tikvice -ko ne bi trebo da ih jede

dunavko

Primećen član
Poruka
859
naleteo na clanak o tome ko ne bi trebao da jede tikvice.evo
Нутрициониста Елена Соломатина упозорила је да је једење тиквица опасно за особе са гастроинтестиналним тегобама . Као што је специјалиста приметио, јело са овим производом садржи мека влакна.

„И даље ће радити лагани пилинг, пролазећи кроз гастроинтестинални тракт“, рекао је доктор.
Како наводи Москва 24 , стручњак је такву храну упоредио са нежном крпом за прање којом човек трља рану. Доћи ће до заоштравања, објаснио је саговорник издања. Она је позвала да се тиквице искључе из исхране људи који пате од чира на желуцу и дванаестопалачном цреву.

Пржене тиквице не треба користити код панкреатитиса и холециститиса, додао је Соломатина.

tikvice-01.jpg

Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/health/1...sobnykh_povysit_funkcionalnost_vashego_mozga/
tikvice

Poslednja izmena od moderatora:
I ja sam prvo sumnjicila poh, ali sad vidim ovo i ne znam sta da mislim. A bas volim tikvice. Cak sam smislila pastu sa tikvicama prodinstanim sa belim lukom i onda dodatom pavlakom i parmezanom

Тиквице спадају у лаку храну, продинстај их са луком и парадајзом и то је то. Зачин мирођија.

Back