TO JE MOJE DETE!!!

aha,
a u cemu je korjen te teznje da se krvna linija nastavi,
za ne bi bila prekinuta
i kada bi tvoja djeca morala da usvoje djecu iz npr zdravstvenih razloga?
i, zar ne smatras da se krv nastavlja
i preko cerke nista menje nego preko sina
ili,
je to pitanje nastavljanja prezimena?

Ако би усвојили, опет би то дете носило њихово презиме.

Схватам да се крв наставља и преко ћерке и јесте, питање је настављања презимена такође

Da prostite - ebem ti ja crkvu koja nalaze roditelju da se odrekne svog djeteta rodjenog zato sto je homoseksualac! Kao da je to njegova greska i njegov izbor!
Pih! Ja sam vjernik, vjerujem u Boga i molim mu se. Postujem sve Bozje stovorve, jer nista nije samo od sebe nastalo, Bog je sve stvorio. Zato pazim da ne povrijedim covjeka, dijete, psa, macku, bubu, nicemu ne zelim nanijeti zlo i nepravdu jer je Bog zelio da to dodje na zemlju i ja to postujem.
I homoseksualce je stovrio isti Bog koji je stvorio i tebe. Recimo da je napravio malu gresku kod njih.

Znaci, zike bi ladno otjerao sina od kuce jer je gej, a potapsao bi ga po ramenu za silovanje ili ubistvo?! Joj, svako li sebe vjernikom zove, mili Boze!!!

Па овако,

Не верујем да бих се у потпуности одрекао свог сина зато што је хомосексуалац, али ми то никако не би лако пало и не бих могао са њим да имам исти контакт као и са другом децом. Схаватам ја да није дете криво, али нисам ни ја крив што сам тврдоглав и затуцан по том питању. Не бих `ладно отерао сина од куће јер је геј, али би ми било веома тешко да то поднесем. Ипак, бринуо бих се о том детету као и о осталој деци која су нормална, али никако не бих могао да исто гледам на то дете као на осталу и не бих био срећан због тога што ми је дете поремећено.

Што се тиче онога што је Бог желео, да ми радимо све што је Бог желео, свет би био без иједне грешке. Али кад чујем да онај други води свети рат, тзв. Џихад, морам да прекршим неку од Божијих заповести. Јер кад би ми праштали онима који желе да нас поробе и униште, а не бранили се, били бисмо уништени.

Hmm,vernik koji u svoj avatar stavlja sliku ratnog zlocinca i poremecenog coveka....a onda prica kako bi odbacio sina zbog toga sto je gay...
Sta sve ljudi nisu radili u ime vere to je cudo jedno. Ono sto je nekada Isus pricao o tome kako treba biti covek je danas okrenuto naopako i to od strane tih istih 'poboznih' ljudi koji su navodno sledili njegove propovedi....
Izvinjavam se na ot, ali ovako nesto me stvarno iznova i iznova zapanjuje.

Ја имам потпуно друкчије мишљење о том "ратном злочинцу". Он је човек који се борио за своју државу и свој народ и још увек се бори у хашком казамату. Да видим ја тога који ће добровољно отићи тамо као Др. Војислав Шешељ. Слобу су, на пример, морали да хапсе. Војислав Шешељ није поремећен, него веома интелигентан човек. У свом првом посту сам ставио да бих можда одбацио то дете, а то можда више се односило на НЕ него на да. Дакле, сумњам да бих га одбацио, али не могу да кажем да ми се то не би мотало по глави и да не бих покушао да га на било који начин излечим од тога.

