То су наши новци!

Pa ja sam to i rekao, ako malo bolje pogledaš. Timočka krajina i treba da dobije ono što je njihovo.
Ali za ovo Titovo vreme moram da te podsetim nešto... ako već idemo u istoriju... Većinu dobara u Vojvodini NIJE gradio Tito, već Austro Ugari, jer si zaboravio da je Vojvodina do 1918. bila u sastavu Austrije. Pa ovaj moj Zrenjanin ne bi imao ništa lepo da je čekao na državu Srbiju.
I treće... to nisu moji novci. Ja nemam nikakve vajde, a ni uticaja gde će državne pare da idu. Porez plaćam, pa plaćam... ali ako je ovde prosečna uplata PDV-a 3x veća nego u Istočnoj ili Južnoj Srbiji, onda ja hoću da imam auto put, kapiraš? A ne tamo neki Pirot ili Dimitrovgrad, koji vegetiraju decenijama.

Tacnooooooo
Tragedija sto vlada jos uvek socijalizam. Uzmi onima koji imaju, daj onima koji nemaju. Vojvodjanski porez u Vojvodini i tacka. I Vojvodjanski novci u razvoj Vojvodine a ne u razvoj Bg i Srbije. Svakome svoje. Znaci, ja placam porez da bi se dalo drugoj firmi koja je u teskoj situaciji ? Subvencije Drzave za jedan proizveden Yugo 2000eur kako bi proizvod bio konkurentan. Pored toga prosek plate u Kragujevcu za 2008.g. preko 500eur ? (pogledajte na sajtu Kragujevca). A sta su proizveli ?

Pa ja sam to i rekao, ako malo bolje pogledaš. Timočka krajina i treba da dobije ono što je njihovo.
Ali za ovo Titovo vreme moram da te podsetim nešto... ako već idemo u istoriju... Većinu dobara u Vojvodini NIJE gradio Tito, već Austro Ugari, jer si zaboravio da je Vojvodina do 1918. bila u sastavu Austrije. Pa ovaj moj Zrenjanin ne bi imao ništa lepo da je čekao na državu Srbiju.
I treće... to nisu moji novci. Ja nemam nikakve vajde, a ni uticaja gde će državne pare da idu. Porez plaćam, pa plaćam... ali ako je ovde prosečna uplata PDV-a 3x veća nego u Istočnoj ili Južnoj Srbiji, onda ja hoću da imam auto put, kapiraš? A ne tamo neki Pirot ili Dimitrovgrad, koji vegetiraju decenijama.

Ok, uzmite vi vasih 400 mil od Rusa ali nek vrate nama nasih 500 mil od Amera. :ok:

Tacnooooooo
Tragedija sto vlada jos uvek socijalizam. Uzmi onima koji imaju, daj onima koji nemaju. Vojvodjanski porez u Vojvodini i tacka. I Vojvodjanski novci u razvoj Vojvodine a ne u razvoj Bg i Srbije. Svakome svoje. Znaci, ja placam porez da bi se dalo drugoj firmi koja je u teskoj situaciji ? Subvencije Drzave za jedan proizveden Yugo 2000eur kako bi proizvod bio konkurentan. Pored toga prosek plate u Kragujevcu za 2008.g. preko 500eur ? (pogledajte na sajtu Kragujevca). A sta su proizveli ?

I to je,ali je vise zastupljeno daj onima koji imaju...........Pare koje se slivaju u budzet se rasporedjuju i u raznorazne namene i svrhe opstinskih aktivnosti.Da se uredi infrastruktura ili organizuje neka manifestacija,sto se odradi levom nogom,jer se angazuje jeftina usluga,ostatk novca se podeli onima koji sede u foteljama.
Radnici kragujevacke Zastave su se jos 2000 opredeljivali da ne rade,da budu na 70% zarade.Vise se isplatilo

POLOVINA ODMAH VOJVODINI
Polovina sredstava koje je ruski „Gaspromnjeft“ prebacio na račun jedne banke u Beogradu za kupovinu 51 odsto kapitala NIS biće automatski prebačena u budžet Autonomne pokrajine Vojvodine, potvrđeno je juče Tanjugu u kabinetu predsednika Vlade Srbije.
Kako je u četvrtak najavio premijer Srbije Mirko Cvetković, kada u republički budžet bude uplaćeno dogovorenih 400 miliona evra, polovina tih sredstava biće odmah preusmerena u kapitalni budžet Autonomne pokrajine Vojvodine. Preostalih 40 odsto će sukcesivno biti preneto kako Vojvodina bude preuzimala zakonom određene nadležnosti, dakle, ukupno 360 miliona evra. Premijer je rekao da preostalih 10 odsto ostaje u budžetu Srbije.

Да, 10% остаје у буџету Србије (то треба запамтити) а узеће 10-тоструко више:за путеве,мостове,чишћење запуштених канала,накнада штета од суше или поплава... Само да прође пар месеци и биће поново: Ми недамо своје новце.... А шта је са новцима намењене Б.Двору за довршетак изградње и пуњење. Веља Илић каже: да је Пајтић новце потрошио за политичку кампању. Треба ли му поверовати?

