Tolkin!

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Varda:
da,apsolutno te razume,npr. ja sam ove godine mom drustvu koje cita Tolkina poslala razglednice nekon u runama nekom na vilenjackom!To je stvarno fenomenalan osecaj kad se vratis sa mora aoni ti kazu da su apsolutno sve razumeli!!
Takodje,posto pisem pesme imam naviku da pokoji stih napisem vilenjackom(mrzim taj prevod vise volim da kazem Elven)
Pa Arda, svaka ti cast... Ja tek ucim vilovnjacki... TI si zaista srecna sto imas takve prijatelje :(

Nikad nije tesko naci ljude koji dele neko tvoje interesovanje!Evo npr. sve vas koje sam upoznala ovde na forumu! : :D
A sto se tice jezika,nista uci,citaj i savladaces nisam ni ja bas neki expert ali uz malo truda sve se moze! :wink:

Ok, "malo" sam zakasnila na diskusiju, ali bolje ikad nego nikad.

"Gospodar prstenova" mi je jedna oddve omiljen eknjige. Ako bi trebalo da objasnjavam ZASTO, ova poruka bi se oooooduzila.

Druga knjiga je Heseov "Stepski vuk".

O, a zasto volim Tolkina? Joooj, ne znam odakle da pocnem, a verujem da su vecinu razloga ljudi vec naveli u ovom forumu. Mozda da kazem i ovaj: svidja mi se zato sto je, uprjkos svoj fantastici i masti, knjiga neverovatno REALNA. Mislim, kako tretira istoriju i istorijske dogadjaje, nacin ratovanja, epsek pesme o junastvu i slicno. Ja mnogo volim istoju. Mislim, kao nauku, ne u praksi. :?

Da razumem ja isto obozavam istoriju!
A zato se jos vise vezem za Tolkiena ,ne znam da li si provitala Tolkionov prsten od Dejvida Deja,jako dobra knjiga!! :D

Zvezdica:
Pa ti, ko drugi? ja sigurno ne idem na premijeru u London :cry: :x :? :oops: :evil: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Ma zezam se samo... Znaci da vam pravim zazubice... Pa u redu... Sta da kazem. Otac mi je nabavio karte kao i mojoj sestri, tamo odsedamo kod nekog caletovog prijatelja tako da ne placamo smestaj, samo put... Jos nisam siguran, ali verovatno idemo posle premijere na neku zabavu ili tako nesto na kojoj ce biti i glumci, a izmedju ostalih i moj omiljeni lik-Gandalf... A da ne pominjem i vaseg ljubljenog Legsija... I znate usostalom ekipu... Pa eto toliko, necu dalje da se ne slogirate... Zao mi je sto i vi ne idete, ali ja cu pretstavljati Srbiju tamo(mada vise sam ebglez ali ajde...) :D .

Feanor the elf king:
Zvezdica:
Pa ti, ko drugi? ja sigurno ne idem na premijeru u London :cry: :x :? :oops: :evil: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Ma zezam se samo... Znaci da vam pravim zazubice... Pa u redu... Sta da kazem. Otac mi je nabavio karte kao i mojoj sestri, tamo odsedamo kod nekog caletovog prijatelja tako da ne placamo smestaj, samo put... Jos nisam siguran, ali verovatno idemo posle premijere na neku zabavu ili tako nesto na kojoj ce biti i glumci, a izmedju ostalih i moj omiljeni lik-Gandalf... A da ne pominjem i vaseg ljubljenog Legsija... I znate usostalom ekipu... Pa eto toliko, necu dalje da se ne slogirate... Zao mi je sto i vi ne idete, ali ja cu pretstavljati Srbiju tamo(mada vise sam ebglez ali ajde...) :D .

Dobro,dobro,to je sasvim dovoljno sa zazubicama!!!nemoj vishe! :roll: :oops: :( :x kako sam sad ljubomorna!!!malo mi je trebalo,AAAAaaAA, u drushtvu Gandalfa(Iana MekKelena,kako god)shta bih dala da sam na tvom mestu...

Anne:
Feanor the elf king:
Zvezdica:

Dobro,dobro,to je sasvim dovoljno sa zazubicama!!!nemoj vishe! :roll: :oops: :( :x kako sam sad ljubomorna!!!malo mi je trebalo,AAAAaaAA, u drushtvu Gandalfa(Iana MekKelena,kako god)shta bih dala da sam na tvom mestu...
Ok, necu vise, ako mi ne budete trazili... Zaista mi je zao sto i neko od vas ne ide... To ce biti nezaboravno iskustvo... Pozdrav za sada i cujemo se...

Back