Да, али за време Исуса се није водио рат за религију нити је Хришћанство било подељено нити су Хришћани били окренути једни према другима. То што сам верник и што имам неке ставове који су уједно и ставови цркве, не значи да су сви моји ставови "копије" ставова цркве. Ја сам индивидуална личност и зато имам право на сопствене ставове. (Нешто у вези овога сам навео и у горњем посту)

Zanimljiv pristup za vernika

Па да је Бог безгрешан, не би било зла на свету, не би било гладних и сиромашних. Ако сам верник, не мора да значи да треба да говорим да је црква и оно што она проповеда нешто потпуно безгрешно. Библија каже да нико није безгрешан, па ни сам Бог, ако ниси знао/ла

Па да је Бог безгрешан, не би било зла на свету, не би било гладних и сиромашних. Ако сам верник, не мора да значи да треба да говорим да је црква и оно што она проповеда нешто потпуно безгрешно. Библија каже да нико није безгрешан, па ни сам Бог, ако ниси знао/ла

No, mada to Biblija ne kaze, ti si ubedjen da je lik iz tvog avatara bezgresan.
Give me a break

pa pricam o tome,
"kada bi se njemu dogodilo".... njegov sin nije "njegov", hoce li nastavljati prezime ili ne ga se ne tice
nije valjda ocu vaznija rijec uz ime na IIMKR od sina O.o

sta on licno gubi? i dalje ima svoje prezime...

Pa koliko sam ja shvatila on bi ga se odrekao a mozda i ne bi, jer bi pokusao da uradi exorcisam na njemu i da izvuce zlo iz njega, da ga izleci ili sta god... mislim sve se svodi na jednu stvar on to dete ne bi voleo... a to je po mom misljenju vec samo po sebi greh... :dash:

Mislim da netreba niko da te lincuje zato sto si sebicna.. Ja pricam o tome da nedaj boze to tvoje dete zbog koga si toliko sebicna neko ubije sta onda.. (pu,pu,pu i dalje NEDAJ BOZE NIKOME) Opravdavaces drugu sebicnu mamu koja je krila ubicu tvog deteta ili STA? Mislim hoces li reci pa OK i ja bih isto uradila i ja sam sebicna majka i bolje da sakrijem svoje bolesno dete da neispasta sto je oduzeo nekome zivot nego da mi trune u zatvoru???????
Malo ja to nerazumem ali ok, ima nas raznih. Ja i ako sam sve ovo prosla i dozivela na svojoj kozi ZNAM da bih svoje dete sigurno uhvatila za ruku pa u miliciju. Nikada nebih ostavila dete na cedilu i nikada ga se nebih odrekla, ali bi sigurno odgovarao za sve svoje postupke kao i svi jer niko nema pravo da oduzme neciji zivot bez obzira bio on moj sin ili ne. Sigurno da to nije tako lako ali bih to 100% uradila.

Da, sigurno cu opravdati drugu sebicnu mamu koja je krila ubicu mog deteta. Ubicu svog deteta nikada ne bih opravdala, i proradili bi u meni i bes, i mrznja, i zudnja za osvetom(sto je krajnje pogresno, ali to su ljudske slabosti), ali samo prema tom ubici, nikako prema nekome ko ga je skrivao, jer to mogu da razumem.
Pazi, ako bi moje dete bilo opasno po okolinu ne znam sta bih uradila. Borile bi se u meni teznje da zastitim svoje dete, ali i da zastitim neduzne ljude koji ce tek nastradati, a ja to mogu da promenim...
Ali ako to moje dete ne bi bilo opasno po okolinu, ako je to nesto sto se desilo iz ko zna kojih(pogresnih) razloga, bilo je usmereno na odredjene ljude(znaci nije opasan po citavu okolinu), tada ga sigurno ne bih prijavila...licno mislim da zrtva nema nista od toga sto ce zlocinac da ispasta...i priznajem da je pogresno to sto bih cutala, ali to je moja slabost...
Kada bih u prvom slucaju kada se lomim odlucila da cutim, grizla bi me savest celog zivota.
Kada bih u drugom slucaju za koji sam sigurna da bih cutala precutala, ne bi me previse grizla savest...jer steta je vec ucinjena i zrtva nece imati nista od kazne...
Ukratko - grizla bi me savest, i pojela bih se ako postoje zrtve koje sam mogla da sprecim tim prijavljivanjem...u suprotnom - ne bi me bilo previse briga.

@zike Bog jeste bezgresan, a zlo i ratovi su proizvod covekove slobodne volje, koju Bog ni u kom slucaju nece pogziti, bas zato sto je bezgresan
Kada je Petar posao na rimske vojnike macem da bi odbranio Isusa Isus ga je zaustavio rekavsi mu:
,, Ko se maca lati od maca ce i umreti" sto znaci da ti prica o dzihadu ne pije vodu
Isti taj isus je dok je umirao na krstu rekao : ,, Oprosti im oce, jer ne znaju sta cine" sto znaci da ti prica o prastanju onima koji zele da nas uniste takodje ne pije vodu
U vreme Isusa su se vrsili strasni progoni i mucenja hriscanja. Nije bilo podeljeno Hriscanstvo, jer je tek tada nastajalo kao podela jevreja. 64. godine su Hriscani optuzeni da su spalili Rim, i tada su vrseni stravicni progoni, Hriscani su bacani u arene, razapinjani na krst, spaljivani zivi...pa opet ni Isusom, ni njegovim apostolima nisu ovladali bes i mrznja, koje bi pravdali time sto im se desava...Prvobitno Hriscanstvo je ucilo te proganjane ljude ljubavi, prastanju, veri, nadi...a ne ratu za religiju, koji je, da 'prostite, najvece sr.anje ikada izmisljeno...
Znam da je ovo offtopic i nemam snage da ga lickam i pakujem tako da lici da ima veze sa temom...izvinjavam se, ali me je isprovocirala kolicina neznanja o Hriscanstvu od strane nekoga ko se u prvoj recenici predstavlja kao vernik...

I jos nesto...zike, molim te da me ne shvatis pogresno...cilj ovog posta nije bio da te spustim ili bilo sta lose...vec da procitas nesto o veri kojoj i sam pripadas...potrudi se da zadjes malo u sustinu, i videces koliko tu ima fantasticnih stvari za koje jos uvek nisi cuo, i pogleda na stavri na nacin na koji ih jos niakda nisi gledao...

@zike Bog jeste bezgresan, a zlo i ratovi su proizvod covekove slobodne volje, koju Bog ni u kom slucaju nece pogziti, bas zato sto je bezgresan
Kada je Petar posao na rimske vojnike macem da bi odbranio Isusa Isus ga je zaustavio rekavsi mu:
,, Ko se maca lati od maca ce i umreti" sto znaci da ti prica o dzihadu ne pije vodu
Isti taj isus je dok je umirao na krstu rekao : ,, Oprosti im oce, jer ne znaju sta cine" sto znaci da ti prica o prastanju onima koji zele da nas uniste takodje ne pije vodu
U vreme Isusa su se vrsili strasni progoni i mucenja hriscanja. Nije bilo podeljeno Hriscanstvo, jer je tek tada nastajalo kao podela jevreja. 64. godine su Hriscani optuzeni da su spalili Rim, i tada su vrseni stravicni progoni, Hriscani su bacani u arene, razapinjani na krst, spaljivani zivi...pa opet ni Isusom, ni njegovim apostolima nisu ovladali bes i mrznja, koje bi pravdali time sto im se desava...Prvobitno Hriscanstvo je ucilo te proganjane ljude ljubavi, prastanju, veri, nadi...a ne ratu za religiju, koji je, da 'prostite, najvece sr.anje ikada izmisljeno...
Znam da je ovo offtopic i nemam snage da ga lickam i pakujem tako da lici da ima veze sa temom...izvinjavam se, ali me je isprovocirala kolicina neznanja o Hriscanstvu od strane nekoga ko se u prvoj recenici predstavlja kao vernik...

Wow :eek: svaka tebi cast na ovom postu, makar sad znam i ja malo vise o Hriscanstvu :super: :klap:

Back