Претерано. Такође љубав између оно двоје, пих...
а одушевљен сам био
Шмаугом, а посебно гласом његовим као и пратећим ефектима. Феноменално. А посебно његове речи на крају. Сцена са Леголасом кад гледа слике и каже оно о брату и жени ме је откинула хахахаха, Бард је супер наравно, а као и Трандуил. Феноменална глума. Штета што се више не појављује
Генерално, филм је феноменалан и већ тугујем због чекања годину дана за следећи део. Одушевљен сам :manikir:

Back