Новости:ЦЕО ЈУГ БЕСАН НА ВОЈВОДИНУ!
VEST da će Vojvodina od prodaje NIS-a dobiti čak 90 odsto novca digla je Srbiju na noge! Među predsednicima opština u unutrašnjosti ogorčenje i erupcija nezadovoljstava. Komentar gotovo identičan - to je sramota.
- Pa, nije NIS samo vojvođanski, pripada svima. Nama daju jedino zakonskih pet odsto od prodaje firmi koje su motor razvoja zemlje - ocenjuju sagovornici "Novosti" koje smo zamolili da nam prokomentarišu odluku da se najveći deo od 400 miliona evra, koliko su Rusi platili za NIS, slije u pokrajinu.
Već se čuju predlozi da se opštine u unutrašnjosti organizuju i, poput Vojvođana, zajednički krenu u ofanzivu kako bi centralnim vlastima isporučile paket svojih zahteva.

Остатак текста може се прочитати у Новостима од 15.02.2009г.

Slažem se. Pare od privatizacije treba vratiti tamo gde je bio najveći deo infrastrukture firme koja je prodata - u ovom slučaju je stvarno sramota za istočnu Srbiju. I treba da se organizuju!
A što se tiče NIS-a, sigurno priprada Nišlijama... ma 500%.

Kad je iko rekao da NIS pripada Nislijama? Nislijama pripada DIN ali su dobili 5% od prodaje a 95% otislo u budzet.Ovde se postavlja pitanje dvostrukih arsina.Vojvodina nije samostalna drzava i nikad nece biti.

Kad je iko rekao da NIS pripada Nislijama? Nislijama pripada DIN ali su dobili 5% od prodaje a 95% otislo u budzet.Ovde se postavlja pitanje dvostrukih arsina.Vojvodina nije samostalna drzava i nikad nece biti.

Браво мајсторе! Први пут, у протеклој недељи, да чујем истицање чињенице а не сопствене жеље за репликом ради реплике.

Poslednja izmena:
Ne vredi... odustajem. Ma ko spominje Vojvodinu kao samostalnu državu? Neka Srbija investira, šta me briga kod koga su pare, ali neka ih investira tamo gde su i izvukli pare - ako su prodali DIN, neka ulože dobijenu lovu tamo... a od NISa nek ulože u Vojvodinu. A ovi što nisu imali šta da prodaju - neka dignu kredit pa neka prave od nule. Stvar je vrlo prosta i nema nikakve veze sa separatizmom a vi iskrivljujte moje izjave koliko god hoćete.

Ne vredi... odustajem. Ma ko spominje Vojvodinu kao samostalnu državu? Neka Srbija investira, šta me briga kod koga su pare, ali neka ih investira tamo gde su i izvukli pare - ako su prodali DIN, neka ulože dobijenu lovu tamo... a od NISa nek ulože u Vojvodinu. A ovi što nisu imali šta da prodaju - neka dignu kredit pa neka prave od nule. Stvar je vrlo prosta i nema nikakve veze sa separatizmom a vi iskrivljujte moje izjave koliko god hoćete.

Што се љутиш Ултразвучни.Плитка ти је м******. Форум ти је, брате, место где људи дрндају из разних разлога.Неко то озбиљно и са пуноважним аргументима а онда се нађе неко ко све то засере. Има их који се зезају.Ударају контру иако знају да то није тако. Има их који лупетају и мисле да су посисали сва знања света а буквар нису савладали а камоли стручну књигу прочитали и из ње нешто научили. Има свакаквих.
И ја сам ономад запео да аргументима једном дилеји објасним нешти и видим да чова лупета. И дође на пост ,,један савим трећи`` и рече: Ма пусти то, видиш да се дилеја зеза. Када сам пролистао све коментаре, моје и његове уназад, схватио сам зезалицу. Тако накачи се неко, па те јури од поста до поста и серуцка и нервира те.
Зато брате,главу горе и продужи:аргументима или зезалицама па ко попусти.
`Ајде буди ми жив и здрав па настави.

Ma ne nerviram se uopšte, svašta :) Internet je medij sa ograničenom komunikacijom i svodi se na čulo vida, tako da ti moje reakcije u stvari i ne vidiš.
Ali da ne idem offtopic... Lady, za tvoje ne znam, ali moje drndaju kupci koji ne plaćaju i to me jako nervira.

Podrzavam akciju.Jer krajevi koji se nalaze u neposrednoj blizini Djerdapa koji snabdeva celu drzavu strujom a pritom je i izvozi,ostaju bez struje.......Za neverovati,ha?

Била би чиста демагогија, да се ја сада испрсим и кажем: Ми смо (Источна Србија) за равноправно делење свега што имамо. Није тако. Влада је одредила: где ће струја,колико ће пара из региона у државу,колико ће из државе у регионе,ко ће и колико у робне резерве, који ће се путеви градити а који ће се поправљати (код нас се путеви не граде нити постојећи поправљају),колико..... Пост је постављен,јер ме нервира алапљивост појединих политичара који би за своју регију све.Сада и Веља Илић признаје да је ,,вукао`` ка Чачку. Ево Пајтић,Костреш, па и оно буре Чанак,... 90:10% од НИС-а или смак света. Е,то је онај словеначки егоизам од којег ми стеже дијафрагма. Влада је та која мора да буде регулатор праведности,па свиђало се то некоме или не. Лако је са њима јер су сигурно за ових 9 година на власти ,,олизали` прсте и нечим се окористили. Треба их због тога гонити и елиминисати из система утицаја и одлучивања.

Back