Добро дошли
Buduća legenda
- Poruka
- 27.854
Unuk Broza OPISAO šta mu je deda u poverenju rekao
Josip Joška Broz, Titov unuk, pre nekoliko godina je u intervjuu za Happy TV otkrio šta misli o odnosu Tita i njegove supruge Jovanke, kao i neke detalje o sahrani bivšeg predsednika.
Joška Broz odbacio je kao gluposti priče da Tito zapravo nije sahranjen u Kući cveća u Beogradu.
Joška Broz je rekao da je Tita nakon jedne operacije pitao koja mu je najveća greška koju je napravio u životu.Josip Broz je rekao: “To što sam pustio ustav iz 1974. Deset dana bio je kod mene na stolu.”
“Taj ustav bio je početak raspada i Jugoslavije i Partije i republika i svega ostalog”, rekao je Joška Broz.
Joška Broz kaže da Tito nije hteo da potpiše Ustav, a na pitanje zašto nije stavio veto, odgovorio mu je: “Ja kao demokrata, nisam hteo da dopustim da budem nadglasan u Skupštini. Mogao sam staviti veto, greška je što nisam”.
Dodao je da su ustav potpisali Mika Špiljak i Kiro Gligorov, a da su zakon, među ostalima, izgurali Edvard Kardelj i Stevo Krajačić.
“Stevo Krajačić čovek je koji je radio iz senke, čovek koji je namestio i Rankovića i sve te afere”, rekao je Joška Broz.
Dodao je da su Tito i Aleksandar Raković, bivši šef tajnih službi poznat i po nadimcima Leka i Abadžija, i nakon Rankovićeve smene ostali verni jedan drugome.
“Ranković nikad lošu reč nije rekao o dedi. Oni su bili kumovi”, rekao je Joška Broz.
Titov unuk je rekao da je Jovanka Tita izuzetno volela, ali da je ta ljubav u jednom trenutku prešla u paranoju. Tvrdi da su priče da je bila željna vlasti – laž.
https://objektiv.rs/vest/554349/tit...pisao-sta-mu-je-deda-u-poverenju-vazno-rekao/
Уопште не треба сумњати у оно шта је Јосип Јошка Броз рекао у интервјуу за Happy TV.
После смрти ТИТА, испредале су се различите и непроверене приче често у негативним конотацијама су одраз злих намера који су ТИТА мрзели. Чак и они који су рођени после смрти ТИТА имали су некакав ,,јак разлог'' да га мрзе па то јавно исказивали.
Све у свему, овај детаљ који је изрекао ТИТОВ унук Јошка има своју тежину искрености ТИТА пред смрт и истини о сахрани ТИТА.