Timber Wolf

Alo ovde ide priča o vukovima i to golemim kanadski, mante se belaja! A u lov čovek može da ide i bez oružja , može da lovi i dogledom i foto aparatom, a može i da uživa u majci prirodi udišući jutarnju svežinu. Pozdrav svima.

Nisam josh pocheo da lovim muzzleloader-om ali znam par ljudi koji ih imaju i koji love njima.
Pucao sam iz Traditions Buck Stalker Break open action .50 Cal i TC .50. Strava osecaj...al' dimi brate kao lokomotiva.
Jako su jeftine pushke i toliko su ih doveli do savrshenstva da bukvalno mozesh da lovish kao sa karabinom. Gledao sm jednu Remingtonovu sa sintetichkim kundakom naravno, u kalibru .50. To bi bio neki pristojan kvalitet a pravo da ti kazem za pochetak, i ne treba mi bolja. Cena joj je $230. Govorim o novoj pushci.

Lovim sa rimfire, karabinima, sachmaricama, lukom i strelom, samostrelom a sad razmishljam da uzmem jedan muzzleloader.

Poslednja izmena:
Je.bo te shta kod nas nije zabranjeno?
Koji retardirani zakoni! Nemogu da verujem.

Zabranjuju Muzzleloaders, samostrel, luk i strelu, limit na oruzje, municiju...mislim...dokle vishe?!

Drugo, izbor oruzja, municije, optike i ostale opreme u Srbiji je toliko mali da je smeshno.
Ne vidim razlog. Kad moze da se uvozi sve drugo, zashto ne i oruzje, municija, optika...?

kolega mauzer,ti kad kupujes oruzje,placal li kakve takse drzavi?da bih kupio bilo koju pusku ovde moras da prodjes obuku za tu vrstu oruzja(nju placas) oko 20eura,placas dozvolu za nabavku(oko 40 eura),sledi placanje oruzanog lista i opet taksa drzavi.dobio sam dozvolu za nabavku,u decembru ide nabavka pa o tacnoj sumi koju poklonis drzavi obavesticu posle nabavke.inace cene kabina u zastavi su za m70 420 eur,magnum varijante za m70 su skuplje za 30
eur,dok su ovi novi modeli oko 710 evra.......

Listao enciklopedije lovstva, nosio caletov redenik po kuci, plakao svaku nedelju jer nisam mogao sa toliko godin u lov, a i od tada sam podmladak... Ja mislim da imam pravo da kazem da sam od tada lovac... A sta ce te vi i drugi reci bas me briga...
@JosipBroz

F20. je poremećaj skupom simptoma među kojima su slijedeći:sumanutost , halucinacije,smetnje govora,( npr. učestalo iskakanje ili nesuvislost) tzv. negativni simptomi( bezvoljnost, alogija). Naravno da svi simptomi ne moraju biti prisutni kod nekih osoba , a kod nekih se javljaju i neki drugi simptomi.Ti simptomi moraju biti jako izraženi tijekom barem jednog mjeseca, a nakon ili prije te tzv. aktivne faze simptomi u blažem obliku trebaju postojati barem 6 mjeseci.
Bolest je karakterizirana i padom kvalitete rada , međuljudskih odnosa ili pak brige o samom sebi. Za liječenje se koriste lijekovi , u prvom redu antipsihotici , koji dovode do zaliječenja, kada bolesnik sasvim dobro funkcionira. No ne može se govoriti o izliječenju jer se lijekovi moraju piti i u stanju zaliječenja (tzv. remisiji) kako se simptomi ne bi ponovo javili.

Hvala!

Vidim da si se dobro potkovao znanjem iz te oblasti :per: šteta što ne znaš toliko i o lovu. :hahaha:

Vidim da si se dobro potkovao znanjem iz te oblasti :per: šteta što ne znaš toliko i o lovu. :hahaha:

Napad je najbolji vid odbrane, tako da, uz duzno postovanje, aj cao :mrgreen:
Da volim da jedem divljac volim, ali ne toliko da sam lovac zbog mesa, sto sam siguran za tebe da jesi, jer da nisi, ne bi me ovoliko prozivao... Opet, mozes da pises koliko hoces, znam da sam veci lovac od tebe, ili cu to biti kada uzmem pusku u ruke...
Cenim ja i tebe, samo da znas, takvi mi daju prostora da se osetim iskrenim ljubiteljem prirode, pa onda lovcem...

kolega mauzer,ti kad kupujes oruzje,placal li kakve takse drzavi?da bih kupio bilo koju pusku ovde moras da prodjes obuku za tu vrstu oruzja(nju placas) oko 20eura,placas dozvolu za nabavku(oko 40 eura),sledi placanje oruzanog lista i opet taksa drzavi.dobio sam dozvolu za nabavku,u decembru ide nabavka pa o tacnoj sumi koju poklonis drzavi obavesticu posle nabavke.inace cene kabina u zastavi su za m70 420 eur,magnum varijante za m70 su skuplje za 30
eur,dok su ovi novi modeli oko 710 evra.......

Jedinu taksu koju placam je ona koja ide na bilo koji proizvod (15%). U Srbiji je taksa urachunata u cenu.
Shto se tiche same nabavke oruzja, ne placam nishta.

Ovo ti je jedna od prodavnica u kojoj kupujem oruzje, municiju i ostalu opremu za lov i punjenje municije.
Videcesh neke od proizvodjacha oruzja i municije ali to nije sve. Izbor je daleko veci.

http://www.shooterschoice.com/catalogue_front.htm

Poslednja izmena:

Back