Tolkin!

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ni ja ne mogu da je otvorim, dobro je da sam nasla nekog sa slicnim problemom - kao da se slika zaledi i dalje se nista ne desava. Sve u svemu, lepo je videti toliko Tolkinovih fanova, poznajem ih dosta, ali poznajem vise onih koji su gledali film pa misle da su pokupili svo znanje ovog sveta ili onih koji se groze Tolkina unapred i smatraju to opsesijom, a nisu ni otvorili knjigu. Isto tako, srecna sam da sam sve to procitala redom jos davno, prvo Silmarilion, pa Hobita, pa onda Lord-a. Volim Vilenjake koliko i Vi - pozdrav

Tinuvjela:
E, Feanore, potuno sam saglasna sa tobom, ber kad je Liv Tajler u pitanju. Tacno je da je ona i knjigi lik koji se pomene valjda dva - tri puta (pre trece knjige, naravno), ovde je napravise sveticom. Vode Rivendala su Gandalf i Elrond zajedno podigli, a ona ovde izgovori par bajalica i ladno ih podize. Sve je to cista komercijala.
Pa drago mi je da je neko saglasan samnom:)
Ali zar su Gandalf i Elrond podigli vode Rivendala. Ja sam shvatio da je Glorfindel to uradio.

Ovde se razvila baš lepa diskusija.
Zbog toga pozivam sve vas ljubitelje Tolkinovog sveta na druženje na specijalizovani sajt posvećen Tolkinovim delima i Gospodaru prstena.
Sajt se zove PONI KOJI SE PROPINJE, a stižete tako što upisujete sledeću adresu: www.tolkien.co.yu

P.S. Tinuvjela, pozdravljam te ... lepo je sresti poznato lice na nepoznatom mestu :lol:

Pa dobro meni je srce prepuno sto se tako divno dopisujete.Makar nekako da priblizim ljude.Veoma mi je drago.neznam samo kako sam uspela da privucem toliko ljudi.Posto ja nisam toliko na Internetu,javnucu se ponekad ,cisto da vidim kako tece ovo sto ja otvorih.Pozdrav svima

psihoanaliticarka:
Anonymous:
Ne mogu da verujem da jos neko toliko voli Tolkina kao ja.Svi ovde u Srbiji su se nalozili na Tolkina samo zbog filma a knjigu ni otvorili nisu i nemaju pojma o cemu se prica.I normalno kad se brzo svi zagreju brzo ce se i ohladiti a ovo nije delo koje treba tek tako da padne u zaborav.
E Tolkin je alfa i omega svetske knizevnosti nebitno da li govorimo o zanru epske fantastike.Ne znam jednostavno zasto ljudi uopste smatraju da epskoj fantastici nije mesto u ozbiljnoj knjizevnosti?To su verovatno ljudi koji su prerano odrastali uz Tolstoja i Dostojevskog,nije da imam nesto protiv ove dvojice, ali veca je fora razviti mastu do savrsenstva do koga to cini dragi nam pisac i preneti na papir na najlepsi moguci nacin.Mislim da nijedan Pulicer nije dovoljno velik da ovo delo bude nagradjeno i vrednovano na pravi nacin.Pozdrav tebi i svim obozavaocima Tolkina!

Apsolutno se slazem, ne znam zasto toliko ljudi nipodastava ovaj zanr, najjaci od svih!!!

Hvala Bogu na Tolkienu!

Jao vidi pokrali nam smajlije :wink:
Nash forum je lepshi....

A ovaj chika je bash zanimljiv..... lepo je shto ljudi nisu konzervativni je l' da? :idea:

Devoured Soul:
Jao vidi pokrali nam smajlije :wink:
Nash forum je lepshi....

A ovaj chika je bash zanimljiv..... lepo je shto ljudi nisu konzervativni je l' da? :idea:

Pa eto, uvek ce se pojaviti neki zalutali retard da izlije svoju dnevnu dozu besa...kad bi samo malo redovnije bili pod terapijama, ili bar da ih drze na lancu... :P

Slazem se potpuno sa tobom.Mislim da su se svi previse napalili na glupog Harry-ja Potter-a!
a Godpodar je mnogo bolja knjiga!!!!!!!! [/b]

Slazem se potpuno sa tobom.Mislim da su se svi previse napalili na glupog Harry-ja Potter-a!
a Godpodar je mnogo bolja knjiga!!!!!!!! [/b]

Ko god da voli Tolkina,moze da mi pise putem pisama.Molim,neka makar neko ostavi svoju adresu,pa cu i ja svoju,Molim vas,ako volite da se dopisujete,ispunite mi zelju.Preko pisama je mnogo lepse.Ocekujem vase adrese.

Pa nemam pojma, vidi možda nadješ nekog na chatu ko zna...black dwarf misli da Sauron nije platio zakup na vreme ili tako nešto...a Saki ode na kampovanje i ostavi nas ko siročiće... :)
Izgleda da ćemo popričekati dok nam se gazda ne vrati i popravi to, o čemu god da se radi...

alcesta:
Pa nemam pojma, vidi možda nadješ nekog na chatu ko zna...black dwarf misli da Sauron nije platio zakup na vreme ili tako nešto...a Saki ode na kampovanje i ostavi nas ko siročiće... :)
Izgleda da ćemo popričekati dok nam se gazda ne vrati i popravi to, o čemu god da se radi...
U svakom slucaju, dok se on nevrati i ne popravi krcmu, imamo barem ovaj Forum... Mislim, i to je nesto, zar ne? Mnogo pozdrava!

Back