Титов режим

Molim te da ga priložiš, to je sve što tražim. I nemam nikakve zle namjere, nisam ni revizionista ni četnički apologeta, prihvatam sve.

Ni Koča ni Kardelj ni Tito ništa nisu mogli ništa da narede saveznicima, mogli su sa svoje strane da predlože ciljeve koji bi trebalo da budu bombardovani ili da se eventualno suprostave bombardovanju odredjenih ciljeva. I to imamo zabilježeno, Koča traži bombardovanje Leskovca, veliki čovjek Kardelj se suprostavlja bombardovanju Ljubljane. Šta će saveznička avijacija tačno uraditi je izvan njihovih mogućnosti, njihovo je da traže. Šta neki novinar piše o tome me ne zanima, očigledno lupeta, nebitno je. Imamo li, osim sumnjivih citata sa očigledno uštaških portala, dokaz da je Tito tražio bombardovanje S.Broda, Osijeka, Zagreba, Siska...
U engleskom Državnom arhivu u Londonu (Public Record Office), postoji dokument: Izvješće W.O. 202/276, za rujan 1944–veljača 1945., britanski kapetan Gibb
Ovo je dokaz, samo sto to nece niko da objavi u Srbiji.
Jos jedan falsifikat da je Kardelj trazio da se Ljubljana ne bombarduje.
Inace da je Koca trazi da se bombarduje Leskovac je ''dokaz'' da je to neki novinar napisao

• Haha
Reactions: PA8
U engleskom Državnom arhivu u Londonu (Public Record Office), postoji dokument: Izvješće W.O. 202/276, za rujan 1944–veljača 1945., britanski kapetan Gibb
Imamo li onda išta objavljeno u Hrvatskoj, Sloveniji, UK na koncu konca?

Evo razloga moje sumnjičavosti. Jedini Kapetan Gibb do kog sam ja došao je kapetan Hugh Gibb iz jednog rada na slovenačkom jeziku.

chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://zdjp.si/wp-content/uploads/2018/03/AH_26-2018-1_FRI%C5%A0-3.pdf

Misija Harangue je bila vsaj še v drugi polovici aprila 1945 pri GŠ 43. divizije, ko jo je vodil kapetan Hugh Gibb (ki je pred tem je od septembra 1944 do prvih mesecev naslednjega leta deloval pri slovenskih partizanih IX. Korpusa).

Da li sam na pravom tragu, ne znam, možda griješim. Elem, taj Gibb je proveo vrijeme u GŠ Istarske 43.divizije i sa borcima slovenačkom IX korpusa, bez direktnog kontakta sa GŠ NOVJ i Titom, ako je vjerovati ratnom putu navedenih partizanskih jedinica. Savezničke vojne misije pri GŠ NOVJ su počele 1943 i imale su kontakt sa svojim pretpostavljenima kojima su slali izvještaje. I od svih njih niko ne spominje traženo bombardovanje navedenih gradova u Hrvatskoj nego ustaški sajt citira taj izvještaj od oficira koji nije prišao GŠ NOVJ? Opet, možda griješim ali mi je to sumnjivo.

Inace da je Koca trazi da se bombarduje Leskovac je ''dokaz'' da je to neki novinar napisao
Obećavam da ću ovo detaljnije provjeriti, u skladu sa svojim mogućnostima i kapacitetima...

• Podržavam
Molim te da ga priložiš, to je sve što tražim. I nemam nikakve zle namjere, nisam ni revizionista ni četnički apologeta, prihvatam sve.

Ni Koča ni Kardelj ni Tito ništa nisu mogli ništa da narede saveznicima, mogli su sa svoje strane da predlože ciljeve koji bi trebalo da budu bombardovani ili da se eventualno suprostave bombardovanju odredjenih ciljeva. I to imamo zabilježeno, Koča traži bombardovanje Leskovca, veliki čovjek Kardelj se suprostavlja bombardovanju Ljubljane. Šta će saveznička avijacija tačno uraditi je izvan njihovih mogućnosti, njihovo je da traže. Šta neki novinar piše o tome me ne zanima, očigledno lupeta, nebitno je. Imamo li, osim sumnjivih citata sa očigledno uštaških portala, dokaz da je Tito tražio bombardovanje S.Broda, Osijeka, Zagreba, Siska...
Imamo li onda išta objavljeno u Hrvatskoj, Sloveniji, UK na koncu konca?

