Tita jedva sprečili da se ne preda Nemcima na Drvaru

Ja se na tvom mestu nebih hvalio time,da ste bili najagresivniji protiv Srba u 1.s.r. a i sami ste Srbi...bili ste najlojalniji vojnici AU monarhije

Ne hvalim se time nego sam to naveo kao cinjenicu. Vecina Srba u AU vojsci u prvom svj. ratu nije slata na Srbiju nego na talijanski i ruski front. Jedan dio Srba jest ucestvovao u napadu na Srbiju na pocetku, ali nakon toga Srbi vise nijesu slati na Srbiju - lako je odgovoriti zasto.

U mom kraju je bio nekoliko njih koji su prebjegli u srpsku vojsku, prosli Albaniju i vratili se preko Soluna... Ono sto je zanimljivo u vezi tih ljudi da su mahom poumirali u tih desetak godina poslije rata iako su jedva presli tridesetu godinu zivota. Po pricama stariji ljudi vecina njih je imala psihickih problema po povratku kuci ...

Postoji cak i prica,da se niste predavali vec borili do poslednjeg uz povike,Srbi se ne predaju,,a i vojvoda Vuk vam je vukao usi,jer nije mogao da shvati da necete u Srpsku vojsku,vec radije u zarobljenistvo

Licani, Dalmatinci, Kordunasi, Slavonci, Banijci, Bosanci, Hercegovci, Bokelji, Crnogorci, Sremci itd. su cinili doborovoljacke tj. cetnicke odrede srpske vojske, bas kod tog vojvode Vuka i Tankosica.

Mrtvog vojvodu Vuka su izvukli njegovi vojnici Licani i Hercegovci.

Samo od Udbine i Korenice je bilo 3 000 dobrovoljaca, a tako je bilo i po drugim krajevima od Dalmacije pa do Slavonije.

(btw cak je i Stepinac bio Solunac)

Bio je politicki "dobrovoljac" poslije rata. Stepinac je stigao u srpsku vojsku 1919, kad je Solunski front vec bio uveliko probijen, tako da nije mogao biti Solunac. Tek kasnije, godinama kasnije, kao miljenik vlasti i blagoslovom tih istih vlasti,. kad je imenovan da bude Bauerov nasljednik, nastimano mu je da je bio "Solunac". On sam to nikad nije govorio.

Mihajlo Latas....nije dosao u Srpsku vojsku,koja je tada postojala,vec u Tursku...i pritom je tukao Crnogorce ko volove

Opet se istrcavas pred rudu. Mihajlo Latas je bio u Srbiji, ali kad su austrijske vlasti saznale da se krije u Srbiji, odjednom je nestao (naravno, uz pomoc srpskih vlasti koje su mu rekle da ne mogu zbog njega izlagati Srbiju politickim pritiscima Austrije, i pomogle su mu da ode u Tursku, dje je jedino mogao biti siguran).

Zna se da je mogao unistiti Crnu Goru ali nije, da je oduzavao, da je govorio sultanu da je CG potucena i da je gubljenje vremena dalje ih goniti.

On je vise ucinio za Srpstvo Bosne nego ijedan drugi Srbin u to vrijeme. Unistio je bosanske age i begove da se nikad vise od toga nijesu oporavili.

Tek ste u 2.s.r obrali bostan od Ustasa i postali "Srbi" mada i tad ste doneli komunizam u Srbiju,cisteci sve sto je iole valjalo po Srbiji pred sobom

Nijesmo mi donjeli komunizam u Srbiju nego je komunizam iz Srbije stigao kod nas. Svi prijeratni komunisti (ne obicni borci partizani) iz Krajine su dosli u Krajinu kao komunisti iz Srbije. Gojko Nikolis npr. je postao komunista u Beogradu prije rata u vojnoj skoli. Djoko Jovanic je isto dosao iz Beograda, iako rodjen u Lici, u drugoj godini zivota njegovi se sele u Srbiju i on stice u Liku po prvi put tek 1941. Itd.

6. licka je tri puta formirana u ratu. Po ulasku u Srbiju u njenom sastavu ima svega vise nego Licana, a po reorganizaciji i popunjavanju, Srbijanci cine preko 90% njezinog borbenog kadra.

Prema tome,Likota...prodaj te mudroserije nekom drugom,meni nemozes...znam ja vas i kad ste 1991 dolazili kao izbeglice u Srbiju,i nazivali te iste Srbe ciganima i prljavcima...mozda ovo mladji nepamte,ali ima nas koji pamtimo,iako nisam Srbin,nisam ni budala da vam se predje preko toga

Dao bi se opkladiti o glavu da su Krajisnici do 1995. imali bar pet puta bolje misljenje o Srbijancima, nego Srbijanci o Krajisnicima. Do 1995. u to sam hiljadu posto siguran! Aposlije 1995., priznajem, vec ne.

Poslednja izmena:
Oduvek sam se pitao, sta je to u velikom broju srba koji zive u Srbiji sto ih tera da vise insistiraju na podelama u srpskom narodu nego na jedinstvu! Ako to nije ideoloska, onda je to regionalna podela. Ako nije partijska onda je to podela po naglasku. Uzicani mrze cacane, valjevci sapcane, nislije leskovcane i tako dalje. Samo bih hteo da podsetim one koji se "hvale" da su srpskom narodu dali smestaj i hranu posle egzodusa 1995. da je DUZNOST svake zemlje koja na svojim granicama ima vojni konflikt, da po povelji ujedinjenih nacija ima obavezu da prihvati izbeglice, da im cebad, satore, hranu, lekove i medicinsku pomoc. To sto je Srbija pomogla, bila joj je duznost da pomogne a drugo, radi se o njenom rodjenom narodu. Pa nece ga valjda baciti u Drinu!!! Hvaliti se tim je glupo. Samo sitne duse mogu da pricaju tu glupu otrcanu pricu od licanima koji su ratovali protiv Srbije 1914. jer to sigurno nije bio njihov izbor. Kad ti neko uperi oruzje u ledja sta ti drugo preostaje osim da pogines ili da ga poslusas. Ali ako cemo da teramo inat jedni drugima, sta je onda Srbija uradilia srbima levo od Drine time sto je hrvatima dala banovinu!!!! Iskopala im ionako vec dubok grob iskopan jos 1918. Sta je uradila 1991-1995. Uloga Srbije od 1918. do danas u srpskoj nesreci je ogromna. Za to ima milion primera. Onaj ko je pametan vise nikad nista nece vezivati sa Srbijom u politickom smislu (mislim na srbe).

Back