gost 114527
Veoma poznat
- Poruka
- 14.555
Prosipamo tuđu krv svaki dan... Kakva je psihološka strana? Ista kao i kod čoveka koji uzme i pojede drugo živo biće koje je na daleko svesnijem nivou od tog embriona... u suštini ništa strašno, ljudi, životinje generalno, ubijaju svaki dan. Nema tu šta ko da bude tolerantan ili netolerantan. Stvar svakog pojedinca... na kraju krajeva abortus nije nešto što se može sprečiti tako da je bolje da je legalan.Tu na jednoj temi se rapspravljam sa jednim zenskim rodom oko abortusa. Ona kaze: ''Abortus je osnovno ljudsko pravo na slobodu zene!''
Slozio bih se. Dakle, zena ima ljudsko pravo da sto ljudskije moze da oduzme zivot telu koju se nalazi u njoj. Da stvar bude zamrsenija, to nije njeno telo. Ona samim tim ima pravo da ubije telo u svom telu. Da podsetim, krv majke i krv embriona se ne mesa. To zna valjda svako ako je slusao na casovima biologije. Samim tim, zena koja izvrsi abortus je prosula tudju krv. Svi znamo sta znaci to prosipanje krvi. Ubstvo.. brrr jako ruzna rec. Svi se zgrozimo na tu rec. Ali nista to nije bitno u odnosu na ljudska prava svake zene, a jedno od njih je abortus tj. ubistvo. Zamislimo sada da svaka buduca majka na ovom svetu kaze:''Ne mogu! Ja to ne mogu da trpim, moram to da ucninim!'' Kroz nekoliko godina bi poceo broj stanovnika da se smanjuje dok ne bi izumrli kao dinosaurusi.
Ono sto zelim da kazem ovom temom, ali i da pitam, je da moramo biti tolerantni prema ovim stvarima bas kao sto smo tolerantni prema LGBT-u, zombijima, pedofilima itd. Tolerancija i zrelost koja se ovde veoma ispoljava je najbitnije za ovo moderno civilizovano doba. Nista drugo nije bitno, jer svi imamo pravo na slobodu. Jedno od tih prava je da slobodno mozem ubiti drugog coveka. Cudi me samo, sto u ljudskim pravima i zakonima pise da to ne sme. Kakva netolerancija i zrelost od strane drzava! Zar da ukinu ljudsko pravo na slobodu na ubistvo?! Ccccc. Zato je pravnika sve vise nezaposlenih. Ovaj civilizovan svet nece da primi tu bagru netolerantnu koja zeli da ugrozi ljudska prava svojim zakonima o zabrani ubistva!
Moje pitanje: Kakva je psiholoska strana ovih zena koji vrse ovo ljudsko pravo na slobodu koje se divinim cudom zabranjuje svuda, jer vec sam rekao telo embriona i telo majke su dva razlicita tela? Krv majke i krv bebe se nikad ne mesa jer u slucaju da se to desi, nastaju komplikacije i verovatno smrt.
Sta mislite o ovim majkama koje nece da budu majke i o netolerantnim osobama koje se bune protiv abortusa? Jesu li ovi drugi, buntovnici, normalni i civilizovani i zreli jer se bune protiv ubistva?
Da vas cujem.
A što se tiče broja stanovnika i to je mač sa dve oštrice i ne znam otkud vam ideja da je prenamnožavanje dobra stvar.
Poslednja izmena: