tko nije bio u zatvoru ili ludnici nije nista vidio !

Negde sredinom osamdesetih za vreme mog redovnog vojnikovanja u gradu je bio Čorbin koncert. Nije bio izlazni dan, ali nama se baš išlo. Tako utekosmo slavno kroz ogradu, a na povratku su nam spremili sačekušu u spavaoni. Cinkaroša je uvek bilo i biće. Tako provedoh noć u vojnom zatvoru. Nije mi žao.

boli te tuki. ja 2008 kada sam bio vise nije postojao vojnicki zatvor.
pa umesto da leskaris u zatvoru mi smo za kaznu imali dezurstva od 20+ sati.

bio sam samo privodjen nekoliko puta.
u zatvor sam trebao da idem jer nisam hteo da platim neke gluposti.
stavise javio sam se po pozivu i isterali me napolje :lol:

"koji ces na ti kur tu 5 dana da blejis?"
idi kuci i racunaj da si pritvoren :lol:

svako ko je bio u ludari ili u zatvoru o tome mudro ćuti... da si stvarno bio tamo ne bi se hvalio

Eh...prosla su ta vremena....Danas jedva cekaju da izadju iz zatvora da se kurce po ulicama, hvale se time na sva usta govore. Neki za odlazak u zatvor pricaju i da je to odlazak "na fakultet i na letovanje" verovala ili ne.
Ponose se time, to je jos za "pohvalu", pogotovo ako ides zato sto si nekom naneo teske telesne povrede, onda ono, bas si baja i unutra a i spolja, kada izadjes.

Eh...prosla su ta vremena....Danas jedva cekaju da izadju iz zatvora da se kurce po ulicama, hvale se time na sva usta govore. Neki za odlazak u zatvor pricaju i da je to odlazak "na fakultet i na letovanje" verovala ili ne.
Ponose se time, to je jos za "pohvalu", pogotovo ako ides zato sto si nekom naneo teske telesne povrede, onda ono, bas si baja i unutra a i spolja, kada izadjes.

to se uklapa u onu temu o Srbima kao seljackom narodu...
lopov mora da bude inteligentan ako hoce da se bavi lopovlukom... da glumi postenog da bi mogao da se time bavi
cak i ako je bio u zatvoru o tome mora da cuti radi svoje koristi... ako je lopov ili tabadzija, a to je samo da bi mu se neko rekao klanjao... onda je on odlican materijal za zatvor

Back