Evo razloga moje sumnjičavosti. Jedini Kapetan Gibb do kog sam ja došao je kapetan Hugh Gibb iz jednog rada na slovenačkom jeziku.

chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://zdjp.si/wp-content/uploads/2018/03/AH_26-2018-1_FRI%C5%A0-3.pdf

Misija Harangue je bila vsaj še v drugi polovici aprila 1945 pri GŠ 43. divizije, ko jo je vodil kapetan Hugh Gibb (ki je pred tem je od septembra 1944 do prvih mesecev naslednjega leta deloval pri slovenskih partizanih IX. Korpusa).

Da li sam na pravom tragu, ne znam, možda griješim. Elem, taj Gibb je proveo vrijeme u GŠ Istarske 43.divizije i sa borcima slovenačkom IX korpusa, bez direktnog kontakta sa GŠ NOVJ i Titom, ako je vjerovati ratnom putu navedenih partizanskih jedinica. Savezničke vojne misije pri GŠ NOVJ su počele 1943 i imale su kontakt sa svojim pretpostavljenima kojima su slali izvještaje. I od svih njih niko ne spominje traženo bombardovanje navedenih gradova u Hrvatskoj nego ustaški sajt citira taj izvještaj od oficira koji nije prišao GŠ NOVJ? Opet, možda griješim ali mi je to sumnjivo.

Obećavam da ću ovo detaljnije provjeriti, u skladu sa svojim mogućnostima i kapacitetima...
Verujes na rec da je Koca trazio bombardovanje Leskovca i jos posebo nekih ulica, ko da mogu bombarderi u ono vreme da gadjaju precizno sa 8000 metara visine

• Haha

Verujes na rec da je Koca trazio bombardovanje Leskovca i jos posebo nekih ulica, ko da mogu bombarderi u ono vreme da gadjaju precizno sa 8000 metara visine
Ne vjerujem nikome na riječ, postoji dokumenat koji cirkuliŝe i na ovom forumu, potrudiću se da koliko god mogu procijenim da je autentiĉan, kao i za Kardelja.

Zašto si mudro otkulirao selektivnim citiranjem ovu moju sumnju koju sam izložio, citirajući prethodni post a zanemarujući zadnji?

• Podržavam
Ne vjerujem nikome na riječ, postoji dokumenat koji cirkuliŝe i na ovom forumu, potrudiću se da koliko god mogu procijenim da je autentiĉan, kao i za Kardelja.

Zašto si mudro otkulirao selektivnim citiranjem ovu moju sumnju koju sam izložio, citirajući prethodni post a zanemarujući zadnji?
Poenta je ako nesto kazes protiv Tita i partizana na forumu, onda se podrazumeva da je automatski istina, a kao kazes nesto za Tita i partizane onda treba dnk da dokazes

• Haha
Ненасловљено2.jpg

Депеша Коче Поповића Брозу која је прослеђена Британцима.

Депеша Коче Поповића Врховном штабу која говори о бомбардовању Лесковца.

"Ситуација се нагло и озбиљно компликовала, 21. и 24. дивизија праћене од непријатеља, првенствено четника, пошле су за нама...Захтевајте бомбардовање Лесковца, Приштине и Врања, као и комуникација између тих места..24.7.1944.
Извор Савезничко бомбардовање Лесковца 1944. према ВА, НОВЈ, К-184, рег.бр.36/1

Факсимил Брозовог писма Главном штабу Србије по питању слања савезничке мисије код њега и одабира циљева приликом бомбардовања.
Ненасловљено.png

Pogledajte prilog 1614505
Депеша Коче Поповића Брозу која је прослеђена Британцима.

Депеша Коче Поповића Врховном штабу која говори о бомбардовању Лесковца.

"Ситуација се нагло и озбиљно компликовала, 21. и 24. дивизија праћене од непријатеља, првенствено четника, пошле су за нама...Захтевајте бомбардовање Лесковца, Приштине и Врања, као и комуникација између тих места..24.7.1944.
Извор Савезничко бомбардовање Лесковца 1944. према ВА, НОВЈ, К-184, рег.бр.36/1

Факсимил Брозовог писма Главном штабу Србије по питању слања савезничке мисије код њега и одабира циљева приликом бомбардовања.
Pogledajte prilog 1614506
Tito je ''naredio'' saveznicima da bombarduje ''samo srpske gradove'', a ostale gradove u Jugoslaviji im niko nije naredio da bombarduju, to su opni sami.. :lol:
132517_85317446_Seme_bombardovanja-05.jpg

• Haha
Нешто гледам управо дневник ртс-а.
Саобраћајна полиција на кружном току зауставила ауто који је био при пуној брзини а на задњем седишту су пронашли дете од седам година.

Некада је за време друга Тита за један украдени кромпир се одговарало пред судом, и сва се за то држава питала.
Ma baš za vreme Broza je operisao onaj Beogradski fantom koji je krao brza kola, naravno, odmah je došlo do faraona Broza:

Komunističke partije nisu dobile ni 1% glasova na poslednjim izborima u Srbiji. To dovoljno govori šta narod misli. Ti si prvak u pričanju gluposti.
Domaćine, moj MIlane, ima li nekih vesti o Titu?

Šta radi, gde se krije, šta smera?

Pričaj da znamo i da se spremimo na vreme, ti si od svih ovde najviše u toku sa njegovim kretanjima.

Poslednja izmena:
Sveukupno gledajući, dogodilo se ono što se moralo dogoditi.
Kakav narod , takva vlast!
I danas imamo sledbenike kom. diktature, a kamoli tada kad je narod bio puno nepismeniji.
Plus država komplikovanija.
Jer komunci su morali pobediti, ako ne drugačije, ono dolaskom sovjetske vojske. Zapad nije imao interesa da nas nešto brani, štaviše , prodao nas je za onih desetine miliona poginulih sovjetskih građana, sirotinje koja je gurana pod nemačke tenkove i na nemačke bunkere .
Možda je Čerčil i imao pravo jer je ipak uspeo da odvoji Jugu od Sovjeta. Još da smo uveli demokratiju, gladi bradu. Mada je i to nekako išlo, barem u sferi ekonomije, gde je dopuštena neka sitna privatna inicijativa.
Moglo je puno bolje, a moglo je i nešto gore.

Zato je u kraljevini Srbije i Jugoslavije sve pucalo od bogatstva, a standar je bio super.
Ни то нико није тврдио, нити глорификује КЈ као што ти радиш са СФРЈ, која јесте била бедна у односу на западне земље, гле чуда једино су од ње биле горе земље источног лагера.

Ни то нико није тврдио, нити глорификује КЈ као што ти радиш са СФРЈ, која јесте била бедна у односу на западне земље, гле чуда једино су од ње биле горе земље источног лагера.
U SFRJ su svi bili ravnopravni, a na Zapadu veliki deo stanovnistva Crnaca, Kineza i ostalih su ziveli bednije i bez prava nego zemlje istocnog lagera

• Haha
Словенци су већ дужи низ година успешно обележили све масовне гробнице од времена комунистичког покоља.
Још од убиства Луке Вукмановића и других, остала је Србија да се надамо да ће се нешто променити.
Ал кад не сме филм о Ђорђу Мартиновићу више нигде ни да се пусти ни на једној телевизији, онда очигледно да стање није баш сјано.
Шта онда очекивати од обележавања масовних гробница насталих после другог светског рата.

• Podržavam

Back